10 tegn på at hamster dør (atferd, spisevaner og mer) (2023)

Å miste et kjæledyr er aldri en enkel opplevelse, men det er uunngåelig, og siden hamstere har en levetid på 2-3 år, må du være forberedt på hamsterens død.

Å kjenne tegnene på at en hamster dør, kan gi deg en sjanse til å gjøre kjæledyrets siste dager mer behagelige eller ta avgjørelsen om å legge den i dvale hvis han har for mye smerte.

I noen tilfeller kan det til og med gi deg en sjanse til å redde hamsteren din fra å dø ved å få kjæledyret ditt den nødvendige behandlingen.

Så i denne artikkelen vil jeg fortelle deg alt om tegn på at en hamster dør og hvordan du kan forhindre det, hvis mulig, og gi deg noen tips for å gjøre hamsterens siste dager så enkle som mulig.

I slekt:Kan du la hamstere være i fred i en uke?

Innholdsfortegnelse

Hvor lenge lever hamstere?

Før vi kommer til hvordan du kan finne ut om en hamster er død eller døende, la oss snakke om hvor lenge disse bedårende kjæledyrene lever.

Dessverre er hamstere ikke blant de lengstlevende kjæledyrene og har en gjennomsnittlig levetid på 18-36 måneder, avhengig av rase.

10 tegn på at hamster dør (atferd, spisevaner og mer) (1)

For eksempel lever Roborovski-dvergen og syriske hamstere ca. 3-5 år, mens den kinesiske dvergen har en levetid på rundt to år.

Det virker ikke mye, men hamstere i fangenskap lever lenger enn ville gnagere. Og de har bedre sjanser til å overleve en sykdom, takket være veterinærhjelp.

Likevel, somveterinærer fra PetMDforklar: "Enhver hamster som er halvannet år gammel regnes som eldre." Kjæledyrseiere bør sørge for riktig kosthold, habitat og omsorg for å holde dem friske så lenge som mulig. (1)

Det er også viktig å holde et øye med vanlige tegn på sykdom hos eldre hamstere, slik at du kan få kvalitetspleie for kjæledyrsgnagere.

Men noen ganger dør kjæledyret ditt før du vet at noe er galt. Hva er årsakene? La oss finne det ut!

KRYSS AV:Hvordan vite om hamsteren min er syk

Hamster døde plutselig: Hva er de mulige årsakene?

Dessverre er det ikke uvanlig å finne kjæledyrhamsteren død i buret. Og det kan være litt av et sjokk, spesielt hvis kjæledyrhamsteren din virket frisk og blomstrende dagen før.

Så hvordan dør hamstere plutselig? Plutselig død hos hamstere er sannsynligvis et resultat av underliggende medisinske tilstander, som luftveisinfeksjoner, kreft og kongestiv hjertesvikt.

Noen kjæledyrhamstere kan også ha medfødte defekter som forkorter levetiden. Disse defektene er et resultat av dårlig avlspraksis i dyrebutikker.

Stress spiller også en stor rolle ved plutselig hamsterdød. Hamstere er sensitive dyr, og akutt/kronisk stress kan øke risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Noen hamstere dør selvfølgelig også plutselig av alderdom. Men i mange tilfeller forteller subtile tegn deg at hamsteren din nærmer seg slutten av livet. La oss se dem.

10 Hamster døende symptomer

Før du begynner å få panikk over at kjæledyret ditt dør, bør du huske at disse symptomene også kan indikere at hamsteren din er syk. Og hvis det er sykt, kan kjæledyret ditt bli bedre med behandling.

Så det er viktig å konsultere en veterinær før du antar at hamsteren din dør av alderdom.

#1 En drastisk endring i atferd

En plutselig atferdsendring er et av de vanligste tegnene på at noe er galt med kjæledyrgnageren din. Det kan være en sykdom, men det kan også signalisere at kjæledyrhamsterens liv nærmer seg slutten.

Døende dyr endrer ofte atferden drastisk. De gjemmer seg, blir klamre og slutter å holde seg til sin vanlige rutine fordi de er redde og ikke vet hva som skjer.

Derfor er det viktig å tilbringe tid med hamsteren din for å kjenne dens normale oppførsel. Hvis du ikke gjør det, kan du kanskje ikke gjenkjenne endringer i oppførselen hans.

Prøv å observere hamsteren din i 10-15 minutter et par ganger om dagen. Du vil raskt lære vanene hans, hvor mye han sover, hvor mye han spiser og drikker, hvor aktiv han er osv.

Gjør dette til forskjellige tider på dagen for å få en følelse av kjæledyrets daglige rutine.

Så når hamsteren din føler seg syk eller døende, vil du kunne legge merke til de betydelige endringene i oppførselen hans.

# 2 Mangel på aktivitet

Foruten endringer i hamsterens daglige rutine, indikerer lavt aktivitetsnivå også at noe er galt.

10 tegn på at hamster dør (atferd, spisevaner og mer) (2)

Hamstere er veldig aktive og kan løpe opptil åtte kilometer per natt. Hvis hamsteren din virker sløv, bruker mye tid på å ikke bevege seg og ikke virker interessert i å leke, er det et tegn på at han er syk.

Hamsterens bevegelser kan være tregere enn før, og han kan sove mer enn vanlig hvis han føler seg syk.

Dessuten innebærer den vanlige daglige rutinen for hamstere å rense seg selv, hekke og trene. Hvis du legger merke til at kjæledyret ditt ikke gjør disse tingene, kan det være vondt eller dårlig vær.

#3 Sove mer enn vanlig/gjemmer seg

Generelt sover hamstere rundt 8-12 timer per dag. Men babyer eller eldre hamstere kan sove opptil 14 timer.

Hamstere er nattaktive, så det er mer sannsynlig at de er aktive om natten og sover om dagen. Du bør ikke bekymre deg for mye hvis kjæledyret ditt bruker mesteparten av dagen på å sove.

Hamstere får imidlertid ikke skjønnhetssøvnen i én søvnsyklus. I stedet er det delt inn i mindre segmenter i løpet av dagen. Så det er ikke normalt at en hamster sover 10-12 i strekk.

Vanligvis har døende hamstere ikke mye energi, så de vil sannsynligvis tilbringe mesteparten av tiden sin på å sove.

Men å sove mer enn vanlig kan også være dvalemodus. Hamstere går i dvale når temperaturen faller under 40°F som en måte å overleve i vintermånedene.

Dvalehamstere vil være i en veldig dyp søvn og ha grunne åndedrag og langsom hjertefrekvens. Kroppstemperaturen deres vil også være lavere enn vanlig, og de kan virke døde. (2)

Hvis du mistenker at hamsteren din er i dvalemodus, øk romtemperaturen og sørg for at den lodne vennen din har mat og vann når han våkner.

Jeg vil snakke mer om hvordan du vet om en hamster er død og ikke går i dvale senere.

#4 Aggresjon

Kjæledyret ditt kan bli aggressivt og tilbøyelig til å bite hvis det opplever smerte eller ubehag og ikke ønsker å bli plaget.

Døende hamstere er også i en tilstand av sårbarhet og stress som gjør det mer sannsynlig at de utagerer når du prøver å nærme deg dem.

Kjæledyret ditt kan for eksempel nekte å nærme seg hånden din, gjemme seg når du prøver å plukke den opp eller bite fingrene for å holde deg unna.

Hvordan vite om hamsteren min er syk

#5 Tap av appetitt

Sunne hamstere spiser flere ganger i løpet av dagen. Og selv om hamstere bruker mesteparten av dagen på å sove, vil de våkne opp for å spise.

Men selv om hamstere spiser ofte, spiser de faktisk ikke så mye. For eksempel,ifølge Pethelpful, vil en gjennomsnittlig hamster konsumere rundt to spiseskjeer mat på en daglig basis. (3)

Så det er viktig å spore hvor mye hamsteren din spiser. En døende hamster trenger ikke like mye mat som en sunn hamster fordi systemene stenger. Mangel på matlyst er også det første tegn på sykdom.

Dessverre kan det være vanskelig å spore hvor mye hamsteren din spiser. Selv om det kanskje ikke er mat i bollen, er hamstere utrolige hamstre.

De fyller kinnposene med mat og gjemmer den rundt buret sitt. Det er et instinkt å sikre at de har nok mat til å overleve eller å flytte maten til et sikrere sted.

Med alt dette sagt, bør du fortsatt kunne fortelle hvor mye hamsteren din spiser. Hvis du ikke trenger å fylle bollen så ofte som før, spiser hamsteren mindre.

Så se nærmere på maten hans i et par dager. Hvis han slutter å spise helt, ta ham med til veterinæren umiddelbart.

# 6 Gastrointestinale sykdommer

Døende hamstere vil ofte lide av en form for gastrointestinal lidelse eller sykdom. Mange av dem vil oppleve smerter i magen, noe som er en av grunnene til at de kan spise mindre og forbli inaktive.

Selvfølgelig er GI-problemer ofte ikke et tegn på forestående død, så ta hamsteren din til veterinæren hvis du merker noen symptomer.

Disse symptomene inkluderer oppkast, diaré og høye magelyder, som i utgangspunktet høres ut som den knurrende magen som mennesker også opplever.

Diaré kan være spesielt farlig hos hamstere fordi de er små og raskt dehydrert, noe som får systemet til å slå seg av.

Og her bør jeg nevne våthalesykdommen.

Våt hale er en dødelig mageinfeksjon ofte assosiert med stress og ofte forårsaket av en rekke bakterier.

Denne sykdommen rammer vanligvis yngre hamstere, spesielt når de er 3-8 uker gamle. Det kan være dødelig hvis det ikke behandles, ofte innen 24 til 48 timer etter at symptomene dukker opp.

Navnet på denne sykdommen kommer fra det faktum at medfølgende diaré kan være så alvorlig at hamsterens hale og området rundt blir skittent.

Se på bunnen av kjæledyrets hale for å se om det er et vått stoff som ligner på slim.

Hvis du mistenker at hamsteren din lider av en våt hale, få ham til veterinæren umiddelbart. Han vil behandle kjæledyret ditt med antibiotika og IV-væsker hvis hamsteren din blir dehydrert.

# 7 Endring i utseende

Hvis hamsteren din er syk eller døende, vil du sannsynligvis kunne oppdage mange endringer i utseendet, for eksempel problemer med huden, pelsen, øynene og vekten.

La oss ta en titt på de vanligste endringene du kan forvente.

Hudproblemer

Hudforandringer indikerer ofte noen helseproblemer, spesielt infeksjoner som kan forårsake rødhet, hevelse og til og med abscesser. Huden vil være flassende og tørr når en infeksjon er tilstede.

Ubehandlede infeksjoner kan være dødelige for hamstere fordi de er små, og det skal ikke mye til for å overvelde immunforsvaret.

Tørr eller dehydrert hud kan også være et tegn på et annet problem. Sjekk hamsterens løse hud ved å løfte den over skuldrene og la den gå.

Når du gjør dette, skal huden gå rett tilbake på plass. Hvis huden er dehydrert, vil ikke dette skje. Døende dyr er ofte dehydrert fordi de mangler energi til å drikke.

Hudproblemer kan føre til riper, så hvis du merker at den pelskledde vennen din klør seg mye, få ham til veterinæren for å få sjekket huden hans.

Pelsendringer

Hudinfeksjoner påvirker ofte hamsterens pels også. Vanligvis er hamsterens pels skinnende, myk og uten skallede flekker.

Hvis du merker at hamsteren mister pelsen fryktelig raskt, kan det være et symptom på infeksjon eller annen sykdom. Døende hamstere har også grov pels fordi de ikke stelle.

Husk at hamstere vil ha tynnere pels når de blir eldre. Det er normalt. Men å miste mye pels på en gang er ikke og betyr at hamsteren din er syk.

Du bør også sjekke pelsen rundt hamsterens mage og hale. Hvis det virker sammenfiltret eller føles vått, kan det også indikere en infeksjon.

Endringer i øynene

Etter hvert som hamsteren din blir eldre, begynner øynene deres å endre seg og bli mer matte. Noen hamstere kan også få klissete øyne.

Klistrete øyne er et ganske vanlig problem i hamsteres eldre år, forårsaket av øyesekret som tørker og holder øyelokkene lukket mens de sover.

Du kan hjelpe dem ved å bruke et lite stykke fuktet bomull og tørke forsiktig av øynene. Selv om det generelt påvirker eldre hamstere, kan det også påvirke yngre.

Se etter andre endringer i utseende

Sjekk hamsterens ansikt, øyne og munn for endringer fordi de også kan indikere et helseproblem.

Vær spesielt oppmerksom på rennende nese, hovne kinn og røde øyne fordi de kan være et tegn på forkjølelse.

Selv om forkjølelse sjelden truer hamsterens liv, kan det bli en alvorlig tilstand hvis den vedvarer. I dette tilfellet, besøk veterinæren din for å behandle problemet før det blir til noe mer farlig.

Når en hamster begynner å bli sen modenhet, vil den begynne å bli tynnere, og babyansiktet vil begynne å forsvinne. En av de mest merkbare endringene er at nakken deres vil begynne å skille seg mer ut.

Når de er yngre, er det vanskelig å se hvor halsen slutter og magen begynner, men etter hvert som de blir eldre, vil dette bli mer særpreget. Nakken vil begynne å endre seg tidlig, så ikke få panikk hvis du ser dette skje.

Andre endringer i utseende som kan signalisere en alvorlig helsetilstand eller død inkluderer en forstørret eller hoven mage, svulmende eller mysende øyne, og til og med overdreven vannlating.

# 8 Pustevansker

Hamstere som har alvorlige helseproblemer vil ofte ha problemer med å puste normalt. Faktisk er luftveisinfeksjoner sannsynligvis den vanligste sykdommen i tillegg til våte haler hos hamstere. (4)

Vær oppmerksom på symptomer på anstrengt pust, for eksempel hvesing eller huffing. Dette er vanlige hamstere som dør neser, som viser at kjæledyret ditt ikke har lang tid.

Andre pusteproblemer, som tung og støyende pust, kan indikere en luftveisinfeksjon eller andre livstruende tilstander, som lungebetennelse.

Ta hamsteren din til veterinæren hvis du oppdager pusteproblemer, og du kan kanskje forhindre utviklingen av et dødelig helseproblem.

Husk at hamstere raskt kan ta en tur til det verre, så du bør ikke vente og se om pustevanskene forsvinner. Det er bedre å være trygg enn å beklage.

# 9 Blod i utslippet deres

Blør hamstere når de dør? Ikke alltid, men plutselig blodutslipp er ikke normalt og bør forberede deg på det verste.

Hvis du merker blodig utflod fra hamsterens ører, nese, øyne, munn eller anus, kan det bety at han er veldig syk og nær døden.

Besøk veterinæren din for å finne årsaken og potensiell behandlingsplan siden blodig utflod kan indikere mange helseproblemer.

LES MER:Har kvinnelige hamstere menstruasjon?

# 10 Ubehagelig lukt

Har du noen gang tenkt: «Hamsteren min lukter død?» Hamsterens pels kan ha en skarp aroma på grunn av dårlig burhygiene, men det kan også være et tegn på underliggende sykdom.

Jeg vil ta hamsteren min til veterinæren hvis jeg merker noen plutselige endringer i hvordan de lukter. Og jeg anbefaler deg å gjøre det samme, selv om årsaken er et skittent habitat.

Skitne bur er dårlige for hamstere fordi de øker risikoen for infeksjoner og kan forkorte kjæledyrets levetid.

Og nå, la oss snakke om hva du skal gjøre hvis hamsteren din dør.

Du kan også ta en titt på denne videoen:

Min hamster dør: Hvordan ta vare på din døende hamster

Hvis hamsteren din er døende, er det viktig å prøve å gjøre hans siste dager så enkle som mulig. Du kan oppnå dette ved å gjøre noen få ting.

#1 Hold hamsteren komfortabel

Det er viktig å gjøre din pelskledde venn komfortabel i sine siste dager, eller selv om han bare er syk. Så hvis du har flere hamstere i habitatet ditt, skille de syke eller døende hamsterene.

De vil være mer komfortable, og du vil la hamsteren din hvile og holde seg unna stress. Det vil også forhindre spredning av sykdommen og infeksjonen hvis hamsterens problem er smittsomt.

Dette isolerte habitatet bør være plassert vekk fra andre kjæledyr, familiemedlemmer og støy av noe slag. Den bør også stå på et sted uten skarpe lys.

10 tegn på at hamster dør (atferd, spisevaner og mer) (3)

Buret skal være stort nok og komfortabelt, selv om hamsteren din ikke beveger seg mye.

#2 La hamsteren din hvile

Når en hamster er veldig syk eller døende, trenger han trøst og hvile. Ikke hent hamsteren din ofte fordi du kan forstyrre hvilen hans.

Også, hvis du prøver å plukke ham opp, ikke bli overrasket om kjæledyret ditt blir aggressivt. Døende hamstere er ofte redde og har smerter, så de ønsker ikke å bli forstyrret.

Husk at syke hamstere kan prøve å trene, noe som kan føre til skade. Kjæledyret ditt trenger hvile på dette tidspunktet, så ikke sett et treningshjul i buret hvis det er syk, og prøv å begrense bevegelsen hans ellers.

#3 Hold buret rent

Selv om du ikke trenger å rengjøre hamsterens bur så ofte hvis han er syk eller døende fordi du vil forstyrre hvilen og kan introdusere stress og angst, må du fortsatt holde buret rent.

Som jeg allerede har sagt, avler skitne bur bakterier, som kan gjøre den syke hamsteren din verre. Og hvis kjæledyret ditt har diaré og andre mageproblemer, kan lukten være forferdelig.

Hvis du har flere hamstere og planlegger å skille den syke eller døende i en annen habitat, rengjør den grundig med såpevann eller bruk en blekeløsning (bare sørg for å vaske den helt ut).

Du bør også rense det opprinnelige habitatet for å minimere risikoen for å bli syk for de gjenværende hamsterne.

Og ikke glem å rengjøre hamsterens mat- og vannskåler også!

Her er en video med tips om rengjøring av hamsterens bur:

# 4 Hold hamsteren din varm

Syke hamstere vil ofte nekte å spise eller drikke, noe som får dem til å føle seg kalde. Noen kan til og med gå i dvale, noe som ikke er bra for tamhamstere.

Du kan legge rikelig med toalettpapir i buret hans, og han vil bruke det til å lage et rede hvor han kan hvile og bli varm. Bruk uparfymert papir og riv det i strimler før du legger det i hans habitat.

En annen ting du kan gjøre er å sette en varmepute i habitatet hans. Du kan også bruke en varmelampe til å varme buret opp.

Hvis du bruker en varmelampe, sett et lite hus i hamsterens habitat slik at han kan unnslippe det sterke lyset.

Pass på at hamsteren din er varm, men ikke for varm. Prøv å holde temperaturen på rundt 70-85 grader Fahrenheit (20-29 grader Celsius).

Hvis du overoppheter buret, kan kjæledyret ditt bli stresset av varmen eller til og med lide av et heteslag. Og du ville føle deg forferdelig.

Du kan også prøve å holde kjæledyrhamsteren for å gi varme og komfort. Pakk dem inn i et lite håndkle og få hamsteren tett inntil kroppen. De kan krølle seg sammen og sove, avhengig av hvor mye de stoler på deg.

Sjekk ut flere tips omhvordan gjøre en døende hamster komfortabel.

#5 Gi nok mat og vann

Døende hamstere er usannsynlig å spise eller drikke mye, men du må fortsatt sørge for at de har rikelig med fersk mat og vann tilgjengelig.

Faktisk bør du prøve å få dem til å spise og drikke litt:

10 tegn på at hamster dør (atferd, spisevaner og mer) (4)
  • For å gjøre dette, sett mat- og vannskålene nær reiret hans. Noen hamstere vil føle seg sløve eller vil ikke ha nok energi til å komme til bollene sine. På denne måten kan kjæledyret ditt spise uten å bevege seg for mye.
  • Prøv å mate hamsteren din med høyproteinmat. Protein kan hjelpe hamsteren din til å gjenvinne sin styrke og komme seg, hvis mulig.
  • Noen gode valg inkluderer tofu, eggerøre eller hardkokt egg, yoghurt med probiotika, brød dynket i melk og små biter av kokt kylling.
  • Hvis de fortsatt ikke spiser, kan du prøve å gi dem mat ved å gi den eller plassere den rett ved siden av dem.

Kanskje viktigere enn å få nok mat til en syk hamster er å få i seg nok væske til å holde seg hydrert, spesielt vann.

Sørg for at hamsteren din alltid har en kilde til ferskvann. Du kan også mate ham frukt med mye vann, som pærer og epler.

Men ikke tving kjæledyret ditt fordi du vil gjøre hans siste dager ubehagelig.

LES MER:Hamster drikkevann: Hvordan få dem til å drikke nok

#6 Hjelp hamsteren din med å spise

Hvis hamsteren din ikke spiser eller drikker, kan du prøve å mate ham for hånd eller sprøyte for å sikre at han får de livsviktige væskene og næringsstoffene.

Legg små biter av mat på hendene for å se om hamsteren din vil ta det. Vær tålmodig med ham og gi ham tid til å spise.

Du kan prøve å stryke den lodne vennen din og snakke med ham for å gjøre ham mer komfortabel når du prøver å mate ham. Igjen, ikke tving problemet, ellers kan hamsteren din kveles.

Hvis dette ikke fungerer, kan du prøve en 1cc sprøyte for å gi hamsteren væske og babymat. Sett sprøyten i munnviken, like bak fortennene, og trykk ned stempelet.

Men vær veldig forsiktig. Døende hamstere kan miste evnen til å svelge, og du kan kvele kjæledyret ditt ved et uhell.

# 7 Vurder avliving

Noen ganger er det ingenting du kan gjøre for å hjelpe hamsteren din.

Når døden er uunngåelig, kan det være lurt å ta avliving i betraktning, spesielt hvis hamsteren din har smerter og du ikke vil se ham lide.

Avliving er når du får en veterinær til å legge ned kjæledyret ditt fordi det har så mye smerte eller livskvaliteten har redusert betydelig.

Selv om denne avgjørelsen aldri er lett, er den ofte riktig. Å legge hamsteren din er ofte det beste for dem. Samarbeid med veterinæren din for å bestemme når tiden er inne og hvordan du gjør det.

Og nå, la oss snakke om hvordan du kan finne ut om hamsteren din er død eller i dvalemodus.

Er hamsteren min død?

Så, hvordan ser en død hamster ut?

Døde hamstere er slappe først, og så blir de stive. Kroppen deres er kald, og det er ingen tilsynelatende pust eller bevegelse. Noen eiere bruker også ordet flat for å forklare hvordan døde hamstere ser ut.

Men når hamstere går i dvale, har de grunn pust, langsom puls, eliminerer ikke og er kalde å ta på. Så det er lett å ta dem for døde, spesielt hvis du ikke vet om dvalemodus.

Hvis du er usikker på om hamsteren din er død eller i dvalemodus, kan du sjekke ved å holde et speil foran kjæledyrets ansikt. En liten tåke indikerer at hamsteren din puster og ikke er død.

Likevel er det farlig for hamstere å ligge i dvale i lange perioder fordi de kan dø av dehydrering. Sørg for å øke temperaturen i buret og ta kontakt med en veterinær.

I slekt:Hvorfor dør hamstere så lett?

Vanlige spørsmål

Hvordan redder du en døende hamster?

Når hamsteren din har begynt å dø av alderdom, er det ikke mye du kan gjøre. Flytt hamsteren din til et rolig og varmt sted, og prøv å sørge for at de er komfortable.

Hva får en hamster til å dø plutselig?

10 tegn på at hamster dør (atferd, spisevaner og mer) (5)

Kardiomyopati kan føre til at hamsteren dør plutselig. Det er en hjertesykdom som kan ramme hamstere i alle aldre. Men stress hos hamstere kan også føre til plutselig død.

Dør hamstere med åpne øyne?

Det kommer an på; Hamstere har vært kjent for å dø med øynene åpne og også med dem lukket.

Konklusjon

Dessverre dør hamstere etter å ha tilbrakt noen korte år med oss. Du kan ikke gjøre mye for å forhindre alderdom, men du kan øke hamsterens levetid ved å ta godt vare på den.

Så ikke overse disse tegnene på hamstere som dør. Få kjæledyret ditt til veterinæren for å finne ut om veterinæren kan redde gnageren din eller om det er på tide å si farvel. Og husk å holde hamsterburet ditt rent.

Kjenner du til andre tegn på at en hamster dør som vi savnet her? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Barry Stingmore er en britisk innholdsforfatter bosatt i Fuerteventura, Spania. En dyreelsker i hjertet, deler hjemmet sitt med en hund og fire redningskatter og har en lidenskap for å skrive om store og små dyr.

Barry elsker å finne svar på dine dyrerelaterte spørsmål, jo mer forskning involvert, jo bedre! Du kan stole på at han finner fakta.

10 tegn på at hamster dør (atferd, spisevaner og mer) (6)

Kjenner du til andre tegn på at en hamster dør som vi savnet her? Gi oss beskjed i kommentarfeltet under!

Ressurser

1. Hvor lenge lever hamstere? [Internett]. www.petmd.com. Tilgjengelig fra: https://www.petmd.com/exotic/care/evr_ex_hm_how-long-do-hamsters-live

2. Ligger hamsteren min i dvale eller er død? [Internett]. Veterinærpraksis. [sitert 2023 9. februar]. Tilgjengelig fra: https://www.veterinary-practice.com/article/is-my-hamster-hibernating-or-dead

3. RenaSherwood. Hvor mye trenger en hamster å spise? [Internett]. Kjæledyrhjelpsom. PetHjelpful; 2007. Tilgjengelig fra: https://pethelpful.com/rodents/How_Much_Does_A_Hamster_Need_To_Eat

4. Puster hamster raskt og tungt? Årsaker og behandling av luftveissykdommer [Internett]. Kjæledyrhjelpsom. Tilgjengelig fra: https://pethelpful.com/rodents/upper-respiratory-illness-hamsters

Barry Stingmore

Barry Stingmore er en britisk innholdsforfatter bosatt i Fuerteventura, Spania. En dyreelsker i hjertet, deler hjemmet sitt med en hund og fire redningskatter og har en lidenskap for å skrive om store og små dyr.

Barry elsker å finne svar på dine dyrerelaterte spørsmål, jo mer forskning involvert, jo bedre! Du kan stole på at han finner fakta.

Finn ham påFACEBOOK,TWITTEROGLinkedin
Les hans sisteARTIKLER.
Finn mer om hamHER.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated: 13/11/2023

Views: 6081

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.