Bilbatteri tappes over natten: 5 mulige årsaker og hvordan du fikser det (2024)

Å starte dagen med en bil som ikke starter kan være frustrerende, spesielt hvis du har det travelt med å gå på jobb eller skole. Det er mange bilkomponenter som vi kan peke på for å finne årsaken til at bilen din ikke starter når du vrir tenningsnøkkelen til PÅ-bryteren. Kanskje den vanligste årsaken til den uheldige hendelsen skyldes enbilbatteriet tappes over natten.

Identifiser ENKELT problemer med tømming av kjøretøybatteri (parasittisk)

Et bilbatteri er ansvarlig for å sende strøm til startmotoren for å starte motoren. Hvis bilbatteriet ditt er tømt, vil det ikke levere tilstrekkelig kraft til tenning.

Et utladet batteri betyr imidlertid ikke at det er på tide å bytte. Det er ulike årsaker tilet bilbatteri mister ladningen over nattensom kan fikses med få enkle trinn.

Hva kan tømme et bilbatteri over natten:5 mulige årsaker

Årsak #1: Venstre komponenter åpne

En av de vanligste årsakene til et tappet bilbatteri er menneskelige feil. Noen ganger glemmer vi å slå av en bilkomponent når vi forlater kjøretøyet, siden vi allerede er slitne fra jobb. Det er også episoder der vi ikke legger merke til at et billys står på, spesielt i fullt dagslys hvor det er nesten umulig å legge merke til dem.

Å la en bilkomponent stå åpen over natten mens motoren er slått av vil føre til at dubilbatteri mister ladningen over natten.Imidlertid har nyere produksjonsbiler en tendens til å komme med et varslingssystem som forteller deg at du har latt en komponent stå åpen før du forlater kjøretøyet.

Bilbatteri tappes over natten: 5 mulige årsaker og hvordan du fikser det (1)

Sørg for å slå av alle lys før du forlater bilen.

Årsak #2: Parasittisk avløp

Parasittisk drenering er en annen vanlig årsak til hvorfor enbilbatteriet døde over natten. Det den gjør er å fortsette å lade ut batteriet selv etter at motoren er slått av.

Bilbatteriet ditt driver fortsatt noen komponenter når motoren er slått av, for eksempel klokken og tyverisikringsfunksjoner. Parasittisk drenering oppstår når den sender til andre komponenter som ikke skal lades etter at motoren er slått av.

Dette kan være et resultat av ulike faktorer, inkludert årsaken nummer én som lar frontlykter, hanskeromslys eller kabinlys stå på over natten. Parasittisk drenering kan også være forårsaket av defekte sikringer, dårlige ledninger og dårlig installasjon av et nytt bilbatteri.

>>> Relatert:Hvordan installere et bilbatteri trygt

Årsak #3: Ekstrem temperatur

Kaldt vær kan påvirke bilbatteriet ditt selv om du lar det bare ligge for en natt. Når et bilbatteri blir stående i kulden i timevis, vil de kjemiske reaksjonene i batteriet bremses. Ved å la bilbatteriet stå kaldt over lengre tid vil de kjemiske reaksjonene stoppe helt.

Varmt vær kan også påvirke bilbatteriet. Med en veldig høy temperatur vil den fordampe bilbatteriets kjemikalie som lett vil tømme den. Som sådan bør du oppbevare bilen i et godt kondisjonert rom hvis du er på et sted med ekstreme temperaturer.

Bilbatteri tappes over natten: 5 mulige årsaker og hvordan du fikser det (2)

Spenningsavlesningen til et bilbatteri bør være rundt 12,6 til 12,8 volt

Årsak #4: Defekt dynamo

Generatorer er installert i biler for å drive det elektriske systemetnår motoren er slått på. Den drives av veivakselen gjennom serpentinbeltet. En annen funksjon til en dynamo er at den lader batteriet etter tenning. Hvis bilen din har en defekt dynamo, kan den tømme batteriet siden den ikke lader ordentlig.

Å kjøre korte avstander er også en årsak til å tappe batteriet. En dynamo trenger litt tid for å lade bilbatteriet etter tenning. Som sådan er korte turer dårlig for bilbatteriet, siden de ikke vil restituere seg helt. Du bør la bilen gå i minst 10 minutter etter en kort tur for å unngå at bilbatteriet dør over natten,

Årsak #5: Alder

Hvis bilbatteriet ditt skal skiftes ut, vil det alltid bli tømt over natten selv etter en rekke ladinger. Bilbatterier er som mobiltelefonbatterier. Over tid vil mobiltelefonbatteriet ditt miste strøm raskere sammenlignet med første gang du kjøpte det, noe som betyr at det må skiftes ut.

I gjennomsnitt bør du bytte bilbatteriet hvert tredje til fjerde år. Noen kan til og med nå fem til seks år, avhengig av bruken og hvor mye tilbehør du har installert i bilen. Å kjøre bilen langt forbi den forventede holdbarheten til bilbatteriet vil bare resultere i et konstant uttømt batteri.

Bilbatteri tappes over natten: 5 mulige årsaker og hvordan du fikser det (3)

Hvis bilbatteriet ditt skal skiftes ut, gjør det for å unngå problemer med å starte motoren

Hvordan fikse en bilbatteriet dør over natten

Hvis bilen din ikke starter, kan det bety at bilbatteriet er utladet. Du kan fortsatt hurtigstarte den ved å bruke strømkilder som f.eksen bærbar jumpstartereller et godt batteri fra et annet kjøretøy.

For å bruke en bærbar startstarter kobler du ganske enkelt den positive klemmen til den bærbare startmotoren til plusspolen på det uttømte batteriet før du kobler til den negative polen. Slå på den bærbare jumpstarteren og start bilen etter ett til to minutter.

Bilbatteri tappes over natten: 5 mulige årsaker og hvordan du fikser det (4)

Hoppstart er en av tingene du trenger å vite når du eier en bil

>>> Relatert:Bilbatterilader pris Filippinene: Topp 5 produkter i 2021

For å starte med en annen bils batteri, må du ha startkabler. Det første du må gjøre er å slå av motoren på bilen med et godt batteri. Deretter kobler du den positive klemmen til den positive polen på det tømte batteriet og deretter til det gode batteriet.

Det neste trinnet er å koble den negative klemmen til den negative polen på det gode batteriet og koble den andre enden til et jordet og umalt metall i bilen din med et tomt batteri.

Start bilen med et godt batteri for å lade det tømte batteriet. Etter minst et minutt kan du nå starte bilen med utladet batteri og det skal fungere.

Bilbatteri tappes over natten: 5 mulige årsaker og hvordan du fikser det (5)

Hold bilbatteriet i god stand for å unngå uønskede erstatningskostnader

Nå, hvis bilbatteriet ditt allerede har gått i rundt fire år, kan det bety at det må byttes. Gjennomsnittlig,et nytt bilbatteri på Filippinene vil koste deg rundt 5000 Php, avhengig av ditt valgte batteri. Men hvis du nylig byttet ut bilbatteriet, kan det bety at du lot et lys stå på over natten og få det til å tømmes.

Vanlige spørsmål om bilbatterier

1. Hva gjør et bilbatteri?

Et bilbatteri brukes hovedsakelig til å drive startmotoren under tenning.

2. Hva bør spenningen på bilbatteriet være?

Du bør få en spenningsavlesning på rundt 12,6 til 12,8 volt for å sikre at den fortsatt er i god stand.

3. Hvor mye koster et bilbatteri på Filippinene?

Prisen på et nytt bilbatteri på Filippinene varierer fra Php 3000 til Php 7000.

4. Hva gjør en dynamo?

En dynamo gir elektrisk kraft til en bil når motoren er slått på.

5. Hvor lenge varer bilbatterier?

I gjennomsnitt varer bilbatterier i rundt fire til seks år.

Det er alt du trenger å vite om bilbatteri som tømmes over natten. Her klPhilkotse.com, vi verdsetter din interesse for bilindustrien. Besøk nettsiden vår for å finne ut mer.

Bilbatteri tappes over natten: 5 mulige årsaker og hvordan du fikser det (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 5743

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.