Hvorfor dør hamstere så lett? Her er hvorfor og hva du skal gjøre | Farvel Pet Care (2023)

Kjæledyr hjelper til med å håndtere ensomhet og depresjon ved å gi oss vennskap og ubetinget kjærlighet. Utfordringen for de fleste kjæledyreiere er å ta godt vare på kjæledyrene sine. Som de fleste hamsterforeldre, vet jeg at du stiller deg selv dette spørsmålet, "hvorfor dør hamstere så lett?

Hvorfor dør hamstere så lett? (Hvordan...

Hvorfor dør hamstere så lett? (Hvordan redusere)

Hamstere dør så lett på grunn av svake gener, kroppsforringelse, kosthold og varmefølsomhet. Siden disse kjæledyrene er følsomme for de fleste miljøstimuli som varme, krever de gunstige forhold som samsvarer med deres naturlige habitater. Unnlatelse av å gi slike forhold er en enkel måte å drepe en hamster på.

Hamstere er en av de mestpopulære små kjæledyr i verden. De er søte, lodne og relativt lite vedlikehold. Populariteten til små kjæledyr som hamstere og kaniner i den moderne verden tilskrives deres lave vedlikeholdskostnader sammenlignet med hunder. Hamstere også:

 • Er relativt stillegående
 • Er perfekt for barn som ikke er klare for en hund
 • Trenger ikke tas med på turer
 • Krever ikke mye plass

"Hvorfor dør hamstere så lett?" Dette er et spørsmål som mange nye hamstereiere stiller. Svaret er ikke enkelt, sommange faktorer, både vitenskapelige og livsstil, bidrar til en hamsters død.

I dag vil du vite hvorfor hamstere dør så fort; vitenskapelige årsaker og livsstilsårsaker er dekket. Dessuten vil du vite hva du kan gjøre for å forhindre at den vakre hamsteren din plutselig dør.

Hvorfor dør hamstere så lett?

Hvorfor dør hamstere så lett? Her er hvorfor og hva du skal gjøre | Farvel Pet Care (1)

Den største ulempen med å eie en hamster er at de har en veldig kort levetid.Gjennomsnittlig levetid for en hamster er to til tre år. Dette er mye kortere enn gjennomsnittlig levetid for en hund, som er10 til 13 år. Følgende er årsakene til at hamstere dør så lett:

1. Kroppsforringelse

Som det er påvist, har hamstere en kort levetid. En stor grunn til dette er detderes kropper forverres raskt. Dette gjør at de blir raskt eldre sammenlignet med andre kjæledyr.

I naturen lever hamstere bare i 18 måneder i gjennomsnitt. Den syriske hamsterrasen lever lenger sammenlignet med dverghamsterrasen.

I fangenskap,en hamster kan leve opptil tre århvis hun blir tatt godt vare på. De fleste hamstere i fangenskap lever imidlertid ikke så lenge. Gjennomsnittlig levetid for en hamster i fangenskap er to år.

Hovedårsaken til denne forskjellen er at hamstere i naturen må kjempe med mange farer. Disse inkluderer rovdyr, mangel på mat og tøffe værforhold. I fangenskap er de imidlertid beskyttet mot alle disse farene. Dette gjør at kroppen deres forverres i en langsommere hastighet.

Tegn på alderdom og kroppsforringelse hos hamstere

Mens kroppsforringelse er en naturlig prosess som alle dyr går gjennom, skjer det mye raskere hos hamstere enn hos andre kjæledyr. Alderdom hos hamstere spruter inn etter sin12 måneder. Det er her kroppene deres begynner å forverres, og du vil se gradvise tegn som:

 • De vil begynne å bevege seg saktere
 • Pelsen deres vil begynne å bli tynnere
 • De vil bli mindre aktive
 • Tennene deres vil slites ned
 • De vil spise mindre

Alle disse endringene er et resultat av at kroppen deres forverres.

2. Svake hamstergener

Hybride hamstereresultat når to forskjellige arter av hamstere avles sammen. Dette gjøres for å skape en hamster med de beste egenskapene til begge artene. Dette skaper imidlertid også en hamster som er svakere enn noen av foreldrene.

Hybridisering svekker genpoolen. Når to forskjellige arter avles, vil deres avkom ha en svakere genetisk sammensetning enn noen av foreldrene. Hver forelder vil bare overføre halvparten av genene sine til avkommet.

Som et resultat er det mer sannsynlig at hybridhamstere dør yngre enn noen av foreldrene. De fleste hybridhamstere lever bare i ca12-18 måneder. Dette er fordi kroppen deres ikke er like sterk som foreldrenes.

I tillegg er det mer sannsynlig at hybridhamstere lider av helseproblemer. De har lav fødselsimmunitet og er mer utsatt for sykdommer. Hamstere avlet fra friske foreldre somPolymyopatileve lenger fordi slike foreldre ikke hararvelige sykdommer.

3. Hamstere er skjøre skapninger

Hamstere har en tynn beinstruktur, og huden deres er veldig sart. Dette gjør dem utsatt for skader og infeksjoner. Selv det minste fall eller støt kan forårsake brudd eller indre blødninger.

En hamster som faller fra stor høyde kan lett dø av støtet. Selv et fall fra liten høyde kan drepe en hamster hvis de lander på hodet eller ryggen. Hvis hjemmet ditt har en andre etasje, er det best å holde hamsteren i første etasje.

Det er verdt å merke seg at en hamster som faller på hodet er mer sannsynlig å dø enn en som faller på ryggen. Dette er fordi hodet inneholder mangesarte bein og organer. Hjernen er spesielt utsatt for skader.

Den sarte huden gjør at et lite kutt kan føre til infeksjon. Hvis den ikke behandles raskt, kan en infeksjon spre seg og drepe en hamster. Selv en liten slitasje kan bli infisert hvis den ikke holdes ren.

Til slutt gjør den sarte huden hamstere mermottakelig for heteslag. De kan ikke svette slik mennesker gjør. Selv om de er avhengige av pesing, er ikke dette nok til å forhindre heteslag i varmt vær.

4. Feil kosthold kan drepe hamstere

Hamstere er svært følsomme for hvilken type mat de spiser. De vil ikke overleve på pellets alene. De fleste dyrebutikker har dietter med mye protein og lite fett som er utmerket for hamsteren din.

Et kosthold som inneholder for mye fett kan føre til overvekt og helseproblemer. En diett som er for lav i protein kan forårsake muskelsvinn og svakhet. I tillegg kan mangel på vitaminer og mineraler føre til helseproblemer.

Feil kosthold fører til følgende komplikasjoner som kan drepe hamsteren din:

 • Fordøyelsesproblemer:Hamstere trenger et kosthold som inneholder mye fiber for å opprettholde et sunt fordøyelsessystem. En diett med lite fiber vil føre til forstoppelse.
 • Ernæringsmessige mangler:Hamstere trenger vitaminer, mineraler, proteiner og karbohydrater for å overleve. En diett som mangler noen av disse næringsstoffene vil føre til helseproblemer.
 • Fedme:Hamstere som er overvektige er mer sannsynlig å lide av helseproblemer som diabetes og hjertesykdom.
 • Dehydrering:Hamstere må drikke vann for å holde seg hydrert. Et kosthold med for høyt sukkerinnhold kan føre til dehydrering.
 • Vekttap:Mangel på protein vil føre til muskelsvinn og svakhet, noe som fører til vekttap.

Hva bør jeg mate hamsteren min?

For sikkerheten til hamsteren din, sørg for at kostholdet hennes består av:

 • Protein:Dette kan finnes i insekter, insekter, egg, kjøtt eller tofu.
 • Fett:Dette kan finnes i frø, nøtter eller avokado.
 • Karbohydrater:Sørg for at hamsteren din lever av frukt, grønnsaker og korn.
 • Vitaminer og mineraler:Disse kan finnes i frisk frukt og grønnsaker.
 • Vann:Dette er viktig for alle dyr.

Det finnes ulike typer hamstermat på markedet. Det er viktig å velge mat med høyt proteininnhold og lite fett. Unngå godbiter fra butikker fordi de inneholder honning, frøstaver og yoghurtdråper med for mye sukker.

Sørg alltid for at hamsterens chow, enten det er blokk eller kjøttbit, serveres i en bolle eller et eller annet fat. Hamstere kan ellers få i seg sengetøyet, og dette kan forårsake alvorlige helseproblemer.

Wedgewood apotek.

5. De er mottakelige for sykdommer

Som alle andre dyr og mennesker er hamstere mottakelige for sykdommer.

Den ledendehamster sykdommerknyttet til døden til de fleste hamstere i dag er oppsummert i tabellen nedenfor:

SykdomFører til
Hjertesykdommer (kongestiv hjertesvikt, atrietrombose, lymfom)Amyloidoseog alderdom
Kreft (lunge, bryst, lever)Eksponering for nikotin og hyperoksi
Våte halerStress og bakterier (Salmonella, pinworms og protozoer).
AktinomykoseActinomyces bovis
HudabscesserBakteriell infeksjon av sår
Hårtap (alopecia)T-celle lymfom, bur rubbing, proteinmangel

Hjertesykdom

 • Kongestiv hjertesvikt:Når hjertet ikke er i stand til å pumpe blod effektivt, kommer væske tilbake til lungene og andre organer. Denne tilstanden er den viktigste dødsårsaken for hamstere som dør plutselig. Det er vanlig hos gamle hamstere eller de med genetisk disposisjon der hjertemusklene er svekket og dermed ikke kan pumpe blod effektivt.
 • Atrietrombose:Dette er en blodpropp som dannes i hjertet og blokkerer blodstrømmen. Det er vanlig hos gamle, overvektige og diabetiske hamstere. Tilstanden manifesteres gjennomhyperpné(rask pust), sløvhet, anoreksi og cyanose (blåaktig fargetone på huden på grunn av mangel på oksygen i blodet).
 • Lymfom:Dette er kreft i lymfocyttene (hvite blodlegemer). Det er vanlig hos hamstere som er over to år gamle. Tilstanden manifesteres gjennom anoreksi, sløvhet og diaré.

Kreft

Dette er en generell betegnelse for en gruppe sykdommer preget av ukontrollert vekst av celler. Kreft er vanlig hos gamle hamstere. De vanligste krefttypene hos hamstere inkluderer:

 • Lungekreft:Det er hovedsakelig forårsaket av eksponering for tobakksrøyk, stråling og andre kreftfremkallende stoffer. Det har vist seg å være vanlig blant kinesiske hamstere.
 • Brystkreft:Det er den vanligste krefttypen hos kvinnelige hamstere, manifestert gjennom dannelsen av klumper i brystkjertlene.
 • Leverkreft:Det er vanlig hos hamstere som er utsatt for aflatoksiner (toksiner produsert av mugg). Det manifesteres gjennom ondartede svulster.

Våte haler

Våt hale refererer til en sykdom preget av diaré, dehydrering og anoreksi. Det er vanlig hos unge hamstere (3 måneder til ett år) som er stresset eller har dårlig kosthold.

Selv om den eksakte årsaken til våthalesykdom hos hamstere er ukjent, knytter forskere det tilCampylobacter bakterier.

Våt hale hos hamstere er dødelig hvis den ikke behandles tidlig.

Bakterielle infeksjoner

Disse inkluderer lungebetennelse, øreinfeksjoner og hudinfeksjoner. De er vanlige hos immunkompromitterte hamstere eller de med svekket immunsystem. Det vanligste symptomet på en bakteriell infeksjon er feber.

Hamstersykdommer som øyeinfeksjoner, influensa og diaré kan enkelt behandles og er ikke så dødelige for hamsteren din.

6. Stressfaktorer

Hvorfor dør hamstere så lett? Her er hvorfor og hva du skal gjøre | Farvel Pet Care (2)

Stress er den ledende indirekte dødsårsaken hos hamstere. Det svekker immunforsvaret, og gjør hamsteren mottakelig for sykdommer. De vanligste stressfaktorene for hamster inkluderer:

 • Mangelfull bolig:Overbefolkning, mangel på skjulesteder og mangel på berikelse.
 • Høye lyder:Hamstere er følsomme for høye lyder.
 • Overdreven håndtering:Å håndtere en hamster for mye kan føre til at den blir stresset.
 • Utilstrekkelig kosthold:Et kosthold som mangler næringsstoffer forårsaker stress hos hamstere.
 • Endring i rutine:Hamstere er vaneskapninger, enhver endring i rutinen deres kan føre til at de blir stresset.

Det er ikke alltid lett å legge merke til når hamsteren din er stresset. Du må være en skarp observatør. De vanlige tegnene på en stresset hamster du bør se etter inkluderer:

 • Hårtap
 • Aggressiv oppførsel som å bite
 • Overdreven salivasjon
 • Hyperaktivitet

7. Mangel på sosial interaksjon for dverghamstere

Ifølgehumant samfunn, Dverghamstere er sosiale og liker å leve i par. Hvis du huser dem alene, kan de bli stresset, og føre til helseproblemer.

Når du huser disse hamsterne, må du:

 • Sørg for tilstrekkelig bolig:Dette inkluderer et romslig bur med mange gjemmesteder og berikelse.
 • Håndter dem forsiktig:Håndter dem forsiktig og unngå å håndtere dem for mye.
 • Gi et sunt kosthold:Gi dem en diett rik på næringsstoffer og lite sukker.
 • Unngå høye lyder:Hamstere er naturlig nattaktive, noe som betyr at de sover på dagtid. Som hamstereier, unngå høye lyder i løpet av dagen fordi hamsteren din trenger en ydmyk tid til å sove.

Hvordan holde hamsteren sunn og sikre at hun lever lenge

Det er lett å få panikk på grunn av de mange tingene som kan skade den uklare vennen din. Det er imidlertid kraftige tiltak du kan ta for å sikre at hamsteren din lever et langt og sunt liv. De inkluderer:

Gir et rent og romslig bur

Et rent og romslig bur er avgjørende for hamsterens helse. Den skal være stor nok til at hamsteren din kan bevege seg fritt og ha mange gjemmesteder.

Buret må rengjøres daglig for å fjerne eventuelt avfall og hindre spredning av sykdommer. Et skittent bur inneholder lopper, mus, bakterier og parasitter som vil gjøre hamsteren din syk.

Nedenfor er en prosedyre for rengjøring av et hamsterbur:

 1. Fjern alle gjenstandene fra buret
 2. Vask alle gjenstandene i varmt såpevann
 3. Skyll gjenstandene med rent vann
 4. Tørk gjenstandene med et rent håndkle eller i solen
 5. Spray buret med et desinfeksjonsmiddel og la det lufttørke
 6. Sett tilbake alle gjenstandene i buret

Berik hamsterens miljø

Et beriket miljø er avgjørende for hamsterens mentale og fysiske helse. Det bør inneholde gjemmesteder, leker og god plass til å bevege seg rundt.

Du kan berike hamsterens miljø ved å:

 • Legge til gjemmesteder som pappesker og rør
 • Legge til leker som tyggeleker og treningsballer
 • Sørg for at buret er stort nok til at hamsteren din kan bevege seg fritt rundt
 • Eliminerer hamsterbelastninger som høye lyder og overdreven håndtering

Tilby et sunt kosthold

Et sunt kosthold er avgjørende for hamsterens helse. Gi dem en diett rik på næringsstoffer og lite sukker. Kostholdet bør bestå av friske grønnsaker, frukt, høy, pellets og vann.

Unngå å gi dem sukkerholdige godbiter, da de kan føre til fedme og helseproblemer. Selv om du ikke kan forhindre genetiske hjertesykdommer, kan du minimere virkningene ved å redusere hamsterens saltinntak.

Gi ferskvann daglig og bytt det ofte for å hindre spredning av bakterier.

Trening

Trening er avgjørende for hamsterens helse. Det hjelper dem å holde seg aktive og forhindrer fedme.

Sørg for at hamsteren din har nok mosjon ved å:

 • Legger til et treningshjul i buret deres
 • Ta dem med ut for overvåket leketid på et trygt område
 • Å få en hamsterball for dem å løpe inn

Et ord fra Farvel Pet Care

Nå som du har svar på det brennende spørsmålet: "Hvorfor dør hamstere så lett?" det er ditt ansvar å holde den uklare vennen din sunn. Sørg for et rent og romslig bur, et sunt kosthold og mye mosjon. Ved å gjøre det vil du hjelpe hamsteren din til å leve et langt og lykkelig liv.

Har du noen tips du synes bør legges til? Del dem i kommentarene nedenfor. Du kan også stille et spørsmål i kommentarfeltet, så svarer vi.

ofte stilte spørsmål

Hvorfor dør hamstere etter 2 år?

Hamstere dør etter 2 år fordi de har kort levetid. Den korte hamsterlevetiden er nødvendig av svake gener, innavl og dårlige levekår. For å sikre en sunn livsstil for hamsteren din, sørg for et rent og romslig bur, et sunt kosthold og mye mosjon.

Hvorfor dør hamstere så voldsomt?

Hamstere dør så voldsomt fordi de ofte blir skadet av eierne eller ved ulykker. De vanligste hamsterskadene inkluderer brukne bein, kutt og blåmerker. For å forhindre disse skadene, håndter hamsteren din forsiktig og sørg for et trygt miljø for dem å leke i.

Kan hamstere dø av å være redde?

Ja. Hamstere kan dø av å være redde fordi de har svake hjerter. Når de er redde, øker hjertefrekvensen og de kan lide av hjerteinfarkt eller atrietrombose. For å forhindre dette, ikke skremme hamsteren din og gi dem et miljø uten høy støy.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated: 10/07/2023

Views: 5933

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.