Kjenn de vanlige hjortelydene som hjortene lager i naturen! (2024)

Når du går gjennom en skog, vil du høre svikende blader og brusende grener under føttene dine. Plutselig kommer en merkelig lyd fra trærne – hjortens dype, grusaktige lyd. Men hva betyr det?

I denne artikkelen vil vi utforske de forskjellige hjortelydene. Vi vil dekode språket til disse utrolige skapningene og avsløre hemmelighetene til deres forskjellige lyder.

Så, la oss dykke inn!

Rådyr er høylytte dyr. Lyden deres er et middel til å kommunisere og uttrykke deres oppførsel og følelser. Dessuten har de en rekke lyder, og hver støy indikerer en mening som bidrar til den sosiale oppførselen til hjort. På grunn av den høye støyen føler en jeger i skogen at rådyr omgir ham. Du må lære deg noen av disse lydene hvis du er en ny jeger.

Grynting

Det høres ut som 'urp'.

Det er en høy, dyp og guttural lyd hjort gjør for å vise sin aggresjon og overlegenhet. Rådyr grynter for å advare flokken deres om fare og erklærer dominans. Gryntemønstrene til hjort varierer med alder, kjønn og sosial status.

Hjortens grynting er også en lyd av nysgjerrighet og særegenhet. Bruntende bukker grynter dypere og strupere for å tiltrekke seg partnere. Dessuten bruker mannlige hjorter også grynt for å løfte rovdyrene for å følge dem eller for å vise sin tilstedeværelse til andre hjorter. I et nøtteskall er grynting en integrert del av kommunikasjonen og en utmerket måte å formidle informasjon blant hjortene på av to grunner:

  • Vis deres dominans.
  • Fortell partneren at han gjør seg klar til å pleie.

Kjenn de vanlige hjortelydene som hjortene lager i naturen! (1)

Bleking

Bleking betyr, 'Her er jeg!.'

Denne støyen har en høy tonehøyde og vibrasjon med pauser mellom seg som ligner lyden av en geit. Det er en klang som ofte brukes av rådyr som et medium for å kalle den ene til den andre. Det kan være lyden av trangen til en annen hjort for å få ham til å komme til den kallende hjorten, eller det kan være for å gi beskjed til den andre hjorten om plasseringen til den som ringer. Hovedformålet med denne samtalen er å holde familiegruppene deres sammen. Hjortemoren blakter imidlertid også for å finne barnet sitt. Bukker lager ofte denne lyden når de er i fare eller lider av smerte.

Snorting

Det er enalarmsignal.

Det er en enkelt, kort brannlyd som høres når hjorten skal løpe. Snorting produserer en lyd av«høsj.»Hovedårsaken bak hjortens snøftende hvisking er irritasjon, sinne og fare. Bukker lager ofte denne lyden når de er over samme avhengighet.

Hjortene fnyser også som en reaksjon på lukt, syn eller lyd som skremmer dem.

Mens hjorten fnyser, stamper hjortene med føttene og knipser med halen. Snorting er signalet til jegere om at de har blitt luktet eller sett av hjorten. Denne støyen hjelper også andre rådyr å være klar over faren. Studier har funnet at doe fnyser mer enn dollar.

Det finnes to typer snørr:

  • Den første er booming og en enkelt lyd. Hjorten gir et eksplosivt snøft før det flyr. Det produseres når hjortene kommer over fare.
  • Den andre er en lang snørring med et haleknips og et fotstempel. Den produseres når faren er trygg fra hjorten.

Stomping

Det eren lyd for å varsle flokken.

Et tramp høres ut som et trestykke som treffer bakken. Det erikkeet tegn på sinne. Rådyr tramper i hover når de føler eller ser noe som er skadelig for dem, men de vil likevel bekrefte det. Det er den høye varsellyden som gir gjenlyd gjennom bakken. De tråkker i hovene for å vise at de er klare og våkne for å møte fare. Denne støyen varsler resten av flokken slik at de vet om trusselen er til stede. De fnyser vanligvis når de føler at risikoen ikke er særlig langt.

Bjeffing

Rådyr lager en bjeff-lignende lyd når de møter fare. Noen ganger bjeffer de også for å identifisere hvor de befinner seg. Imidlertid produserer whitetail hjort forskjellige lyder for å kommunisere og varsle andre hjortene i det området om enhver skade eller trussel. Disse vokaliseringene, som grynting, brøyting og snøfting, høres ofte ut som bjeffing for andre mennesker.

Den bjeffende hjorten kalles vanligvisIndisk MuntjacellerÅrstid. Bjeffingen er en unik tone av muntjac hjort. Bjeffingen av rådyr høres hovedsakelig om natten når de er mer utsatt for fare.

Kjenn de vanlige hjortelydene som hjortene lager i naturen! (3)

Skriking

Å skrike er signalet tilumiddelbar panikk.

Det er en høystemt, kraftig, skummel og stemningsfull rytme som høres ut som skriket til et menneske, vanligvis laget når dyret er skadet eller hvis det er et stærøyeblikk. Det er mest sannsynlig alarmen eller varselsignalet. De lager ofte denne lyden som et uttrykk for frykt eller når de er i en tilstand av nød eller skade. Dessuten avhenger kremintensiteten av alder, kjønn og situasjon.

Sniffe

Snusingen høres ut som mye luft blir sugd inn i hjortens store nese. Det er en solid og dyp støy. Whitetail hjorts snus er mer potent enn menneskelig snus, og de snuser når de oppdager endringer i miljøet eller er nysgjerrige på det. De lager ofte denne lyden når de ser en matkilde eller finner partneren sin for parring.

Rådyr har en utmerket luktesans som brukes til å føle fare. Imidlertid snuser de når de kjenner igjen menneskene som har jaktet på dem. Hjortens snus ligner menneskesnusen, men hjortens snus er litt sterkere.

Sparring

Sparring er en lyd som bukker lager etter å ha kastet fløyelen. Den mannlige hjorten kan hevde dominans for å se hvem som er den beste sluggeren.

Hvilken lyd lager rådyr når de er redde eller nervøse?

Hjortens flokkmentalitet har hjulpet dem til å overleve så lenge. De har samhold blant seg, og de tar vare på hverandre. De varsler familiemedlemmene om faren. Du bør være oppmerksom på noen lyder før du jakter på hjort. Disse resonansene indikerer hovedsakelig at hjorten har sett deg.

Snuser

Hjortene lager høye, vibrerende og kraftige snuser når de oppdager duftene av rovdyr ved å bruke sin utmerkede luktesans. De kan også se deg ved å sette flokken på kant. Hjortens snus er mye knyttet til menneskelig snus, men hjortens snus er mye sterkere.

Stomper

Hjortene tramper i hovene for å skremme rovdyr ved å avsløre gjemmestedet deres slik at hjortene kan løpe i forskjellige retninger. De lager vanligvis denne lyden når de føler at faren er nær.

Snyser

Snorting er den siste lyden av hjorten. Det er et kort, voldsomt nys som hjortene gir når de møter trusselen eller skaden før de flyr og løper bort. Rådyr lager vanligvis denne lyden når de er sinte.

Hvilken lyd lager rådyr når de er sinte?

Bukker begynner vanligvis å jage hunnhjortene når de er i furen. Det samme er med tonen deres, noe som betyr at en hannhjort i brunsten er høyere enn vanlig. Dessuten begynner dollar å lage forskjellige lyder for å skremme dem, og det varsler dem om deres eksistens. Det lager også merkelige klang.

Buck Grunt

Bucks gjør booking gryntende hvisking for å vise sin overlegenhet. Resten av hjortene lager korte, lange grynt for å kalle hverandre. Da de gjorde krav på territoriet, gjorde hannhjortene lange grynt og bestemte seg for å jage doeen. Denne rytmen er så attraktiv for kvinner.

Raslende gevir/ The Buck Rattle

Bukker lager denne lyden når de slåss med hverandre. De gir gjenklang med hornene når de krangler, og lager en grov lyd. Men når doene er i brunst, blir denne kampen alvorlig når de hevder og forfølger doen. Whitetail hjort gjør gevir for å markere sitt territorium. Jegere etterligner ofte hjortens vokalisering for å kalle rådyr for seg selv. Det raslende geviret er en av de mest brukte lydene av jegere.

Snort-Wheeze

Snort-wheeze er en eksepsjonelt aggressiv vokalisering som brukes til å skremme rivaler, og en grusaktig hvesing følger med. De to bukkene lar dette høres til hverandre for å vise sin overlegenhet og hevde sin autoritet når de kjemper over territoriet. Når raslende gevir er kombinert med snørr-wheeze, gir det inntrykk av kamp. Så de nysgjerrige pengene fra andre områder kommer for å se denne konflikten.

Andre hjortelyder

Rådyr kommuniserer med flokken deres ved å bruke deres forskjellige vokaler. De lager lyder når de er redde, sinte, spente eller glade. Hannhjortene har et bredt spekter av sanger for å kommunisere med hverandre.

Grynt

Doe-gryntet er høyere enn gryntet til bukkene. De grynter vanligvis når de snakker med hverandre. Rådyr er sosiale dyr og flokkdyr. De bruker gryntende lyden sin til å samles og sosialisere med andre rådyr. Hjortemoren grynter for å kalle fawns for å mate eller når de migrerer eller reiser til et annet område.

Så naken

Blærer når de sosialiserer seg. Bleken er en vibrasjonsresonans med høyere tone, som ligner en geits stemme. De blåser hovedsakelig når de er sammen med familien eller flokken. Det signaliserer at de er fornøyde, samlet sammen eller med fawnsene sine.

Kjenn de vanlige hjortelydene som hjortene lager i naturen! (4)

Så en varme kall-estrus bare

Det høres ut som"Kazoo."

Det er en av de mest støyende og mest unike lydene til hjorten. Når hundene er brunstige eller klare til å pare seg, produserer de støy for å forføre bukkene. Estrus blek er høyere i do enn bukkene. Det høres nesten ut som en kazoo. Hvis doen er villig til å parre seg, stopper den og lager en bråtende lyd. Denne handlingen lar den forfølgende bukken vite at doeen er klar til å pare seg.

Etterfølgende Grunt

Whitetail-bukker lager denne lyden mens de jager en doe under varmen. Etterfølgende grynt er en hard støy med pauser i mellom. Jegere bruker følgende grynterop før hekkesesongen for å lure bukken.

Kjenn de vanlige hjortelydene som hjortene lager i naturen! (5)

Sosial Grunt/Kontakt Grunt

Det sosiale gryntet er den velkjente lyden av bukken. Det er ikke et aggressivt eller høyt anrop. Bucks grynt er en klang som kommuniserer med andre medlemmer av flokken.

Buck Roar

Bukker kan brøle når de er irriterte, irriterte eller opphisset. Dette brølet høres vanligvis i paringstiden til rådyr. Men de mannlige hjortene skriker ofte når de er rasende, aggressive eller frustrerte.

Kjenn de vanlige hjortelydene som hjortene lager i naturen! (6)

Bucks Stønne

Bukkene stønner under brunsten (parringssesongen). Denne lyden av mannlige hjort avhenger av størrelsen deres. En bukk med det mest potente og dype stønn antas å være den mest vellykkede i løpet av paringssesongen og kom på nytt i familien sin.

Tending Grunt

Det er en myk lyd som en serie med innhyllede grynt som bukker lager mens de jager eller forfølger en do som er brunst. Tenkende grynt betyr at hjorten ber doen om å stoppe og avle.

Hvilken lyd lager en babyhjort

Baby hjort, eller fawns, har forskjellige lyder for å kommunisere med sine mødre. Hvis du jakter på en do, vil det hjelpe deg å etterligne lyden av en fawn.

Sykepleie sutring

En stigende og fallende tonehøyde resonans høres ut som en korrodert dør som blåser i vinden. Denne støyen kan høres når fawn knytter seg til moren sin. Denne klangen kan ikke høres på avstand.

Fawn nødrop

En fawn får en nød å ringe for å ringe moren sin når han er i fare. Et fawn nødrop høres ut som et rungende rop som ligner et menneskeskrik. Kommer for å redde fawn selv om den gråtende stemmen ikke er av babyen deres. Fawn leter etter flokken sin hvis kallet er mykt og melodisk. Men hvis ropet er høyt og dypt, er fawn i fare, eller rovdyret jager den.

Kjenn de vanlige hjortelydene som hjortene lager i naturen! (7)

Fawn naken

Fawn's bleat ligner på en geitlignende bleat. Når fawn er glad, lager den denne lyden. Fawnsen blåser når de leker med mødrene sine og lager vanligvis denne rytmen når de sosialiserer seg med hverandre. Denne lyden styrker båndet mellom flokken. Dessuten vil du se babyen som briser og leker hovedsakelig når de blir matet av mødrene sine.

Lyder av whitetail hjort

Whitetail hjort lager forskjellige lyder som vi allerede har diskutert ovenfor. Disse lydene er kategorisert i samtalelyder og avlslyder.

  • Samtalelyd:Rådyr lager disse lydene mens de kommuniserer med andre rådyr og flokken.
  • Avl vokaliseringer: Denne lyden er laget, er laget i løpet av brunsten og hekkesesongen

Muldyr kommuniserer ikke mye

Sammenlignet med hvithalehjort, lager muldyr mindre støy. Muldyr lager lyder som andre hjort, men skaper unike hvisking, for eksempel bukkeslagsmål.

Buck Brawl

Muldyr lager støy når de ønsker å fange oppmerksomheten til andre hjort. De lager ofte denne lyden for å finne familien sin og være sammen med dem.

Er lyden av hjort gunstig for jegere

Ja.

Lyden av hjorten er gunstig for jegere å lokalisere og spore hjorten. Jegere kan også tiltrekke hjorten til seg selv ved å produsere forskjellige lyder av hjortedyr.

Siste tanker

Uavhengig av kjønn eller alder lager hjort forskjellige lyder som har et spesielt formål. Rådyr lager et bredt spekter av lyder som grynting, brøyting, bjeffing osv. De bruker disse vokaliseringene for å formidle budskapet sitt til andre og koordinere bevegelsene deres med andre rådyr i en gruppe. Hjortens vokalisering har forskjellige betydninger avhengig av situasjonen.

Å kjenne til disse lydene hjelper jegeren å jakte hjort lett, da han da kan tiltrekke hjorten til seg selv. Å forstå disse lydene lar deg vite om hjorten har sanset din tilstedeværelse.

Vanlige spørsmål

Rådyr lager støy av mange grunner, som å kommunisere med andre rådyr, være på vakt om fare, uttrykke sinne, erklære dominans eller kreve en make. Avhengig av situasjonen kan de lage lyder som grynt, brøyting, snøft, plystring og rangling.

Whitetail hjort gir høye snøftende eller hvesende hvisking som en alarm til andre hjort og advarer dem om trusselen. De tramper ofte i hovene for å varsle de andre gruppemedlemmene om faren.

Ja.

Rådyr lager knurrende lyder, hovedsakelig når de føler at faren er nær. De knurrer ofte innimellom kampene med et annet rådyr. Imidlertid er knurring ikke en kjent lyd. Hjorten bruker vanligvis andre vokaliseringer som grynting og snøfting.

En hjortkall er en teknikk jegere bruker for å etterligne lydene til hjorten, som grynting, bråting eller snøfting. Hensikten med «hjortkall» er å tiltrekke hjorten for jakt ved å lure den ved å lage lyden av andre hjort.

Ja.

Hjorter har et bredt spekter av vokaliseringer å kommunisere. Noen av disse inkluderer snusing, grynt, brøl, skrik osv. De formidler advarselen om fare og trusler i flokken deres ved hjelp av forskjellige lyder. Dessuten lager fawn også lyder mens han leter etter moren sin.

Kjenn de vanlige hjortelydene som hjortene lager i naturen! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 6088

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.