Rådyrjaktguide 101 | Alt om hjortejakt (2024)

Hjortejakt er lovlig i USA, Canada, Europa med noen restriksjoner. Jegere jakter dem for bestandsforvaltning, kjøtt og skadedyrkontroll. Hvis du er nybegynner, ikke hopp direkte til rådyrjakt. Øv først på jaktferdighetene dine på småviltdyr som ekorn, kaniner og duer. Moderne jegere gjør denne feilen ganske ofte.

Denne artikkelen dekker alle trinn irådyrjakti detalj. Så les den fra start til slu*tt før du bestiller jaktturen.

Rådyrjaktguide101 er en omfattende guide for lidenskapelige jegere som ønsker å jakte rådyr i år. Herfra får du vite hvor du skal begynne og hvilke trinn du skal følge under jakten. Den veileder deg også om hvordan du finner hjort og hva du bør vite om det før og etter jakt. Det viktigste trinnet er hvor du skal skyte på kroppen.

Alt om dette spillet er skrevet i detalj. Men husk at bare lesing ikke kan gjøre deg til en god jeger. Du må tilegne deg skyteferdigheter, speiderteknikker og mye mer!

La oss dykke ned i trinn-for-trinn-prosessen med å jakte hjort:

Innholdsfortegnelse

Hvor skal jeg starte?

For å starte hjortejakt er det avgjørende å få omfattende kunnskap om målarten din. Ikke alle arter har lov til å jakte. Du bør først spørre noen dyrelivseksperter eller sjekke jaktreglene for å vite hvilken art som er lovlig å jakte i jaktområder nær deg. Søk, søk og søk er nøkkelen til suksess.

Lokalbefolkningen er mye klar over hjortbestandene. De er den beste kilden til din veiledning bortsett fra internettkilder. Vær praktisk i jakttilnærmingen din. Bruk mer og mer tid på å finne ut hvor hjortebestanden befinner seg på jaktterreng.

Ting du bør huske:

 • Det første trinnet er å sjekke regler for hjortejakt
 • Sjekk hvilken type jaktutstyr som er tillatt
 • Spør lokalbefolkningen om hjortejaktbestanden
 • Få omfattende kunnskap for å finne hjortebedding eller fôringsområder
 • Få et jaktsikkerhetssertifikat og sett ut med din pålitelige jegervenn

Ting å vite før hjortejakt

Du kan ikke hoppe direkte til jaktterrenget. For å bli en vellykket jeger, må du gjøre deg kjent med jaktteknikker samt sikkerhetsregler. For dette er det et must å tilbringe tid med lokale jegere eller jaktterreng før du starter jakt.

Ekspertjegere vil alltid råde deg til å gjøre et par ting før du tar et skudd:

Bestem hvor du skal jakte

Det første trinnet å gjøre før hjortejakt er å fokusere på avgjørelsen din. Lag en klar tankegang etter å ha gått gjennom dyrelivsreglene. Merk din favoritt jaktdestinasjon på kartet og om du kan klare å besøke dette området en eller to ganger før jakt faktisk.

Du bør besøke området for å få en klar oversikt over hvor du kan finne måldyret ditt. Det vil også gi deg en idé om plantasjen som vokser nær hjortens habitat.

Bestem hva du skal jakte på

Etter å ha bestemt deg for hvor du faktisk vil begynne å jakte eventyr, vil neste avgjørelse være å stille deg selv det enkle spørsmålet.

 • Enten jeg vil jakte på mannlig eller kvinnelig voksen eller bukk.
 • Om jeg skal jakte på hann eller hunn (sjekk reglene først)
 • Hvilken hjort vil være ditt jaktmåldyr.
 • Enten jeg skal jakte på bukker eller voksen
 • Om jeg skal ta med meg hel viltkjøtt eller en del av det

Advarsel: Sikt aldri på den gravide doen. Det er en umenneskelig handling. Sjekk denne artikkelen for å fortelleom doen er drektig eller ikke?

Sett nå opp at du skal jakte på en hannbukk, hunnhund eller voksenstadium. Her igjen hvordan å identifisere mannlige eller kvinnelige hjort kan forårsake problemer. Les detteartikkelfor å få full kunnskap om identifikasjon av hann- og hunnhjort.

Denne typen planlegging vil spare deg for mye forvirring og feilsøking. For eksempel, hvis du fortsetter å jakte på en doe uten å vite at hun er gravid eller ikke, kan det hende du må lide av skyldfølelse eller bot fra dyrelivsavdelingen.

Bestem når du skal jakte

Nå er avgjørelsen om jaktsted og måldyr endelig. Det neste trinnet ville være å bestemme når du vil jakte. For dette må du tenke i denne linjen.

Bør jeg jakte på dagtid eller natt?

I hvilken måned bør jeg reise på jakt?

Den beste måneden er å jakte hjort under brunstfall. Denne brunstoppførselen er forskjellig hos forskjellige arter. For dette bør du gjøre skikkelig undersøkelser om hver art av hjortedyr du har tenkt å målrette mot.

Påfør Scent Blocker

Det mest avgjørende å gjøre før man går inn i jaktområdet er å bruke en duftblokker. Husk hjort kan lukte menneskelig lukt fra ¼ miles unna hvis han ikke prøver å gjemme seg. Det ville vært skikkelig irriterende at man her oppdager et rådyr og i neste øyeblikk stakk rådyret bort.

For dette må du bruke duftblokkere for å skjule lukten din. Dette vil hjelpe deg å forfølge dyret med suksess. Rådyr er raske løpere. Når de først lukter deg, blir de ikke lenger der.

Bruk riktige jaktklær

Velg riktig farge jaktklær. Hjortens syn er 20/100, det betyr at den kan se på 20 fot hva mennesker kan se rundt 100 fot. Hjortens fargesyn er lavt sammenlignet med mennesker. Han kan ikke se grelle farger eller oransje farger på lang avstand.

De kan skille blått fra rødt, men ikke grønt fra rødt eller oransje fra rødt. De kan lett se fargespekter med korte bølgelengder i stedet for lange bølgelengder. Det ville være en stor feil å tro at hjort er helt fargeblinde.

Derfor velger du alltid riktig farge til jaktdrakten din. Kostymet skal være laget av behagelig materiale som er lett å gå. Det er en stor samling jegerkjoler tilgjengelig nå. Du kan få alle størrelsene dine til en rimelig pris.

Sjekk jaktreglene

Hjortejakt er lovlig i Nord-Amerika, Canada i enkelte deler av Asia, Europa og Afrika. Imidlertid kan jaktreglene i hver stat være litt forskjellige. Gjør et skikkelig søk på internettkilder før du planlegger en jaktstasjon.

Ethvert brudd på eller uvitenhet om jaktregler kan resultere i høye bøter eller til og med politiarrest. Sjekk advokatene og sikkerhetsguidene nøye og registrer deg om mulig som lisensiert jeger før du jakter i andre land.

Kjøp rådyrjaktutstyr

Hvis du er en skytter, vil det være bra å skyte med gir som du øvde mest på. Hvis du er nybegynner, kjøp jaktutstyr etter å ha gjort skikkelig research. Det er også opp til dine preferanser. Hvis du vil fortsette med buejakt, kjøp buer og øv deg på tilfeldige skudd på hjortedukke før du går inn på jaktterrenget.

Hvis du er god til å skyte, fortsett med å velge de riktige hjortejaktvåpenene. Her i denne guiden vil vi veilede deg om riktig hjortejaktutstyr. Så fortsett å lese!

Vet om hjort

Endelig er du ferdig med målhjortearter å jakte på. Jakt tid. Jaktsted. Jaktutstyr, jaktdrakt, jaktteknikk, og duftblokker. Tidlig forberedelse er nesten ferdig. Dette er ikke nok. Få omfattende kunnskap om måldyret ditt. Du må vite hvert eneste faktum om dette dyret relatert til jakt.

Det er umulig å lære alt om hver art. Men hva er et must å vite?

Få full kunnskap om disse emnene før du reiser hjemmefra:

 • Hva spiser rådyr
 • Hva spiser whitetail?
 • Hvor går rådyrene og sover?
 • Hvordan identifisere hjort avføring, avføring eller snute
 • Identifikasjon av hjortefotmerker
 • Når leverer fawns?
 • Deer Call og rådyr lyder
 • Hjorteaktivitet Tid
 • Rut fall oppførsel hos hannbukker
 • Deer Vision og Color Vision av hjort
 • Hva mat hjort liker mest
 • Hvordan tiltrekke hjort til jaktmarker

Pakk jaktbagen

Jaktplanen er klar nå. Det er på tide å pakke jaktbagen og sette av gårde med jegervennen din. Prøv aldri dette eventyret alene eller uten å fortelle det til noen ansvarlige myndigheter før. I tilfelle et uhell vil de kontakte deg for å få hjelp.

Be om tillatelse fra ansvarlige jaktmyndigheter i hver stat. Få tillatelsesbrevet ditt og informer dem om dato og klokkeslett for jaktplanen din. Hold kontakten med dem via trådløse kommunikasjonsenheter hvis du ikke kunne komme tilbake i tide.

Det bør være følgende ting i jaktbagen din:

 • Luktblokker
 • Rådyr kaller
 • Kommunikasjonssystem
 • Matvarer
 • Ekstra jaktdrakt
 • Optiske instrumenter
 • Jaktvåpen
 • Vannflaske

Hvor mange ting du kan ta med deg avhenger av tilgjengelighet. Om du kan ta biler eller jaktjeeper inne i jaktområdet eller ikke. For det meste må du jakte mens du går til fots. I afrikanske skoger kan du ta med jeeper inne i skogen. Men i Nord-Amerika og Canada er det umulig å spore rådyr på jeeper. Så pakk smart!

Ting å gjøre når du går inn i hjortejaktområder

Etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du gå inn på jaktfeltet fullt klar over jakt og sikkerhetsregler. Det første trinnet ville være å finne hjorten som ikke er lett.

Nedenfor er noen retningslinjer som kan spare tid når du flytter hit og dit på jakt etter hjort:

Finn Hjorten

Din første oppgave er å søke etter hjort. Forvent aldri at du vil møte hjort umiddelbart etter at føttene har rørt jaktstedet. Kanskje du ikke kunne få øye på dem etter timer med søk. Dette skjer når du har valgt feil jaktområde, jakttid, jaktmåned og feil jaktteknikk. Planlegg alltid jaktplanen din med omhu. Det vil spare deg tid så vel som innsatsen din.

Nedenfor er noen ting du bør vurdere for et vellykket hjortsøk:

Søk etter Deer Muzzle

Det første beviset på hjort tilstedeværelse i nærheten av deg er hjort bæsj eller hjort snute. Hvis bæsj er fersk, betyr det at hjort har tatt seg gjennom jaktområdet nylig. Hvis bæsj er tørt, er det også en pekepinn på at rådyr kommer dit av og på. For å identifisere hjortebæsj, les denne artikkelen, Hvordan ser hjortbæsj ut. Identifikasjon av bæsj vil også hjelpe deg med å forfølge hjorteflokker i store skogområder.

Søk etter hjort favorittmatkilder

Hjort er planteetere og nettlesere. De kan spise frukt, grønnsaker, brune planter, sennep og nøtter. Hold øye med plantasjen sammen med jaktområdene. Når du har noe imot åpne nøtter, falt fra trær, kan du forvente hjort i nærheten. Imidlertid endres hjortens preferanser for fôring med tilgjengeligheten av matkilder.

Under snøfall kan du finne dem i tørre tregrener eller blader. Jordbruksarealer er svært attraktive for rådyr. I dag planlegger bønder visse grønnsaker for å tiltrekke hjortbestander til eiendommen deres. Hvis du ønsker å jakte i slike områder bør du be om tillatelse fra eiendomseieren.

Hva spiser rådyrer en veldig informativ artikkel hvis du vil vite navnene på hver plantetype som rådyr liker å spise. Så les dette og oppbevar bildene av disse plantene i smarttelefonen for å identifisere dem hvis du føler det er vanskelig å identifisere disse plantene i tykke skoger.

Rådyrjaktguide 101 | Alt om hjortejakt (1)

Søk etter hjortspor eller identifiser fotavtrykk

Selv om sporing av fotavtrykk blir oversett av nylige jegere. Men likevel er det nyttig. Fotavtrykk av fawn blekner eller forsvinner tidlig i gjørma. Imidlertid forblir spor av bukker lenger på bakken hvis vekten er rundt 200 pund. Du kan til og med identifisere hjortesex enten det er bukk eller do gjennom sporene. Selv om doe og bukker har samme spor, går bukkene litt tyngre på sporet hans.

Hvis tærne spres med to klør, betyr det en løpebane. Det kan være av doe eller bukk begge deler. Hvis tærne ikke er spredt vil det være bukkeklør. Hvis du finner så mange fotspor blandet opp til en viss avstand og så forsvinner, betyr det at det vil være en flokk med rådyr som passerer den veien.

Ved å identifisere kjønnet deres kan du se om det var bukkeflokk eller doeflokk. Hos de fleste hjortearter holder hunnene seg i separate grupper mens bukker slår seg sammen for å lage små sporadiske grupper.

Hvis du observerer nøye, vil du se at det er forskjellige typer fotspor på landet.

Søk etter hjort sengetøy områder

Det er mindre sannsynlig at du ser hjort som sover. Som fersker er du kanskje på jakt etter søvnig hjort for å få et vellykket skudd. Det er imidlertid lettere sagt enn gjort. Rådyr sover under lange gress og skyggefulle områder i skog.Hvor går rådyrene og soverer en interessant artikkel for å fortelle deg alt om hjortsengeområder i detalj.

På dagtid vil det være vanskelig å finne rådyr som sover et sted. Noen ganger, selv om natten, kan du kanskje ikke fange dem mens du sover. Det er på tide å ta dyktighet, så jeg vil anbefale å ikke lete etter søvnige hjort. Det ville være greit å finne hjort som surfer.

Søk hjort gjennom hjortestøy eller bruk Grunt Call

Når du først kommer inn i skogen, vil du høre så mange dyrelyder. Du kan identifisere hjortestøy gjennom lydmønsteret. For å bli kjent med slike lyder, les videre og lytt til Mp3 avhvilke lyder lager rådyrfullt. Den beste jakttiden er å nærme seg under brunstfall. Du kan høre lange gryntelyder som MEeeeeEEeeeeee laget av voksne bukker for å tiltrekke seg doe. Du kan også bruke gryntekall for å bli kalt hjort.

Denne teknikken har blitt brukt av mange erfarne jegere. Det sparer tid med å spore rådyr. Det du trenger å gjøre er å kjøpe en hjort grynt-call og spille den til du får hjortens oppmerksomhet. Men hold deg på trygg avstand. Under brunsten er det så mange historier om hjortens aggressive oppførsel.

Søk hjort nær Shed of Antler

Søk etter hjort gjennom Shedd off gevir.

Hjort kan forlate området, men etterlate noen få skilt for jegere. Hannhjort i de fleste tilfeller og hunner gjør det, i unntakstilfeller feller geviret før hekkesesongen. Dette geviret er et tungt forgrenet dekke av bein. Hvis du finner en i et jaktområde, er det et stort bevis på hjortebestanden i nærheten. Jegere elsker å samle dette geviret da det selges til høye priser.

Hjortesøk er ekstremt enkelt på offentlig grunn. Imidlertid er det ganske utfordrende i kuperte og snødekte åser som Canada.

Bruk en kikkert for å søke etter hjort

Åpne jaktområder er svært store. Det er umulig å nå ut til hvert hjørne. Selv om du hører en hjortlyd, kan du noen ganger ikke komme nær ham fordi skogen eller plantasjene gjør ham usynlig. Takket være teknologi som det er kikkerter nå, Å være en jeger, bør du få fordelen av jakt kikkert for å spare rådyr søketid. Ferske jegere er ikke flinke til å gjette retningen til dyrelyder. Så ta alltid hjelp av denne optiske enheten for å unngå gjettespill.

Ting å vite når du skyter hjort

Hvis du følger instruksjonene ovenfor, er det umulig at du kommer tilbake uten å se hjort. Tenk deg at du er på jaktterrenget og at du har sett hjort med hell. Det er på tide å sikte på målet ditt.4 Men stopp les linjene nedenfor for vellykket skyting:

Plasser deg selv

Etter å ha sett hjort, ta din posisjon. Husk, hvis hjort er i en flokk kan du ha bedre sjanser til å treffe målet. Men hvis hjorten er alene bør du ta posisjon raskt da den kan forlate når som helst. Og du må vite at de er gode løpere så vel som en hopper.

Når de først kommer ut av syne, er det utfordrende å få synet igjen. Du må være ¼ mil unna hjorten og den riktige jaktposisjonen er som om buen eller våpenet er rettet rett mot magen eller under skulderen til hjorten.

Sett opp jaktutstyr

Sett jaktsettet stille og gjem deg bak veden for å ta et skudd hvis du bruker buer. I tilfelle av skudd, ta sikte når hjorten er rett foran deg. Skuddet ditt skal ikke treffe hodet. Den skal gå mot buken eller hjortmassen. For mer nøyaktighet, skaff deg det optiske instrumentet som en jaktavstandsmåler, forstørrelsesglass eller sikter. Hvis du vil vite mer om avstandsmåler, lesdisse artiklene.

Hvor å skyte

Nå er hjorten rett ved målet, og du er i ferd med å trykke på avtrekkeren. Eller du er klar til å skyte en bue. Sikt mot hjertesiden eller lungesiden til dyrene. Det vil føre til umiddelbar død og et stort blodspor. Ellers må du fortsette for flere bilder.

Hvordan skyte

Å skyte mens du går kan være risikabelt. De fleste jegere gjør dette. Jeg vil anbefale at hvis du er en mye erfaren jeger så kan du gjøre det. Men for ferskinger er det ikke en sunn trening. Ta alltid et skudd i stående stilling.

Ting å vite etter å ha fotografert hjort

Vent, spillet er ikke over ennå. Det er fortsatt noe å gjøre etter å ha skutt hjort. Nedenfor er noen få oppgaver du må gjøre etter å ha skutt hjort!

Vent i noen minutter

Jegere gjør ofte denne feilen etter å ha skutt. De skynder seg raskt mot det drepte dyret. Ansvarlige jegere vil aldri nærme seg det avleverte dyret med mindre andre hjort fra flokken flyktet. Noen ganger kan bueskyting av lav kvalitet resultere i sår, ikke død. Når du nærmer deg et skadet dyr, kan det skade deg eller dyret mer da det vil prøve å stikke av med sår. For dette, sørg for at dyret er dødt og nærmer deg deretter.

Klipp ut ditt favorittstykke hjortevilt

Hjort er et tungt dyr som ikke er lett å bære. Velg favorittstykket du vil ta med deg hjem og skjær det med en kniv. La den andre delen være der for andre sultne dyr i naturen og forlat stedet før det blir mørkt. Løver eller andre dyr i skogen vil spise opp restene.

Forlat jaktmarka før det blir mørkt

Opphold aldri på jaktterreng om natten. Slike områder er fulle av dyr som kan angripe deg. I dette tilfellet, hvis du må bli der for vær eller nedbør, gjør riktige ordninger for å skjule eller holde bålet brennende for å unngå dyreangrep. Hvis en jeger sover, bør andre være våkne. I utviklede land er jakttiden fastsatt. Hunter er nødt til å komme tilbake innen tiden.

Feir din første jakt

Ikke glem å ta et bilde av din første jakt. Ring vennene dine for å feire suksessen din. Server dem med grillet hjortekjøtt. Nyt!

Rådyrjaktguide 101 | Alt om hjortejakt (2)

Bunnlinjen

Denne trinnvise rådyrjaktguiden vil gjøre jaktreisen din enklere. Ferske jegere bør øve på jaktferdigheter på andre dyr før de blir med på de store dyrejaktene. For meg er det vanskeligste trinnet å finne rådyret, og hva er vanskelig for deg? Del dine erfaringer og historier om rådyrjakt med oss. Vi elsker å høre fra deg! Fortsett å dele!

Rådyrjaktguide 101 | Alt om hjortejakt (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated:

Views: 6003

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.