Ja, du kan (og bør) resirkulere batterier. Dette er hvordan. (2023)

I det meste av mitt unge voksenliv holdt jeg en tom kringlebeholder bak i skapet mitt som jeg fylte med brukte batterier. Etter hvert som samlingen min vokste, fikk jeg meg selv til å føle meg bedre med denne batteribenken ved å forestille meg den som et lite skap av kuriositeter – med korroderte AA-er, et utvalg knappecellebatterier og en gammel smarttelefon som står for dyrebare kunstgjenstander og retikulerte. skjeletter – men i virkeligheten visste jeg bare ikke hva jeg skulle gjøre med dem.

Jeg ønsket å spare de brukte batteriene mine fra søppeldunken (hvor de potensielt kunne ta fyr eller eksplodere) og holde dem borte fra søppelfyllingen (hvor de kunne lekke ut skadelige kjemikalier inn i lokale økosystemer), men jeg var ikke sikker på hvordan jeg skulle resirkulere dem . Jeg var også skeptisk til at resirkulering faktisk ville gjøre hva som helst, etter å ha brukt flere tiår på pliktoppfyllende gjenvinning av plast med tilsynelatende liten innvirkning (fra1980 til 2018, ble bare 7 % av all plast som ble generert resirkulert i USA).

Heldigvis har landskapet av alternativer for batteriresirkulering utviklet seg betydelig ettersom jeg har lettet inn i trettiårene. I motsetning til plast, som er notoriskvanskelig og ulønnsomt å resirkulere, resirkulering av metaller som finnes i de fleste batterier er enklere og ofte lovligmandat, og det har blitt merlukrativeettersom etterspørselen etter elektronikk fortsetter å øke. Etter å ha rapportert om batterier og ladetilbehør de siste årene, for ikke å snakke om resirkulering av alle typer batterier, har jeg funnet ut at dette er de beste resirkuleringsmetodene – de er enkle å gjøre og miljøvennlige.

Slipp dem av

Et økende antall kommuner, samt flere private selskaper, tilbyr utpekte avleveringsplasser for batterigjenvinning. Noen tilbyr denne tjenesten gratis, mens andre kan kreve et gebyr (vanligvis basert på type og mengde batterier du ønsker å levere). Uansett er det et praktisk alternativ.

Du kan finne gjenvinningsanlegg for elektronisk avfall i ditt område ved å bruke disse søkbare databasene:

 • Call2Recyclespesialiserer seg på resirkulering av batterier og lar deg begrense søket etter om du ønsker å resirkulere oppladbare batterier, engangsbatterier, mobiltelefoner eller el-sykkelbatterier. Den har en omfattende liste over offentlige og private innsamlingssteder (inkludert sine egne, som samler inn batterier som veier opptil 11 pund stykket).
 • Grønnere gadgetslar deg søke etter anlegg som resirkulerer mange typer e-avfall, inkludert TV-er, skjermer, datamaskiner og bærbare datamaskiner, skrivere og mobiltelefoner. Du kan filtrere etter den sistnevnte kategorien for å finne anlegg som også aksepterer batterier, siden de fleste resirkulatorer som samler inn batteriholdige gjenstander som telefoner også tar batterier. (Ikke desto mindre bør du uavhengig bekrefte at din foretrukne plassering godtar den typen batterier du ønsker å resirkulere.)
 • Earth911ogGreenCitizenhar nesten identiske grensesnitt som lar deg finne gjenvinningsanlegg for husholdningsavfall av alle slag. Begge lar deg søke etter nøkkelord eller ved å velge en vanlig type avfall oppført på venstre side av siden. Jeg anbefaler å velge "batterier" og deretter den mest spesifikke kategorien som vises i rullegardinmenyen (for eksempel "alkaliske batterier") for best resultat.

Når du har bestemt deg for et avleveringssted, kan det være lurt å ringe på forhånd for å bekrefte at den godtar den eller de spesifikke typen(e) batterier du har, i tilfelle nettstedet ikke er oppdatert. Du bør også se om de har noen krav til hvordan du klargjør batteriene, som å sortere dem etter kjemisk sammensetning – for eksempel alkalisk, litium- eller nikkelmetallhydrid – eller forsegle dem i en klar plastpose.

Send dem i posten

Ja, du kan (og bør) resirkulere batterier. Dette er hvordan. (1)

Hvis du er hjemmegående eller bare foretrekker å resirkulere via post, har du flere gode alternativer.

(Video) DIY DC Generator Build - From An Old Road Sweeper??!! Part 1

Se først om din lokale resirkuleringsleverandør har en innsendingstjeneste. Akkurat som å kjøpe lokale råvarer, er det generelt mer bærekraftig å minimere avstanden batteriene dine må reise fra hjemmet ditt til deres endelige destinasjon (selv om din lokale leverandør godt kan sende dem til et land utenfor staten eller til utlandetmaterialgjenvinningsanlegg, uansett).Earth911sin database er det mest nyttige verktøyet jeg har funnet for å adressere denne bekymringen, siden den har et filter til null på innsendingsprogrammer.

Hvis du ikke har et innsendingsprogram i ditt område, viser databasen resultater for nasjonale programmer som også aksepterer batterier fra postnummeret ditt. Den merker også kommunale programmer og lokasjoner som sådan, noe som er nyttig hvis du ønsker å skille mellom offentlige og private gjenvinningstjenester. Hvis du fortsatt ikke finner leverandøren din i databasen du bruker (ingen av dem er omfattende), må du kanskje gjøre et gammeldags Google-søk for å finne hovednummeret til din lokale sanitetsavdeling, som skal kunne for å peke deg i riktig retning.

Dette er post-in-tjenestene for batteriresirkulering som jeg har prøvd og kan anbefale:

 • Call2Recycles minste($55 på publiseringstidspunktet) holder så mye som 25 pund. Den aksepterer mobiltelefoner, mynt- og knappcellebatterier, og batterier opptil 300 Wh (størrelsen på vårbudsjettvalg for bærbare kraftstasjoner), inkludert både konvensjonelle alkaliske batterier og andre laget av karbon sink, blysyre, litium, litiumion, nikkelkadmium, nikkelmetallhydrid og nikkelsink. Eksteriøret er en grunnleggende pappeske, men den har en flammehemmende innvendig foring, og den kommer med 50 små poser for å sortere og forsegle batteriene dine for å forhindre gnister eller lekkasje. En forhåndsadressert fraktetikett og resirkuleringsgebyrer er også inkludert i prisen. I dollar per pund er dette det billigste alternativet jeg har prøvd.
 • DeBig Green Box "Mini"(omtrent $35 på publiseringstidspunktet) har plass til opptil 10 pund batterier (inkludert alkaliske, karbonsink, litium, litiumion, nikkelkadmium, nikkelmetallhydrid og sølvoksid) samt en rekke elektroniske husholdningsapparater (som f.eks. som mobiltelefoner, bærbare datamaskiner, nettbrett, elektroverktøy, spillsystemer og trådløse ørepropper). En rull med pakketape for å dekke batteripolene, en forhåndsadressert fraktetikett og resirkuleringsgebyrer er inkludert i prisen for esken.
 • DeEasyPak Micro Battery Resirkuleringsbeholderfra TerraCycle Regulated Waste ($80 på publiseringstidspunktet) inneholder opptil 10 pund batterier (omtrent vekten av endvergpinscher). Den er enkel å bruke – bare fyll den med batterier og send den til et resirkuleringsanlegg – og en forhåndsadressert fraktetikett, hjemhenting og resirkuleringsgebyrer er inkludert i prisen på beholderen. Du kan bruke den til å sende inn en rekke batteristørrelser (inkludert AA, AAA, C, D og 9-volt) og kjemiske sammensetninger (inkludert alkalisk, karbonsink, jern, litium, litiumion, nikkelkadmium, nikkelmetall hydrid og sølv). Selve beholderen er laget av en solid plast - det er en glorifisert bøtte - så du trenger ikke å bekymre deg for at den blir skadet avruster, korroderer eller lekkerbatterier.

La dem være ute for henting

Ja, du kan (og bør) resirkulere batterier. Dette er hvordan. (2)

Svært få stederi USA tillate innbyggere å sette ut batterier med sin ukentlige resirkulering, men hvis det er tillatt der du bor, er det et flott alternativ. For eksempel inoen byer i Californiadu kan resirkulere et bredt utvalg av batterityper på denne måten, inkludert både oppladbare og engangsbatterier av typen AAA, AA, C, D og 9 volt. For å dra nytte av denne tjenesten, må beboerne ganske enkelt teipe opp batterienes eksponerte terminaler (slik at de ikke kortslutter og starter brann), forsegle dem i en plastpose og sette dem oppå resirkuleringsboksen på deres vanlig hentedag. Å teipe og pakke batteriene dine kan virke som et ork, men det er verdt å gjøre: Minneapolis nyligstanset all gjenvinning av batterier i boligeretter at en vape-penn begynte å ulme i et lokalt biblioteks e-avfallsbeholder.

Vanligvis har pickup noen flere krav. Inoen deler av Colorado, kan beboere ringe for å avtale henting eller vente på en årlig henting av farlig husholdningsavfall. IEnglene, der jeg bor, kan jeg ringe byens sanitetsavdeling for å be om henting ved forkanten. Og folk som bor i Pennsylvania townshipNorth Fayettehar en av de mest behagelige oppsettene jeg har sett: Etter å ha registrert og avtalt henting på nettet, mottar de en pose i posten for å fylle med batteriene og annet akseptert avfall, som de deretter kan forsegle og legge igjen på fortauskanten.

Hvis du ikke vet om aoffentlig avdeling eller privat entreprenørhåndterer resirkulering i ditt område – enn si om de henter de brukte batteriene dine – jeg vil begynne med å sjekke Earth911ssøkbar database. I tillegg til å merke hvert søkeresultat for å indikere om det er en kommunal eller en privat leverandør, har databasen en fargekodet liste over de ulike elementene som aksepteres under rutinemessige henting. (Men igjen, ingen av databasene jeg har brukt er helt oppdatert eller uttømmende, så du må kanskje bekrefte funnene dine med en telefonsamtale.)

Ja, du kan (og bør) resirkulere batterier. Dette er hvordan. (3)

Hvorfor bry seg om å resirkulere batterier?

Hvis du er lei av det industrielle resirkuleringskomplekset - og kanskjemed retteså – du kan føle deg umotivert til å bruke tid, energi og muligens penger på resirkulering av batterier. Men du har flere gode grunner til å gjøre det.

(Video) Taurus 🌟 Jackpot 🎰 ! Time to celebrate, this August will leave you speechless!

For det første er det tryggere enn å bare dumpe dem i søpla. Feil avhending av batterierkan forårsake brannellereksplosjoner. Ikke bare setter du din egen husholdning i fare når du kaster batterier i søpla, men du kan uforvarende risikere sikkerheten til sanitetsarbeidere som kommer i kontakt med søppelet ditt etter at det forlater dørstokken din.

Selv om noen kommuner tillater innbyggere å legge visse typer batterier i søpla, for eksempel alkaliske eller karbon-sink-batterier, er EPA fortsattanbefalerat du resirkulerer dem. Det er enklere enn å prøve å huske hvilke batterier som går hvor, og (selv med dettehendig guide) er det lett å feillese den fine skriften og forveksle en batteritype med en annen.

Å kaste batteriene er også dårlig for lokale økosystemer. Når batterier og andre gjenstander som inneholder tungmetaller eller andre giftige materialer havner på et deponi, leker de ofte ut skadelige kjemikalier til lokale jord- og vannsystemer. Men oftere enn ikke,ikke-jernholdige metaller— den typen som vanligvis brukes til å lage batterier og annen elektronikk — er bestemt til søppel. For eksempel, i 2018, ca3,4 millioner tonnav aluminium, nikkel, sink og andre ikke-jernholdige metaller ble deponert, mens bare 2,4 millioner tonn ble resirkulert.

På samme måte kan batterier inneholde metaller som kan reddes og gjøres til ny elektronikk, noe som reduserer det totale behovet for å utvinne flere råvarer. Dette er bra for forbrukerne, siden flaskehalser i metallgruveindustrien kan føre til mangel som økerkostnadene for forbrukerelektronikk. Videre har metallgruveindustrien en lang merittlistemenneskerettighetsbruddog erden klart største kilden til giftige kjemikalierslippes ut i miljøet årlig i USA.

Heldigvis krever det langt mindre energi å resirkulerede fleste metallerenn det gjør å produsere dem. Metall er svært energikrevende å utvinne og behandle for produksjon, men det er generelt et av de enkleste materialene å resirkulere. Og i motsetning til plast og papir, som brytes ned hver gang de håndteres, kan metaller resirkulerespå ubestemt tid.

Enda en god grunn til å resirkulere batteriene dine? Det kan oppmuntre deg til å besøke en ny liten bedrift i samfunnet ditt. For eksempel til jeg så detoppført på Call2Recycle, jeg var ikke klar over at en butikk i nærheten av meg heterDinosaurfarmensom spesialiserer seg på dinosaurrelaterte leker, bøker og annet paleontologisk utstyr. Lærdom: Resirkuler batteriene dine, og unngå å gå glipp av leketøysbutikker med dinosaurtema.

Denne artikkelen ble redigert av Ben Keough og Erica Ogg.

Nevnt ovenfor

 • Det er overraskende enkelt å rydde opp i batteriutlading, og du eier sannsynligvis allerede alt du trenger for å gjøre det. Hvordan bli kvitt batterikorrosjon

Videre lesning

 • De beste oppladbare AA- og AAA-batteriene

  av Sarah Whitman

  Etter ytterligere testing har vi lagt til en rekke nye valg, fra NiMH-batterier med høy kapasitet (AA, AAA, AAAA) til høyeffekts Li-ion-batterier (AA, AAA) og mer.

 • Den beste oppladbare batteriladeren (for AA- og AAA-batterier)

  av Sarah Whitman

  Panasonics Eneloop BQ-CC55, vår favorittlader for oppladbare AA- og AAA-batterier, er elegant, kompakt og enkel å bruke. Og den kobles direkte til en stikkontakt.

  (Video) Ting som går på strøm og batterier skal IKKE kastes i restavfallet

 • Slik resirkulerer du brukte elektronikk

  av Nick Guy

  Tar gamle datamaskiner, smarttelefoner eller skjermer over skapet ditt? Vi vil fortelle deg hvordan du resirkulerer teknologien din, med personverntips slik at du kan gjøre det trygt.

 • Er oppladbare batterier bedre enn alkaliske? Meste parten av tiden.

  av Sarah Whitman

  Her er de tre tilfellene der engangsbatterier fortsatt er det bedre alternativet.

(Video) Clash-A-Rama: Archer Departure (Season Finale) Clash of Clans

FAQs

Hvorfor resirkulere batterier? ›

Både engangsbatterier og oppladbare batterier bør resirkuleres. Hvorfor? Mange batterier inneholder kjemikalier som er skadelige for miljøet, som bly, kvikksølv og kadmiuim. Når slike batterier kastes og giftstoffer frigjøres kan de gjøre stor skade på naturen.

Kan man resirkulere batterier? ›

Slik fungerer resirkulering av batterier. Mer enn 50 % av råmaterialene i brukte batterier kan resirkuleres til nye råmaterialer. Batterier inneholder helseskadelige stoffer. Derfor er korrekt resirkulering av batterier meget viktig, slik at disse farlige stoffene ikke slippes ut i miljøet.

Hva skal du gjøre med brukte batterier? ›

Teip polene på batteriene før du leverer de inn. Det er ofte litt restenergi i batteriene, og da unngår du at de utgjør en brannfare. Ta med batteriene og lever gratis til butikken når du handler (eller når du skal til gjenvinningsstasjonen).

Hva gjør at batterier kan være skadelige for miljøet? ›

Enkelte batterier kan forårsake miljøproblemer når de ender opp som avfall fordi de kan inneholde farlige stoffer som bly, kadmium eller kvikksølv. Andre batterier inneholder stoffer som kan gå til gjenvinning og nye produkter. Batterier skal derfor samles inn, behandles trygt og gjenvinnes.

Hva er poenget med å resirkulere? ›

Hensikten med kildesortering er å tilrettelegge for god materialgjenvinning og gjenvinning av våtorganisk avfall fra avfall og avløpsvann. Den vanligste årsaken til separering av avfall ved kilden er for resirkulering. Segregasjon av resirkulerbare ved kilden er mye renere og enklere å behandle.

Hva skjer når man resirkulerer? ›

Sortering, eller resirkulering, handler om at vi tar vare på materialene i avfallet og bruker de som råvarer til å lage nye produkter. Bruker vi materialene på nytt, begrenser vi uttaket av nye naturressurser og gir naturressursene som allerede er tatt ut lenger levetid.

Hvor hive batterier? ›

Alle typer batterier tas imot hos forhandlere og på gjenvinningsstasjoner: Engangsbatteri.

Hvordan sortere batterier? ›

Slik kaster du brukte batterier

Batterier kan leveres gratis til alle våre gjenvinningsstasjoner, eller til dagligvarebutikker eller andre butikker som selger tilsvarende batterier.

Hvilke batterier er ikke farlig avfall? ›

Om batterier

Det finnes ulike typer batterier som ikke inneholder de miljøskadelige tungmetallene kadmium eller bly, og det er alkaliske, Litium, Li-ion og NiMH batterier.

Kan elbil batterier resirkuleres? ›

Elbil-batteriets deler gjenvinnes

Alle komponentene i høyenergibatteriet, utenom selve battericellene; kabler, plastdeler, kobberkoblinger, elektronikk og batterikassen, som ofte er i aluminium, tas av og sorteres. De går til vanlig gjenvinning, materialene sorteres og selges som ny råvare.

Hvordan oppbevare brukte batterier? ›

Slik oppbevarer du brukte batterier

Det er alltid noe restenergi igjen i brukte batterier. Teip derfor polene og finn en branntrygg beholder du kan oppbevare dem i. Det kan for eksempel være et stort syltetøyglass med lokk. Da reduseres risikoen for at batteriene kortslutter i kontakt med hverandre eller med metaller.

Er batterier farlig avfall? ›

Miljøskadelige batterier er farlig avfall og er omfattet av leverings- og deklarasjonsplikten i henhold til avfallsforskriftens kap.

Kan batterier gå ut på dato? ›

Ubrukte batterier svekkes

Testingeniøren er også opptatt av at du må sjekke datoen på batteriet når du kjøper nytt. - De kjemiske egenskapene i et batteri svekkes gradvis, også når det ikke er i bruk, sier Henry Hansen. De rimeligste batteriene kan vare fem-seks måneder, og er ofte ikke datostemplet.

Kan et batteri eksplodere? ›

Batteriene utvikler eksplosiv gass, særlig ved lading og det er derfor fare for eksplosjon. Det foregår alltid en viss gassutvikling i batteriet når vann spaltes til hydrogengass og syregass. Blandingen av disse gassene kalles knallgass og er svært eksplosive innenfor et bredt konsentrasjonsområde.

Hvorfor er det viktig å resirkulere? ›

Ved resirkulering i moderne og gode anlegg hindrer man avfallet fra å hope seg opp på søppelfyllinger, spredd i naturen eller å bli brent på en uforsvarlig måte. På den måten kan man redusere utvinning av råvarer fra naturen. Det resirkulerte materialet er dessuten en ressurs som kan utnyttes.

Hvorfor er det viktig å resirkulere metall? ›

Metall er et bærekraftig materiale

Det kan gjenvinnes i det uendelige, noe som gjør det til en ettertraktet råvare. Bruksverdien for gjenvunnet metall er i prinsippet den samme for jomfruelig materiale som utvinnes fra gruver.

Hva skjer med spenningen Dersom to batterier Parallellkobles? ›

Parallellkobling er en måte å koble sammen komponenter på i en elektrisk krets. I en parallellkobling er komponentene koblet slik at den elektriske spenningen over hele parallellkoblingen er den samme som spenningen over hver enkelt komponent.

Videos

1. "NASA" - THORIUM REMIX 2016
(gordonmcdowell)
2. Ep 80 - Assessing Our Propellers, Rebuilding a 1943 Wooden Boat #boatrestoration
(Ship Happens)
3. Car CAMPING in EV - HUGE Tent - Pizza
(AB Camping)
4. CAMPING in RAIN - TENT - Stone FIRE Pit - ASMR
(AB Camping)
5. THIS IS A NEED TO KNOW FOR BEGINNERS! HOW TO PASS THE LOCATION RENEWED ECHO LOCATION 1
(ЧЕРЕШНЯ #)
6. Lagoon 52 - 2000nm, Amsterdam to Mediterranean, ex Great Circle
(Igor Stropnik)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated: 13/10/2023

Views: 5947

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.