Android İçin En İyi Ücretsiz VPN: 2024'te %100 Ücretsiz 6 Öneri (2024)

Android, Unix tabanlı işletim sistemi sayesinde güvenlik konusunda en az iOS cihazlar kadar güvenlidir. Ancak, internete bağlandığınız ve sanal dünyaya adım attığınız anda işler değişmeye başlar. Bilgisayar korsanları, denetleyici kurumlar, gözetim birlikleri… derken internetin hakkını güvenli bir şekilde veremeyiz. Bu yüzden 2024 yılında Android için en iyi ücretsiz VPN bir lüks olmaktan çıktı.

Bir Sanal Özel Ağ kullanarak, coğrafi kısıtlamaları aşabilir, yasaklı sitelere giriş yapabilir ve bahsettiğimiz gözetleyici kurumlardan ve bilgisayar korsanlarından korunabilirsiniz.

Birinci sınıf VPN sağlayıcıları bu konuda alabileceğiniz en yüksek düzeyde güvenilirlik sağlarlar. Ancak bu yazımızda asıl odak noktamız Android için en iyi ücretsiz VPN hizmetleri. Peki, bu platform için de yüksek güvenilirlik sağlayan hizmetler var mı? Dİyecek olursanız; kesinlikle evet. Bu yazımızda bu VPN’leri ayrıntılı bir şekilde tartışacak ve bütün artıları, eksilerini masaya yatıracağız.

Eğer siz de bir Android cihaz kullanıyorsanız ve piyasanın en iyilerinden oluşan önerilerimizi görmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin. Eğer ki bir Apple cihaz kullanıyorsanız… iOS için en iyi ücretsiz VPN önerilerimize de göz atabilirsiniz.

Android için En İyi 9 Ücretsiz VPN :

  1. ExpressVPN (30 gün boyunca ücretsiz)
  2. CyberGhost (45 güne kadar ücretsiz)
  3. NordVPN (30 gün boyunca ücretsiz)
  4. Atlas VPN
  5. ProtonVPN
  6. Hide Me VPN
  7. TunnelBear VPN
  8. Hotspot Shield
  9. Winscribe
Android İçin En İyi Ücretsiz VPN: 2024'te %100 Ücretsiz 6 Öneri (1)

Android için 30 ve 45 Gün Boyunca En İyi Ücretsiz VPN’ler

Şimdi, Android için en başarılı ücretsiz VPN önerilerimize geçmeden önce, ilk olarak premium seçeneklerden bahsetmeliyiz. Evet, tahmin edebileceğiniz üzere bu sağlayıcılar ücretli sağlayıcılardır. Ancak, koşulsuz şartsız para iade garantisi sundukları için 30 günden 45 güne kadar bu seçenekleri ücretsiz olarak kullanma şansınız var.

Bu seçenekler sırasıyla ExpressVPN, CyberGhost ve NordVPN. Çünkü bu sağlayıcılar 2024‘te Android için en iyi VPN hizmetleridir. Tamamen ücretsiz sağlayıcılara geçmeden önce, mutlaka bunları değerlendirmenizi öneririz.

ExpressVPN: Bu Taktikle 30 Gün Boyunca Ücretsiz Kullanın

Peki, ExpressVPN’i 30 gün boyunca nasıl ücretsiz nasıl kullanacağız? İlk olarak, dediğimiz gibi, bu VPN ücretsiz değil. Bu yüzden öncelikle yapmanız gereken şey bir abonelik edinmek. ExpressVPN yıllık plan için %49 indirim + 3 ay ücretsiz kullanım hediyesi sunduğu için abonelik fiyatları olduğundan daha ucuza gelir.

Böylece fiyatları büyük ölçüde düşürebilir ve bütçenizi sarsmasını önleyebilirsiniz. Ya da benim tercihim daha kısa bir abonelik planı diyorsanız, aylık planı yaklaşık 13 dolara satın alabilirsiniz. Abone olduktan sonra, para iadenizi talep edene dek ExpressVPN’i hiçbir sınır olmadan kullanmakta özgürsünüz.

ExpressVPN’i Android’de Ücretsiz Kullanın

ExpressVPN’i Android için ücretsiz VPN olarak kullanmak için dikkat etmeniz gereken tek bir nokta var. Bu iade garantisi 30 günlüğüne geçerli. Dolayısıyla, ilk 30 gün sona ermeden hemen önce, sitedeki canlı yardım sekmesinden müşteri destek ekibiyle iletişime geçmeniz gerekir.

Destek ekibine 7/24 istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Bu yüzden, sadece para iadesi almak istediğinizi söyleyin ve nedenini sorarlarsa sadece artık VPN’e ihtiyacınız olmadığını söyleyin. Aynı gün içerisinde iade talebiniz kabul edilir. Sonrasında ise ödeme yönteminize bağlı olarak aynı gün ya da birkaç iş günü içerisinde para iadenizi alırsınız.

Böylece hiç para harcamadan ve hatta paranızı riske bile atmadan tam 30 gün boyunca ExpressVPN’i ücretsiz olarak kullanmış olursunuz. Eğer ki, ben bu VPN’i beğendim ve kullanmaya devam edeceğim derseniz de, para iadesini almak zorunda değilsiniz. Aboneliğiniz sona erene kadar normal akışında kullanmaya devam edin. Hepsi bu kadar.

Android İçin En İyi Ücretsiz VPN: 2024'te %100 Ücretsiz 6 Öneri (2)

Neden Android için Gerçekten Ücretsiz VPN’ler Yerine ExpressVPN?

Aslında konu üzerine biraz kafa yorarsanız, ExpressVPN’in Android için en iyi ücretsiz VPN olmasının sebeplerini net olarak anlayabilirsiniz. Hangimiz zamanında tamamen ücretsiz sağlayıcıların cazibesine kapılmadık ki? Fakat, yazımızı sonuna kadar okursanız, ExpressVPN’in neden ücretsiz seçeneklerden çok daha mantıklı olduğunu da anlayacaksınız. O halde sebeplerine şöyle bir bakalım.

Öncelikle, ExpressVPN dünya çapında 94 ülkede 3.000’den fazla sunucuya sahip. Oldukça etkileyici ve kapsamlı bir sunucu ağı. Ek olarak Android kullanıcıları, streaming ve P2P için özel optimize edilmiş sunuculara sahiptir. Piyasadaki en hızlı Sanal Özel Ağ olduğu için de bu sunuculardan aldığınız verimlilik de katlanır.

ExpressVPN’i piyasanın en iyisi yapan tabii ki sadece sunduğu performans değil. Aynı zamanda güvenlik önlemleriyle de piyasayı şekillendirmeye devam eder. Bağlantılarınızı 256-bit AES şifrelemeyle korur ve güvenilir bir kill switche sahiptir. Ayrıca kendi geliştirdikleri Lightway protokolü sayesinde, hem performans hem de güvenlik seviyenizi daha da güçlendirir. Aynı zamanda, sahip olduğu kayıt tutmama politikasıyla kullanıcıların gizliliğini ne kadar önemsediğini de gösteriyor.

ExpressVPN’i Android için Ücretsiz Kullanın

Android bir cihaz kullandığınıza göre, siz de benim gibi dizi film izlemek için telefonunuzu kullanıyorsunuzdur. ExpressVPN ile Netflix Amerika kitaplığının engelini kaldırabilir ve bunun haricinde 10 ülkenin daha Netflix erişim engelini kaldırabilirsiniz. Ayrıca, söz konusu P2P dosya paylaşımı olduğunda, Android cihazınızda uTorrent ya da benzeri bir uygulama ile güvenli şekilde torrent indirebilirsiniz.

ExpressVPN’in kullanımı gayet basittir ve yerleşik bir Android istemcisi sunar. Tabii ki sadece Android’le sınırlı kalmaz. Desteklediği platformlar arasında iOS, Windows, Linux, macOS ve daha birçok platform bulunmaktadır.

Dahası, ExpressVPN’i aynı anda 5 cihazınızda kullanabilir ve 7/24 canlı sohbet desteğinden de faydalanabilirsiniz. Tüm bu özelliklerle birlikte ExpressVPN’i 30 gün boyunca Android için en iyi ücretsiz VPN olarak kullanabilirsiniz.

Benim de günlük hayatımda sürekli olarak kullandığım bu sağlayıcıyı 30 gün boyunca risksiz bir şekilde deneyebilir ve eğer memnun kalmazsanız hiçbir şekilde para kaybetmezsiniz. Tam olarak kendisine ve himetlerine güvenen bir sağlayıcıdan beklendiği gibi.

CyberGhost: 45 Gün Boyunca Android için Ücretsiz VPN

Tam 45 gün boyunca hem oldukça kaliteli hem de ücretsiz bir Android VPN’i mi arıyorsunuz? O halde, CyberGhost da kesinlikle göz önünde bulundurmanız gereken bir sağlayıcıdır. ExpressVPN’e benzer şekilde, CyberGhost da aslında ücretsiz bir VPN değil. Hatta tam aksine premium bir hizmettir. Fakat, paylaşacağımız küçük bir taktik sayesinde 45 güne kadar ücretsiz kullanmanıza ve hiçbir sınırlamaya takılmadan keyfini çıkarmanıza izin verir.

Bunun için yapmanız gereken tek şey ise aşağıdaki kırmızı düğmeye tıklamak. Böylece, doğrudan CyberGhost’un web sitesine ulaşabilir ve şu an için mevcut olan en ucuz fiyat tekliflerini görebilirsiniz. Bu yazıyı kaleme aldığımız sıralarda, 2 yıllık planı seçerseniz aylık maliyeti 2.5 doların altına düşürebilirsiniz. Üstelik 2 ay ücretsiz kullanım hediyesinden de faydalanabilirsiniz.

Eğer isterseniz, ExpressVPN’in sunduğuna benzer olarak bir aylık üyelik planını da tercih edebilirsiniz. Fiyatlar neredeyse ExpressVPN ile kafa kafaya gelecektir. Bu üyelik planının tek farkı ise 45 gün yerine 14 günlük para iade garantisi sunması. Yani bize sorarsanız 2 yıllık planı tercih etmeniz çok daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Tabii ki seçim tamamen size kalmış. Hangi planı seçerseniz seçin, e-posta hesabınızı girin ve ödeme yönteminizi seçin. Kredi kartı/banka kartı ya da kripto gibi ödeme yöntemleri arasından size en uygun olanı seçebilirsiniz. Ödemeyi tamamlayın ve Google Play’den CyberGhost’u indirerek Android cihazınıza yükleyin.

CyberGhost’u Android’de 45 Gün Ücretsiz Kullanın

Şimdi, yapmanız gereken tek şey uygulamayı açmak ve kimlik bilgilerinizle oturum açmak. Ardından hizmetin sunduğu gizlilik ve korumayı elde etmek için bir sunucu ile bağlantı kurmanız gerekiyor. Hepsi bu kadar. 45 gün boyunca sınırsız bant genişliğinin, mükemmel hızların ve diğer tüm özelliklerin tadını çıkarmaya hazırsınız.

Android İçin En İyi Ücretsiz VPN: 2024'te %100 Ücretsiz 6 Öneri (3)

Neden CyberGhost’u Tercih Etmelisiniz?

CyberGhost, 90’ın üzerindeki ülkelerde etkileyici bir şekilde 9.100’den fazla sunucuya ev sahipliği yapmaktadır. Bu özelliğiyle listemizdeki servislerin en büyüğüdür. Bu büyüklüğü anlatmak için şöyle bir örnek verelim: bu listedeki Android için sunulan 6 adet ücretsiz VPN servisinin sunucu sayısı toplamı bile, CyberGhost’un sahip olduğu sunucu sayısına erişemiyor. Bu durum, CyberGhost’un genişliği ve sürekli erişilebilirliği hakkında bir fikir veriyor olmalı.

Ancak, burada önemli olan tek kriter sunucu sayısı değil. CyberGhost, hem yayın akışı hem de torrent için optimize edilmiş özel sunuculara sahip. Yani, CyberGhost’u kullanarak, yurtdışındaki televizyon kanallarının coğrafi kısıtlamalarını kaldırabilir, Türkiye’de erişilemeyen yayın hizmetlerine erişebilirsiniz. Ek olarak yüksek hızlarda torrent de indirebilirsiniz.

Hız meselesi söz konusu olduğunda ise WireGuard’dan bahsetmek gerek. Bu protokol sayesinde, kullanıcılar her zaman 10 Gbps’lik bir bant genişliği alabilirler. Ayrıca, NoSpy adı verilen özel sunuculara da sahiptir. Bunlar CyberGhost tarafından bağımsız bir şekilde işletilir ve kullanıcı gizliliğini daha da güçlendirir.

Güvenlik açısından bakıldığında ise 256-bit şifreleme ve kill switch özelliklerinin yanı sıra etkin bir reklam engelleme özelliği ve DNS sızıntı koruması sunuyor. Bu özellikler, kullanıcıların güvenli bir internet deneyimi yaşamasını sağlar. CyberGhost’un, kişisel verileri kaydetmediği konusunda kesin bir politikası vardır ve bu iddialarını, yılda dört kez yayınladığı şeffaflık raporları ve Deloitte tarafından gerçekleştirilen bağımsız denetimlerle kanıtlar.

CyberGhost, Android için tamamen ücretsiz VPN servislerinin aksine, kullanıcılara sınırsız bant genişliği sağlar. Ayrıca özel IP adresleri, antivirüs ve Security Updater özelliklerine sahiptir. Ancak bu son iki özellik ek ücret gerektirir.

Bunlar dışında, CyberGhost, 7 eşzamanlı bağlantı ve geniş bir cihaz uyumluluğu yelpazesine sahiptir. Son olarak 7/24 canlı sohbet desteği sunar. Böylece bir problemle karşılaştığınız anda gerçek insanlardan yardım alabilirsiniz.

NordVPN’in Premium Servisini 30 Gün Boyunca Ücretsiz Kullanabilirsiniz

Biraz tasarruf etmek isteyen ve yüksek kaliteli bir VPN hizmeti arayanlar için NordVPN 2024‘teki ideal seçeneklerden biri olmaya devam ediyor. Tıpkı ExpressVPN gibi, NordVPN de 30 günlük bir para iade garantisi sunuyor. Yani bu hizmetin aslında ücretsiz bir deneme süresine sahip olduğu anlamına geliyor.

ExpressVPN ile benzer bir şekilde, NordVPN’i de kısa bir süreliğine ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Ancak, en ekonomik planı elde etmek için aşağıda yer alan bağlantı üzerinden NordVPN’in sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor. Genellikle en ucuz paket, uzun süreli abonelikleri içeriyor. Ancak eğer hizmeti yalnızca bir ay boyunca denemek istiyorsanız, aylık planları da mevcut.

NordVPN’i satın alın, Android cihazınıza indirin ve hemen kullanmaya başlayın. ExpressVPN gibi NordVPN de kullanıcılarına sınırsız bant genişliği sunuyor. Bu da interneti gün boyu kısıtlama olmadan kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Ancak, eğer yalnızca geçici bir süreliğine ücretsiz bir VPN hizmeti arıyorsanız, para iade talebinde bulunabilirsiniz.

Bunu yapmak için, NordVPN’in canlı sohbet özelliği üzerinden destek ekibiyle iletişime geçin ve paranızı geri istediğinizi belirtin. Daha sonra, sizin için bir geri ödeme işlemi başlatırlar. Eğer ödemenizi VISA kartıyla yaptıysanız, birkaç iş günü içerisinde paranızı geri alabilirsiniz.

NordVPN’i 30 Gün Boyunca Ücretsiz Kullanın

Sonuç olarak, paranızı geri aldığınızda, teknik olarak NordVPN için cebinizden hiçbir şekilde para çıkmamış olur. Ancak, bu sayede hizmeti tam 30 gün boyunca ücretsiz olarak kullanmayı başarmış olursunuz. Sizde de inanılmaz mantıklı bir seçim değil mi?

Android İçin En İyi Ücretsiz VPN: 2024'te %100 Ücretsiz 6 Öneri (4)

Neden NordVPN Kullanmalı?

NordVPN, hizmet kalitesi açısından ExpressVPN ile neredeyse başa baş gider. Hatta bazı durumlarda ExpressVPN’i bile geride bırakabilir. Örneğin, NordVPN 60 ülkede 5.700’den fazla sunucu ile hizmet veriyor. Bu sayede kullanıcılar daha geniş bir sunucu ağı içerisinden seçim yapabilirler.

NordVPN’in sunduğu olanaklar sadece bunlarla da sınırlı değil. Kullanıcılarına etkileyici performans ve bant genişliği sunan NordVPN, yayın akışı ve indirme gibi aktiviteler için olağanüstü hızlar sağlar. Android kullanıcıları, P2P özelliği olan sunucuları sayesinde NordVPN’i torrent indirmeleri için tercih edebilir, aynı zamanda coğrafi kısıtlamaları olan sitelerden yayın izlemek için de kullanabilirler.

Bu sağlayıcı en üst düzeyde şifreleme sağlar ve ayrıca otomatik kill switch, reklam engelleyici ve NordLynx adı verilen özel bir protokol sunar. Bu özelliklerin yanı sıra sertifikalı bir no-log (kayıt tutmama) politikasına da sahiptir. Böylece NordVPN, 2024 yılı itibariyle Android için son derece güvenilir bir VPN hizmeti olmaya devam eder.

Tabii ki, Android kullanıcıları NordVPN’i Netflix, BBC iPlayer gibi coğrafi kısıtlamaları olan platformlarda dizi ve film izlemek için de kullanabilirler. Özel P2P sunucuları sayesinde güvenli torrent indirebilirsiniz. Ayrıca Çin gibi katı sansür uygulanan yerlerdeki kısıtlamaları aşmak için gizli sunucular mevcuttur.

ExpressVPN’e göre daha üstün bir özellik olarak 6 eşzamanlı bağlantı imkanı sağlar. Ayrıca tüm cihazları ve platformları destekler. Bu yüzden kendinizi sadece Android ile sınırlamanıza gerek yok. Uzun vadeli planlar söz konusu olduğunda fiyatının da oldukça makul olduğunu söyleyebiliriz.

Eğer NordVPN’i kullanmaya devam etmek ve para iadesi talep etmemek niyetindeyseniz, bu nokta önemli olabilir. Eğer amacınız bir VPN hizmetine hiç para harcamadan hizmet almaksa, bir sonraki paragraf ilginizi çekebilir. O halde gelin yazımızın asıl temasına doğru geçiş yapalım.

Android için En İyi %100 Ücretsiz VPN – 2024 için 6 Favorimiz

2024 yılı itibariyle Android için onlarca etkileyici ücretsiz VPN seçeneği mevcut. Ancak, buradaki etkileyici faktör çeşitlilik. Çünkü bu hizmetler, daha önce bahsettiğimiz premium hizmetler kadar mükemmel olmayabilir.

Yine de, burada bahsettiğimiz hizmetlerin Android için tamamen ücretsiz VPN’ler olduğunu belirtmek isterim. Bu, hiçbir ödeme yapmamanız, kredi kartı bilgilerinizi vermemeniz ve bazı kullanıcıları rahatsız edebilecek benzer şeylerden kaçınmanız anlamına gelir. Bazıları sadece bir hesap açmanızı talep edebilir. Bunun dışında, bir kuruş bile ödemeden bu hizmetleri dilediğinizce kullanabilirsiniz.

O halde, gerekli açıklamaları da yaptığımıza göre, sizler için seçtiğimiz Android için en iyi 6 ücretsiz VPN hizmeti:

1. Atlas VPN

Android İçin En İyi Ücretsiz VPN: 2024'te %100 Ücretsiz 6 Öneri (5)

NordVPN ile kardeş şirket olan Atlas VPN, Android kullanıcılarına göz kamaştırıcı bir ücretsiz VPN seçeneği sunar. Ancak, hizmetin ücretsiz planını kullanırken, NordVPN kadar etkileyici bir performans beklemek yanıltıcı olabilir. Ancak bu durum ücretsiz kullanıcıların Atlas VPN’in kullanımı kolay Android uygulamasını Google Play üzerinden hızlıca indirebileceği ve hizmetin sunduğu olanakları hemen deneyimleyebileceği gerçeğini değiştirmiyor.

Atlas VPN, güvenlik konusunda da oldukça sağlam. Android platformunda, sağlam ve güvendiğimiz WireGuard ve IKEv2 gibi protokolleri destekler. Açıkçası, bu sağlayıcı tam anlamıyla özelliklerle dolu değil. Ancak kullanıcılarına ağ bağlantısı kesildiğinde internet trafiğini otomatik olarak durduran kill switch gibi önemli bir özellik sunar. Bununla birlikte, reklam engelleyici ve bazı ek güvenlik özelliklerinin eksikliği dikkat çeker.

Sağlayıcının gizlilik konusundaki tutumu da kesinlikle alkışı hak ediyor. Bu VPN, kullanıcı verilerini saklamama konusunda sert bir politikaya sahip ve bu politikayı ABD yargı yetkisine rağmen sürdürür. Ancak her VPN’in eksiklikleri olduğu gibi, Atlas VPN’nin de bazı alanlarda iyileştirmesi gereken noktaları bulunuyor.

Atlas VPN, kullanıcılarına Hide.me ile benzer şekilde, aylık 5 GB bant genişliği ve etkileyici bir performans sunuyor. Bu, Android kullanıcıları için ücretsiz bir VPN hizmeti olarak değerlendirildiğinde, hızları genellikle tatmin edici seviyede ve yayın izleme veya genel internet kullanımı sırasında herhangi bir aksaklıkla karşılaşma ihtimaliniz düşük.

Ancak, Atlas VPN’in ücretsiz sürümünün yalnızca ABD ve Hollanda’daki sunucularını kullanabileceğinizi unutmayın. Bu durum, coğrafi engelleri aşma konusunda bazı kısıtlamalara yol açabilir. Bunun yanı sıra, hizmetin bazı cihazlarla uyumluluk sorunları yaşadığı ve premium VPN hizmetlerinin genellikle sunduğu 7/24 canlı sohbet desteği gibi bir özelliği olmadığını da belirtmeliyiz.

Atlas VPN, geçmişindeki güvenilirliği ve sağladığı güvenli hizmet ile hem ücretsiz hem de premium kullanıcılarına iyi bir seçenek sunar. Eğer Android için en iyi ücretsiz VPN servisini arıyorsanız, Atlas VPN mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Ancak, hizmetin aylık bant genişliği sınırı nedeniyle, Atlas VPN’i sürekli ve yoğun bir kullanım için düşünüyorsanız, zaman zaman sınırlamalarla karşılaşabilirsiniz. Bu durum, Atlas VPN’in VPN dünyasına ilk adımınız için ideal bir başlangıç noktası olabileceği gerçeğini etkilemez.

Atlas VPN’i Ziyaret Et

Artıları:

  • Kullanımı kolay Android uygulaması
  • WireGuard desteği
  • Otomatik kill switch
  • 5 GB bant genişliği sınırı
  • Sınırsız eş zamanlı bağlantı
  • Hızlı müşteri desteği (İstek Oluşturarak)

Eksileri:

  • Sadece 2 sunucu konumu (ABD ve Hollanda)
  • ABD merkezlidir (5 Eyes)
  • Premium versiyondaki birçok özellik çıkarılmıştır
  • Ücretsiz kullanıcılar canlı destekten faydalanamaz

2. ProtonVPN

Android İçin En İyi Ücretsiz VPN: 2024'te %100 Ücretsiz 6 Öneri (6)

ProtonVPN, Android için en iyi ücretsiz VPN hizmetleri arasında yerini sağlamlaştırmış bir diğer önemli isim. Bu hizmeti öne çıkaran en belirgin özellik kuşkusuz sınırsız bant genişliği sunması. Ücretsiz VPN’ler genellikle bu avantajı kullanıcılarına sunmazken, ProtonVPN’de durum farklı. Web üzerinde dilediğiniz kadar gezinme olanağı sınırsız bant genişliği sayesinde gayet mümkün.

ProtonVPN’nin sağladığı güvenlik de kesinlikle dikkate değer. Ücretsiz sürümünde bile 256 bit şifrelemeye, bölünmüş tünelleme, otomatik internet kesintisi koruması yani kill switch ve WireGuard protokolü gibi özelliklere sahiptir. İsviçre merkezli bir sağlayıcı olan ProtonVPN, bu ülkenin sert gizlilik yasalarından da faydalanıyor ve kullanıcı verilerini saklamak zorunda olmamanın bütün avantajlarını kullanıyor.

Android uygulamasının kullanımı gerçekten çok kolay. Üstelik sadece ücretsiz bir hesap oluşturmanızı gerektiriyor. Ancak, tüm bu olumlu özelliklere rağmen, ProtonVPN’in ücretsiz sürümü premium VPN hizmetleri ile karşılaştırıldığında bazı eksiklikleri olduğu da bir gerçek. Örneğin, ücretsiz sürüm kullanıcıları yalnızca ABD, Hollanda ve Japonya’daki sunucuları kullanabilirler.

Buna ek olarak genellikle düşük hızlar sağlar. Bu durum, bant genişliği tüketen uygulamaları veya torrent kullanımını düşünüyorsanız ideal olmayabilir. Ücretsiz sürümde P2P sunucuları da bulunmaz. Bu yüzden torrent indirmek söz konusu değil. Ayrıca, yayın hizmetleri için de maalesef destek sağlamaz.

Bu, ProtonVPN’nin Netflix veya diğer yayın hizmetleri ile uyumlu olmadığı ve Hulu, HBO Max veya Hotstar gibi hizmetlere yurtdışından erişim imkanı sunmayacağı anlamına geliyor. Hatta bu hizmetlerle uyumlu olsa bile, düşük hızlar internetten dizi film izlerken kasmalara donmalara neden olabilir. Ayrıca, bazı güvenlik özellikleri ücretsiz sürümde yer almıyor.

Ücretsiz sürümde, reklam engelleyici veya Secure Core sunucularına erişim imkanınız yok. Ayrıca, ProtonVPN’in ücretsiz Android VPN hizmeti, eşzamanlı bağlantı olanağı sunmaz ve 7/24 canlı sohbet desteği sağlamaz. Müşteri desteği, piyasadaki en yavaş olanlarından biri, bu da benim için ciddi bir dezavantaj.

Cihaz uyumluluğu konusunda, ProtonVPN’nin durumu orta seviyede. Bir yönlendirici ile kullanmanıza izin vermiyor, ancak masaüstü bilgisayarlar ve mobil cihazları destekler. Genel olarak ProtonVPN gizlilik, güvenlik ve sınırsız bant genişliği konusunda öne çıkıyor.

Ancak, yayın ve torrent kullanımı için bir VPN arayan kullanıcılar, ProtonVPN yerine ExpressVPN ya da CyberGhost gibi hizmetlere yönelmelidir. Bu iki hizmet, bu konuda ProtonVPN’nin sunduğundan çok daha fazlasını sunuyor.

ProtonVPN’i Ziyaret Et

Artıları:

  • Sınırsız bant genişliği
  • Sağlam gizlilik ve güvenlik
  • Yerel Android uygulaması

Eksileri:

  • Düşük hızlar sunar
  • P2P uyumlu sunucular yok
  • Sadece 3 ülkeden sunucular
  • Müşteri destek ekibi geliştirilmeli

3. Hide.me

Android İçin En İyi Ücretsiz VPN: 2024'te %100 Ücretsiz 6 Öneri (7)

Şimdi sırada Malezya merkezli bir VPN sağlayıcısı olan Hide.me yer alıyor. 2024 yılında Android için en iyi ücretsiz VPN listemizde olmasından da anlaşılabileceği gibi, sağlam bir güvenlik ve kullanıcı dostu bir Android uygulaması sunuyor. Nitekim, bir hesap oluşturmanız ve indirip yüklemeniz bir dakikadan bile uzun sürmez. Kurulumu tamamladıktan sonra, anında IP adresinizi değiştirip amacınız için kullanmaya başlaaybilirsiniz.

Bir hesap oluşturduğunuzda Hide.me’nin etkileyici koruma sisteminden faydalanmanıza olanak sağlar. Sağlayıcı, kullanıcılarına 256-bit şifreleme, IP/DNS sızıntı koruması, güvenilir bir kill switch ve OpenVPN desteği sunmaktadır. Hide.me’nin merkezinin Malezya’da, gizlilik dostu bir yargı bölgesinde yer alması da ayrı bir avantajdır. Bu sayede, şirket, üçüncü taraf denetimleri ile doğrulanmış olan açık ve anlaşılır bir kayıt tutmama politikasını sürdürebiliyor.

Hide.me, ücretsiz bir sağlayıcıya kıyasla oldukça hızlıdır. Ancak bu durum her zaman çok istikrarlı değildir. Hide.me, aylık 10 GB bant genişliği sunar ve bu bant genişliği içerisinde hızı oldukça tatmin edicidir. Fakat, 10 GB bant genişliğini tamamen tükettiğinizde, “sınırsız” moduna geçer. Bu durumda hızınız 10 kat kadar düşer. Bu hız limitleri, maalesef Hide.me’nin yayın veya P2P için ideal bir seçenek olmadığını gösteriyor.

Hide.me, resmi olarak yayın akışını desteklemediğini kabul ediyor. Yani hiçbir yayın platformu ile uyumlu değil. Her hesap yalnızca bir bağlantı hakkına sahip ve sadece 5 sunucu konumu mevcut. Bu da demektir ki, ExpressVPN veya NordVPN gibi hizmetlerlde olduğu gibi aynı anda birden fazla cihazı koruma imkanınız yoktur.

Hide.me’nin ücretsiz Android sürümünün sahip olduğu sınırlamalar da önemli bir diğer konu. Örneğin, WireGuard desteği ya da reklam engelleyici gibi özellikler bu kullanıcılar için mevcut değil. Ancak, cihaz desteği konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahip ve 7/24 erişilebilen canlı sohbet desteği sunuyor.

Eğer aylık 10 GB bant genişliği benim için bir sorun değil diyorsanız, Hide.me’yi bütün sınırlamalarına rağmen kullanmayı tercih edebilirsiniz. Ancak kabul etmek gerekir ki 2024 yılında 10 GB bant genişliği çok düşük bir miktar. Bu, günde sadece birkaç dakika internete girmekle eş değerdir. Günümüzde kaç kişiye birkaç dakikalık bir internet deneyimi yeterli gelebilir ki?

Artıları:

  • Kullanımı kolay Android uygulaması
  • Sertifikalı kayıt tutmama politikası
  • OpenVPN desteği

Eksileri:

  • Aylık 10 GB bant genişliği
  • Bu sınırı aştığınızda hızlar inanılmaz derecede azalır
  • 5 sunucu konumu
  • Yayın akışı desteği yok

4. TunnelBear

Android İçin En İyi Ücretsiz VPN: 2024'te %100 Ücretsiz 6 Öneri (8)

TunnelBear, geniş bir kitle tarafından tercih edilen ve Android için kaliteli bir VPN olarak nitelendirilebilecek bir sağlayıcıdır. Ancak, görmezden gelinemeyecek bazı eksiklikleri olduğunu belirtmek gerekir. İlk olarak, TunnelBear’ın sunucu ağına bir göz atalım. Ücretsiz bir VPN hizmeti için, 30 ülkeden yaklaşık 500 sunucuya sahip olmak gerçekten etkileyici.

Bunun yanında, TunnelBear’ın Android uygulaması, kullanıcı dostu bir arayüze ve renkli bir dünya haritasına sahip olmasıyla belki de listemizdeki en çekici uygulama olabilir. Dahası, TunnelBear’ın sağladığı güvenlik özelliklerinden de bahsetmek gerek. Banka seviyesinde bir şifreleme sunuyor. VigilantBear adında bir kill switch ve sansürün üstesinden gelmenize yardımcı olan GhostBear gibi özelliklere sahip.

Kanada yargı yetkisi altında olmasına rağmen, TunnelBear, güvenilir bir kayıt tutmama politikasını sürdürmeye devam ediyor. Üstelik şimdiye dek herhangi bir veri sızıntısı da bildirilmemiş.

Ücretsiz bir VPN hizmeti olduğu için, belirli sınırlamaların olduğunu kabul etmek gerekir. Örneğin, sağlayıcı hakkında bir Tweet atarak 1 GB’a yükseltilebilen ancak başlangıçta yalnızca 500 MB olan bir bant genişliği sunuyor. Ancak, hızın düşük olması ve torrent kullanımına uygun P2P sunucularının olmaması durumu daha da kötüleştiriyor.

Söz konusu yayın izleme platformlarının engellemesini kaldırmak olduğunda ise TunnelBear için kısmen iyi diyebiliriz. Ancak 500 MB bant genişliği ile yalnızca bir veya iki film fragmanı izleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra, TunnelBear’ın Netflix ile uyumlu olmadığını ve bağlantılarının her zaman stabil olmadığını da belirtmemiz gerekiyor.

Android dışında, temel masaüstü ve mobil platformlar dışında, hizmetin pek çok cihazı desteklemediğini söyleyebiliriz. Eş zamanlı bağlantının olmaması ve belki de piyasada bulunan en kötü müşteri hizmetleri ile TunnelBear, bazı kullanıcıları hayal kırıklığına uğratabilir.

Ancak, eğer sizin için güvenlik ve gizlilik önemliyse, TunnelBear’ı düşünebilirsiniz. Yine de, bu konularda daha güçlü bir alternatif olarak Atlas VPN’i öneririz.

Artıları:

  • Android uygulaması oldukça şık
  • 500’den fazla sunucu konumu
  • Sağlam güvenlik önlemleri

Eksileri:

  • Yavaş hızlar
  • Aylık 500 MB limit
  • Netflix engelini kaldıramaz
  • Tek eş zamanlı bağlantı
  • GhostBear Çin’de çalışmaz

5. Hotspot Shield

Android İçin En İyi Ücretsiz VPN: 2024'te %100 Ücretsiz 6 Öneri (9)

2024‘te Android için en iyi ücretsiz VPN listemize devam ederken, üzerinde durmamız gereken bir diğer sağlayıcı ise Hotspot Shield. Mükemmellikten uzak olmasına rağmen, kendine özgü ve ilgi çekici özelliklere sahiptir. Öncelikle, Android uygulaması, modern ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Basit bir kullanıcı arayüzüne sahip olan bu uygulama, kullanıcılarına kolay ve anlaşılır bir deneyim sunuyor.

Bu Amerikalı sağlayıcının, bir dizi sağlam güvenlik özelliği sunduğunu da belirtmeliyim. Standart 256-bit şifreleme ile verilerinizi korurken, acil durumlar için bir kill switch ve çeşitli özelleştirme seçenekleri de sunmaktadır. Ayrıca, Hotspot Shield VPN, Hydra adlı bir özelliğe de sahip. Bu, sağlayıcının iddiasına göre OpenVPN’den daha üstün olan patentli bir protokoldür. Ancak bu iddia, dış denetimler tarafından henüz doğrulanmamıştır.

Hotspot Shield aslında hız konusunda kötü değildir. Ancak, bu hizmetin 500 MB günlük bant genişliği sınırı olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bu durum, özellikle çok fazla veri tüketen kullanıcılar için bir sorun olabilir. Dahası, kullanılmayan bant genişliğini bir sonraki güne aktaramıyorsunuz.

Bu sağlayıcı kullanıcılara yalnızca ABD’den bir sunucu konumu sunuyor. Bu durum, ABD dışında bir konuma erişmek isteyen kullanıcılar için büyük bir kısıtlama olabilir. Hatta Netflix ABD veya diğer Amerika coğrafi kısıtlamalı sitelerin engellerini aşmada da başarısız oluyor.

Hotspot Shield’ın torrent dostu olmaması, birçok kullanıcı için büyük bir dezavantajdır. Ama ne demişler? Her işte bir hayır vardır. Gizlilik politikasına göre Hotspot Shield, önemli miktarda kullanıcı bilgisini saklıyor ve ücretsiz kullanıcıların bilgileri üçüncü taraflara satılıyor. Bu durumda torrent indirmenize olanak tanısa daha kötü sonuçları olabilirdi. Sanal Özel Ağ’lar ne işe yarar biliyorsanız bunun biraz çelişkili bir durum olduğunun farkındasınızdır zaten.

Hotspot Shield’ın ücretsiz Android VPN uygulaması rahatsız edici reklamlarla doludur. Üstelik, eğer ücretli bir kullanıcı değilseniz, 7/24 canlı sohbet hizmetinden yararlanma imkanınız olmuyor. Hotspot Shield Premium, özellikle diğer alternatiflere göre oldukça pahalıdır. Bu yüzden, premium seçeneklere yönelmeyi düşünüyorsanız, daha ekonomik ve aynı zamanda yüksek kaliteli alternatifler olan ExpressVPN ve NordVPN gibi seçenekleri değerlendirmenizi öneririm.

Artıları:

  • Tescilli Hydra protokolü
  • Otomatik kill switch

Eksileri:

  • 500 MB günlük limit
  • Günlük kaydı tutar
  • Sadece ABD’den bir sunucuya sahip
  • 7/24 müşteri desteği yok
  • P2P uyumlu değil

6. Windscribe

Android İçin En İyi Ücretsiz VPN: 2024'te %100 Ücretsiz 6 Öneri (10)

Windscribe, Android için en popüler VPN’lerden bir diğeri. Basit ve kullanıcı dostu Android uygulaması, hızlı bir şekilde kullanmaya başlamanızı sağlar. Hatta bu hizmeti kullanmak için bir hesap oluşturmanıza bile gerek yoktur. Ancak, hesap oluşturmadan kullanılan sürümde aylık veri sınırı 5 GB ile sınırlıdır.

TunnelBear’a benzer şekilde, Windscribe de 500’den fazla sunucu ile 50’den fazla ülkede hizmet verir. Ancak maalesef ücretsiz kullanıcılar bu sunucu ağının tamamından fayadalanamaz. Yine de, ABD, Kanada ve birkaç ülkeden daha sunuculara erişim sağlar.

Windscribe, performans açısından VPN dünyasının en hızlısı olmasa da, çok yavaş da diyemeyiz. Güvenlik konusunda, OpenVPN protokolü desteği, güvenilir bir kill switch ve IP sızıntı koruması gibi özelliklerle donatılmıştır. Ayrıca, bir kayıt tutmama politikası ile gizlilik konusunda da güven sağlar ve bu politika ücretsiz kullanıcılar için de geçerlidir.

Bant genişliğini 10 GB’a çıkarmak için bir hesap oluşturabilirsiniz. Ancak, bu artış bile büyük veri ihtiyaçlarını karşılamayabilir ve zaten yayın akışı veya P2P aktiviteleri de desteklenmez. 10 GB başta yeterli görünebilir ancak kabul edersiniz ki internetten birkaç bölüm dizi izleseniz bile bu sınırı kolaylıkla aşarsınız.

Dediğimiz gibi Windscribe’ın ödemesiz Android sürümü Netflix gibi yayın platformlarına erişim sağlamada başarısız oldu ve genel olarak coğrafi kısıtlamaları aşmakta zorluk yaşatabilir. Her hesap için sadece bir bağlantıya izin verir ve canlı sohbet desteği sağlamaz. Bu nedenle herhangi bir sorunuzda e-posta yoluyla yardım almanız gerekir ve bu da en az 24 saat sürebilir.

Sonuç olarak, Windscribe kesinlikle güvenli bir sağlayıcıdır ve çeşitli özelliklere sahip olmasına rağmen, tipik “ücretsiz VPN” kısıtlamaları nedeniyle ExpressVPN, CyberGhost ya da NordVPN gibi premium sağlayıcılara öncelik vermek isteyebilirsiniz.

Artıları:

  • Kullanmak için hesap oluşturmanız gerekmez
  • Günlük kaydı tutmaz

Eksileri:

  • 10 GB bant genişliği sınırı
  • Kayıt olmadığınız takdirde 5 GB sınır
  • Kanada merkezli (5 Eyes)
  • Netflix için ideal değil
  • Zayıf müşteri hizmetleri

Android için Ücretsiz VPN Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Sınırlar

Android için en iyi ücretsiz VPN önerilerimizi sunduğumuza göre, şimdi bu sağlayıcıların karakteristik özelliklerine beraber bakalım. Artıları ve eksileri nelermiş görelim.

Doğrusunu söylemek gerekirse, Android için tamamen ücretsiz VPN sağlayıcıları, listemizdeki ilk 3 önerimiz kadar iyi değil. Bu yüzden, olur da bu tamamen ücretsiz seçeneklerden birini seçerseniz şunları göz önünde bulundurmalısınız:

Aylık Bant Genişliği Sınırı ve Zayıf Performans

Ücretsiz VPN hizmetlerinin performans sınırlamalarına ve bant genişliği kısıtlamalarına aşina olabilirsiniz. Bunun sebebi genellikle, kullanıcıları premium planlarına yönlendirmektir. Ancak, tüm ödeme gerektirmeyen VPN’lerin bant genişliğini sınırladığını söylemek de doğru olmaz. İşte tam da bu noktada devreye giren isim ProtonVPN. Çünkü bu sağlayıcı sınırsız bant genişliği sunmasıyla tanınır.

Ancak, bu sağlayıcı sınırsız bant genişliğinin avantajını düşük hızlarıyla bir nebze gölgeler. Öte yandan, Hide.me, ayda 10 GB ile bant genişliğinizi kısıtlar, fakat yeterli bant genişliği olduğu sürece hızları kabul edilebilir seviyededir. Hide.me’nin asıl sorunu ise, bant genişliği tükendiğinde hızınızın önemli ölçüde düşmesidir.

Bu, tarama deneyiminizi olumsuz etkiler ve genel internet deneyiminizi zorlaştırır. Eğer bu tarz performans sorunları sizi rahatsız ediyorsa, ExpressVPN’i incelemeyi düşünmelisiniz. ExpressVPN, 30 günlük deneme süresi boyunca, Android için hızlı ve sınırsız bant genişliği sunan bir seçenektir.

ExpressVPN’i Ziyaret Et

Akış ve P2P Özellikleri Yok

Çoğu kişi VPN’leri, genellikle coğrafi kısıtlamaları aşma ve çeşitli yayın platformlarına erişim sağlama amacıyla kullanır. Ancak, ücretsiz Android VPN hizmetlerinin çoğu, coğrafi kısıtlamaları etkin bir şekilde aşamaz ve bu da yayın izleme deneyiminizi premium hizmetlerin sağladığı kadar verimli kılamaz. Örneğin, ücretsiz VPN’lerin Netflix ile verimli bir şekilde çalıştığını iddia etmek doğru olmaz.

Benzer şekilde, ücretsiz VPN’lerle kullanıcıların bulundukları ülke dışında Kodi, BBC iPlayer, Hulu veya Disney+ gibi platformlara erişim sağlamaları genellikle mümkün olmaz. Basitçe ifade etmek gerekirse, bu platformlardaki coğrafi kısıtlamaları aşmak için ödemesiz VPN’ler genellikle gereken yeteneklere sahip değildir.

Yetersiz sunucu ağları ve engel kaldırma yetenekleri, akış hizmetleri için bu VPN’lerin genel verimliliğini etkiler. Ayrıca, çoğu ücretsiz VPN’nin P2P yetenekleri de oldukça sınırlıdır. Sınırlı bant genişliği ve düşük hızlar, bu VPN’leri bant genişliği yoğun aktiviteler için pek uygun kılmaz. Kısacası, ücretsiz VPN’ler, yayın hizmetleri ve yüksek bant genişliği gerektiren diğer aktiviteler için genellikle etkin bir çözüm sunmazlar.

Güven Vermeyen Gizlilik ve Güvenlik

Ücretsiz VPN’lerin genelde güvenlik konusunda eksiklikleri olabileceği doğru. Bu, Android’de ve diğer tüm desteklenen platformlarda geçerli. Android cihazlarınızda kullandığınız ödemesiz VPN’ler, çevrimiçi etkinliklerinizi izleme niyeti taşıyan ve reklamları kullanım verilerinize göre uyarlayabilen, istenmeyen reklam yazılımları ve izleyicileri içerebilir.

Ayrıca, bu VPN’ler çoğunlukla önemli güvenlik özelliklerinden yoksun olup, kullanıcı bilgilerinin kayıtlarını tutabilirler. Dahası, bazı ücretsiz VPN hizmetleri, aboneliklerden kazanç elde edemedikleri için kullanıcı verilerini üçüncü taraf şirketlere satarlar.

Hola, Betternet ve benzeri VPN’ler, gizlilik konusunda riskler yaratır. Unutmayın ki, VPN’lerin ana kullanım sebeplerinden biri gizlilik sağlamaktır ve maalesef bazı hizmetler bu amacı yerine getiremez. Düşünsenize, Dark Web’e güvenli bir şekilde giriş yapmak için bir VPN kullanıyorsunuz ama aslında güvenli ya da gizli değil.Daha büyük bir çelişki olamaz herhalde.

Bu yüzden, kişisel bilgilerinizin ve çevrimiçi etkinliklerinizin gizliliğini korumak istiyorsanız, bu tür VPN hizmetlerinden kaçınmanızı öneririz. Gizliliğiniz ve güvenliğiniz konusunda taviz vermek istemiyorsanız, ücretli ve güvenilir bir VPN hizmeti tercih etmekte fayda var.

[BONUS] Google Play’de Yalnızca Android’e Özel Ücretsiz VPN’ler

Bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum. Google Play’de “VPN” kelimesini arattıysanız karşınıza yüzlerce seçenek çıktığını fark etmişsinizdir. Ancak, tamamen ücretsiz olan ve sadece Android’e özel VPN’ler konusunda dikkatli olmanız gerekmektedir. Çünkü bu VPN’ler genellikle güvenli olmayabilir, rahatsız edici reklamlarla dolu olabilir ve kullanıcı hakkında her türlü bilgiyi saklayabilir.

Android İçin En İyi Ücretsiz VPN: 2024'te %100 Ücretsiz 6 Öneri (11)

Bu, daha önce bahsettiğimiz diğer ödemesiz VPN’ler için de geçerli. Bazıları sınırsız bant genişliği vaat etse de, yayın izlemek için ideal olmayacaklardır. Üstelik, çoğunlukla para yerine kişisel bilgilerinizle ödeme yapacaksınız. Ayda birkaç dolar ödemekten daha iyi bir alternatif midir? Bunun kararını vermek aslında tamamen size kalmış. Ancak unutmayın, gizliliğiniz ve güvenliğiniz genellikle ücretsiz seçeneklerle edeceğiniz tasarruftan daha değerlidir.

Sonuç

2024 yılında uygulama mağazaları Android için en iyi ücretsiz VPN seçenekleriyle dolmuş durumda. Ancak, bu hizmetlerin çoğu gizliliğinizi tam olarak koruyamaz ve genellikle performansı düşük olur. Bu yüzden, kesinlikle para iade garantisi sunan ExpressVPN, CyberGhost veya NordVPN gibi premium bir sağlayıcıyı denemenizi öneririz.

ExpressVPN’i 30 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin

30 ya da 45 günlük bu garanti süresi boyunca herhangi bir para kaybınız da olmaz. Eğer bütçeniz VPN hizmetlerine ayrılamayacak kadar kısıtlıysa, Atlas VPN gibi ücretsiz bir seçeneği değerlendirebilirsiniz. Ancak, yazımızdan da hatırlayabileceğiniz gibi, ödeme gerektirmeyen seçeneklerin belirli eksiklikleri olduğunun bilincinde olmanız önemli.

Dediğimiz gibi son kararı size bırakıyoruz. İhtiyaçlarınıza ve beklentilerinize göre en iyi seçeneği seçmek tamamen size kalmış.

En İyi Ücretsiz Android VPN: Sıkça Sorulan Sorular

Şimdi son olarak bazı ek bilgiler verelim ve Android için ücretsiz VPN’lerle ilgili birkaç soruya odaklanalım:

?️ İyi bir %100 ücretsiz Android VPN var mı?

Evet, Android için gerçekten iyi bir ödeme gerektirmeyen VPN var: Atlas VPN. Düşük performansı, yayın izleme özelliği olmaması ve küçük sunucu filosu göz önüne alındığında en iyisi olmasa da aralarında en güvenilir ve kaliteli olanıdır. Tek bir kuruş kaybınız bile olmadan, bu açık ara en iyi seçimdir.

Ancak yine de ucuz premium VPN uygulamalarından birini tercih etmek, “gerçekten ücretsiz” olanlardan çok daha iyidir. Android için en ucuz VPN size ayda 2 dolara kadar mal olacaktır. Karşılığında elde edeceklerinizi düşününce bu rakam hiçbir şey.

? Netflix’te Android için ücretsiz bir VPN kullanabilir miyim?

Aslında kullanmayı deneyebilirsiniz, ama sonuçta elinizde kocaman bir hiç olacaktır. Ücretsiz VPN’lerin Netflix’e erişim sağlaması genellikle zordur. Çünkü bu servisler genellikle Netflix’in “VPN Algılama” sistemleri tarafından kolayca belirlenir ve bu durum, herhangi bir kütüphane, dizi veya filme erişiminizin engellenmesine neden olur. Ücretsiz VPN kullanıcıları çoğu zaman Netflix’e hiç erişememe problemi yaşarlar çünkü karşılarına bir proxy hata mesajı çıkar.

ExpressVPN, CyberGhost ve NordVPN gibi premium VPN hizmetleri genellikle böyle bir problem yaşatmaz. Ancak, her premium VPN’in Netflix ile uyumlu olduğunu da düşünmeyin. Bu yüzden siz siz olun, paranızı rastgele bir VPN sağlayıcısına harcamayın.

?️ Android’de oyun oynamak için ücretsiz VPN iyi midir?

Ücretsiz VPN’lerin genellikle oyun deneyimine olumsuz etkileri mevcuttur ve bunun birçok nedeni bulunmaktadır. En basit şekliyle, ücretsiz VPN’ler bant genişliğinizi ve hızınızı kısıtlarlar, bu durum da oyun deneyiminizi gecikmeli ve keyifsiz hale getirir. Sadece bunlarla kalmaz, genellikle zayıf güvenlik ve güvenilir olmayan bağlantıları da sorun haline getirirler.

Bu durum oyun deneyiminizi daha da kötüleştirir. Eğer Apex Legends Mobile, PUBG Mobile, Call of Duty veya Fortnite gibi oyunları sıkça oynuyorsanız, oyun deneyiminizi sınırsız ve kesintisiz hale getirecek oyun için VPN seçeneklerinden birini seçmeniz çok daha mantıklıdır.

Android İçin En İyi Ücretsiz VPN: 2024'te %100 Ücretsiz 6 Öneri (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 5477

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.