7 interessante grunner til at folk spiser maisstivelse (2023)

Når det kommer til kulinarisk, er Amerika et land med hurtigmat. Det finnes mange typer hurtigmat, fra deilige hamburgere til sprøstekt kylling. Og det er mange forskjellige ingredienser innlemmet i den.

Men visste du at det er én spesifikk ingrediens som inngår i nesten alle typer hurtigmat? Ja, det er maisstivelse, også kjent som maismel.

Som du lett kan konkludere fra selve navnet, er denne ingrediensen laget av mais, nærmere bestemt fra endospermen av mais, det vil si en av delene av maiskjernen.

Strekningen i endospermen mangler næringsstoffer og den er svært bearbeidet med det formål å lage maisstivelse.

Men hvorfor spiser folk maisstivelse?Det er flere grunner til det og en er veldig interessant fordi den er relatert til helsen vår.

Hvis du vil finne ut mer, fortsett å lese.

Innhold forestilling

Hvorfor spiser folk maisstivelse?

Det er flere grunner til at folk spiser og bruker maisstivelse generelt. De fleste av dem er ganske åpenbare fordi maisstivelse er en type ingrediens som kan tjene deg godt i mange kulinariske handlinger.

Men det er en grunn som er direkte relatert til et menneskes helse, og det får folk til å lengte etter rå maisstivelse.

Nedenfor er de spesifikke årsakene oppført og forklart.

1. Fortykningsmiddel

7 interessante grunner til at folk spiser maisstivelse (1)

Den mest populære måten å bruke maisstivelse i matlaging er som fortykningsmiddel eller fortykningsmiddel.Maisstivelse er best for jevning av sauser, så vel som mange andre væsker.Den kan også brukes i supper og gryteretter.

Alt du trenger å gjøre er å blande litt maisstivelse med litt kaldt vann og tilsette den blandingen til ønsket væske, så tykner den på kort tid.

Bare pass på at du ikke overdriver det fordi maisstivelse er en veldig kraftig ingrediens.

2. Antiklebemiddel

Selv om det ikke er så vanlig for amatører og hjemmekokker å bruke maisstivelse som et anti-klebemiddel, bruker mange prosessorer i matfabrikkene maisstivelse for å forhindre at annen mat fester seg.

Og det fungerte ganske bra i mange år i næringsmiddelindustrien.

Så i dag inneholder de fleste matvarer du kjøper fra dagligvarebutikken eller supermarkedet maisstivelse på grunn av dette.

Og, vil du det eller ikke, du konsumerer det også.

3. Eggerstatning i bakevarer

7 interessante grunner til at folk spiser maisstivelse (2)

Hvis du ikke har egg eller hvis du av en eller annen grunn unngår egg, for eksempel fordi du er veganer eller fordi du har eggallergi eller -intoleranse, kan du bruke maisstivelse i stedet.

Alt du trenger å gjøre er å blande 1 ss maisstivelse med 3 ss varmt vann og du har den perfekte erstatningen for egg i alle mulige bakevarer.

Maisstivelse fungerer utmerket som eneggerstatning i brownies.

4. Erstatning for kakemel

Som navnet tilsier, er kakemel en av hovedingrediensene i nesten hver eneste kake og vi baker alle en kake fra tid til annen. Det kan imidlertid skje at du går tom for kakemel og ikke vet hva du skal gjøre.

I så fall kan maisstivelse komme til unnsetning!

Alt du trenger å gjøre er å blande maisenna med litt bakepulver og bruke den fantastiske blandingen i stedet for kakemel i favorittkaken din.

Som du kan se, kan maisstivelse være en løsning på nesten alle problemer i den kulinariske verden.

5. Perfekt belegg for stekt mat

7 interessante grunner til at folk spiser maisstivelse (3)

Jeg antar at dere alle vet om saftigheten og sprøheten til perfekt belagte ogfritert kylling. Vel, nøkkelspilleren i prosessen med å lage din deilige stekte kylling er selve maisstivelsen.

Å lage røren er veldig enkelt.Alt du trenger å gjøre er å legge til litt maisenna i melet og røren er klar for den saftige og deilige kyllingen din.

Dette er en av hovedårsakene til at hardcore fastfoodelskere spiser mye maisstivelse.

6. Helsetilstand kjent som "Pica"

Denne er veldig interessant, og den er ganske forskjellig fra de tidligere forklarte årsakene, fordi i dette tilfellet har folk en tendens til å spise maisstivelse rå.

Og de spiser det ikke bare. De har lyst på det, og de trenger å spise det nesten hver dag. Selvfølgelig er begge disse faktaene, å spise rå maisstivelse og å ha lyst på det, ikke noen kjennetegn ved friske individer.

Bak dette fenomenet ligger en spesifikk spiseforstyrrelse kjent som "pica".

Det er en spiseforstyrrelse som involverer å spise ikke-matvarer eller varer som vanligvis ikke er tenkt på som mat eller som ikke har betydelig ernæringsmessig verdi.

En av disse matvarene er rå maisstivelse, og det kan være veldig farlig for din generelle helse.

Er det trygt å spise rå maisstivelse?

7 interessante grunner til at folk spiser maisstivelse (4)

Generelt sett vil det å spise en liten mengde rå maisstivelse fra tid til annen ikke føre til noen betydelige helseproblemer.

Det er imidlertid ingen gode grunner for å spise maisstivelse rå fordi den ikke har noen stor ernæringsmessig verdi, det vil si at stivelse fra endospermen til mais har lite næringsstoffer, og siden maisstivelse er svært bearbeidet, er den enda mer ernæringsmessig uvurderlig.

Men hvis du spiser store mengder maisstivelse hver dag, det vil si hvis du har en spiseforstyrrelse "pica", og i tillegg ernæringsmessige mangler som jern- eller sinkmangel, kan rå maisstivelse føre til noen ubehagelige helseproblemer.

Å spise rå maisstivelse i store mengder kan forårsake noen fordøyelsesproblemer som gass, oppblåsthet og forstoppelse.

Hovedårsaken til det er det faktum at magen din ikke klarer å bryte den ned ordentlig, så den går uendret til fordøyelsessystemet.

Til slutt er det enda en sikkerhetsbekymring ved å spise rå maisstivelse.Siden den lagres mange steder før den kommer til pantryet ditt, kan rå maisstivelse lett bli forurenset med poser som inneholder skadelige bakterier.

Og hvis du inkorporerer de skadelige bakteriene i systemet ditt, spesielt i store mengder, kan det gjøre alvorlig skade på helsen din i form av matforgiftning og matbåren sykdom.

Er det noen fordeler med å spise maisstivelse?

Som jeg allerede har sagt, er ikke maisstivelse en type mat som kan gi deg noen eksepsjonelle ernæringsmessige fordeler fordi dens ernæringsmessige verdi er ganske lav. Men før jeg forklarer noe, la oss først se næringsprofilen til maisstivelse.

Næringsverdi av maisstivelse i 1 spiseskje:

• 25 kalorier

• 6 g karbohydrater

• 0 g proteiner

• 0 g fett

• 0 g fiber

• 0 g kolesterol

• 0 g sukker

• Svært lav mengde vitaminer og mineraler

Som du kan se, bortsett fra karbohydrater, er det null andre næringsstoffer i 1 spiseskje maisstivelse.

Men hvis du spiser maisstivelse i små mengder fra tid til annen, kan disse karbohydratene være fordelaktige fordi de kan gi kroppen den nødvendige energien.

Vel, siden det ikke er fiber eller fett, forvandles disse karbohydratene til glukose raskt, noe som gir deg et raskt utbrudd av energi.

Imidlertid er det vitenskapelig bevist at hvis du øker glukosen raskt for ofte, kan det forårsake langvarig insulinfølsomhet som kan føre deg til en pre-diabetisk tilstand eller til type 2 diabetes.

Hvis du bare vil ha en rask energiboost, gå for det, men i en liten mengde og ikke veldig ofte.

Og det er en fordel som virkelig kan være gunstig for de menneskene som lider av cøliaki eller er intolerante mot gluten.Det er et faktum at maisstivelse er glutenfri.

Når det er sagt, kan maisstivelse være en utmerket erstatning for hvetemel for de av dere som ikke kan konsumere gluten på grunn av ovennevnte årsaker.

Hva er noen andre måter å bruke maisstivelse på?

7 interessante grunner til at folk spiser maisstivelse (5)

Maisstivelse brukes ikke bare i matlagingens verden. Det kan imidlertid være svært nyttig også utenfor kjøkkenet. Nedenfor er listet opp og kort forklart noen av de viktigste ikke-kulinariske bruksområdene for maisstivelse.

Deodorant:Ved å kombinere litt oppvarmet kokosolje med natron og maisstivelse, kan du lage deg en tykk pasta som kan brukes som et flott naturlig deodorantalternativ for å redusere svette og dårlig lukt.

Hudlindring:Alt du trenger å gjøre for å lage en pasta med maisstivelse for den sensitive huden din er å blande maisstivelse med en liten mengde vann i en bolle og røre litt. Du kan påføre pastaen på den delen av huden din for å redusere kløe og solbrenthet.

Melkebad:Selv om det ikke er bevist at melkebad laget av maisstivelse har noen store fordeler for kroppen din, hevder noen at det fungerer for dem.

Alt du trenger å gjøre er å blande 1 kopp maisstivelse, ½ kopp natron og 2 kopper pulverisert helmelk og rist blandingen godt.

Ved å tilsette noen få dråper av den essensielle oljen du foretrekker, vil du få deg et perfekt avslappende bad som du kan nyte.

Matt neglelakk:Denne er litt overraskende, for å være ærlig. Men ja, du kan lage matt neglelakk av maisstivelse, tro det eller ei.

Alt du trenger å gjøre er å dryppe noen dråper neglelakk på en tallerken og tilsette en liten mengde maisstivelse. Du kan deretter blande det med en pensel og bruke det på neglene.

Endelig dom om å spise maisstivelse

Maisstivelse er egentlig den typen ingrediens som finnes i nesten hvilken som helst mat i dag, spesielt i de høyt bearbeidede matvarene som mange av oss konsumerer nesten daglig.

Imidlertid er det noen mennesker som har lyst på maisstivelse og har en tendens til å spise det i store mengder, selv alene. Så spørsmålet er "Hvorfor spiser folk maisstivelse?".

Vel, de fleste av de menneskene som ønsker maisstivelse har en ganske sjelden helsetilstand kjent som pica.

Denne tilstanden er for det meste relatert til mangel på næringsstoffer som sink- eller jernmangel, og den presser dem til å ha lyst på noen ikke-matvarer og ingredienser, inkludert rå maisstivelse.

Hvis du kjenner deg igjen i dette, er det best å gå til legen og ta en blodprøve for å finne ut om du også lider av denne spesifikke medisinske tilstanden.

7 interessante grunner til at folk spiser maisstivelse (6)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated: 20/07/2023

Views: 5287

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.