Slik slår du på en Samsung-TV uten fjernkontroll: Arbeid med smart-TV-er (2024)

Slik slår du på en Samsung-TV uten fjernkontroll: Arbeid med smart-TV-er (1)

Samsung Company tilbyr ulike utvalg av TV. Det spenner fra inngangsmodeller til avanserte modeller på markedet.

Dette betyr imidlertid ikke at Samsung-fjernkontrollen er mindre utsatt for å gå seg vill. De fleste elsker og berømmer Samsung på grunn av dens innsats for å fortsette å innovere god maskinvare.

Den forskjellige maskinvaren inkluderer QLED, som tilbyr fantastisk lysstyrke og en rekke farger. Samsung TV er også en pålitelig plattform for å installere og bruke de beste appene dine.

Du kan spille, live-streame, sosiale nettverk og gjøre mye mer. Du kan enkelt få tilgang til disse appene uten fjernkontrollen. Men du vil ikke kunne bruke appene effektivt uten fjernkontrollen.

Applikasjonene og de flotte funksjonene er ikke de eneste tingene folk bekymrer seg for i mistet fjernkontroll.

Det er et annet problem som er å slå Samsung TV på og av. Dette bør imidlertid ikke stresse deg på noen måte fordi det er så mulig. Denne artikkelen vil forklare deg mer om det, eller du kan leseSamsung TV-håndbøkerogså.

Slik slår du på en Samsung TV uten fjernkontroll

Det er to måter du kan slå på Samsung TV-en uten å bruke en fjernkontroll. Det kan være ved å bruke knappen på TV-panelet (standard manuell styring) eller SmartThings-applikasjonen.

1. Knappene på Samsung TV-panelet (standard manuell kontroll)

Jeg antar at du har brukt Samsung-TV-ene ganske lenge. Hvis ja, er jeg sikker på at du har lagt merke til at alle modellene du noen gang har eid kommer med en innebygdpå-knapp.

Alle Samsung TV-modeller har en innebygd strømknapp. Fra knappen kan du enkelt slå TV-en på eller av. Plasseringen av strømknappene varierer imidlertid avhengig av modellen.

Men den er hovedsakelig plassert på baksiden av TV-en. Etter å ha funnet strømknappen, trykk på den for å slå på Samsung TV-en. I tillegg til strømknappen lar ekstra knapper deg bytte opp, ned, venstre eller høyre.

2. SmartThings-appen

Samsung TV har en mobilapplikasjon kjent som SmartThings. Fra applikasjonen kan du kontrollere Samsungs smart-TV og andre enheter.

SmartThings-appen kan lastes ned fra App Store eller Google PlayStore. Det er imidlertid bare mulig å bruke SmartThings-applikasjonen hvis du har forhåndskonfigurert appen til TV-en.

Hvis du ikke hadde forhåndskonfigurert appen, kunne du ikke bruke SmartThings-appen etter å ha mistet fjernkontrollen.

Å bruke SmartThings-applikasjonen er relativt grei. Hvis du ikke har applikasjonen, last den ned.

Hvordan installere og forhåndskonfigurere Smartthings-appen

Som nevnt tidligere kan du laste den ned fra Google PlayStore eller App Store. Etter nedlasting installerer du applikasjonen på telefonen.

Åpne SmartThings-appen og klikk på +-ikonet. Den vil vise flere alternativer, trykk på alternativet legg til enhet og velg TV-en.

Etter at du har valgt TV-en, klikker du på start og velger deretter plasseringen til TV-en. På stedet må du velge mellom de tre alternativene: hjemme, jobb, test og hjemme 2.

Etter dette må du velge TV-en og deretter skrive inn koden sendt på TV-en. Det vil si at tilkoblingen vil være vellykket, og du åpner nå SmartThings-appen din. Fjernkontrollen til Samsung TV-en vises på telefonen.

Standard manuell kontroll

For å kontrollere din Samsung smart-TV uten fjernkontrollen, må du vite hvordan du bruker standardkontrollen. Alle Samsung TV-modeller har disse kontrollene. Den eneste forskjellen er plasseringen av knappene.

Standard manuell kontroll inneholder flere knapper, som bl.a.

  • Slå på og av-knapp: Denne knappen er vanligvis lett å identifisere. Det er fordi knappen alltid er større enn den andre, pluss at den er plassert separat.
  • Menyknapp: På de fleste modeller er menyknappen den samme knappen som brukes til å slå TV-en på og av. Men i noen er det separat.
  • Bytte kanalknapper: For det meste vil du se skiltene < og > under disse knappene. Du kan bruke knappene til å bytte fra en kanal til den neste. Kontrollene er alltid plassert ved siden av hverandre. Med dem kan du navigere deg gjennom de ulike menyalternativene.
  • Volumkontroll: Jeg er sikker på at du er klar over rollen som volumkontrollknappen spiller. Det hjelper deg å øke eller redusere volumet. På andre modeller kan du bruke knappen for å navigere.
  • Bekreftelsesnøkkel: Etter å ha åpnet menyknappen, er det andre alternativer som du må bekrefte to ganger for å starte.

Noen eldre modeller av Samsung har en spesiell knapp som lar en bytte signalkilde. I de fleste, under denne knappen, er det skrevet AV.

I de nyere modellene til Samsung ser kontrolltastene ut som spilljoysticken. Like ved siden av finner du av- og på-knappen.

Handlingene som kan gjøres med standard manuell kontroll

Fra knappebeskrivelsen er jeg sikker på at du vet om handlingene du kan utføre ved å bruke standard manuell kontroll. Fra denne manuelle kontrollen kan du slå TV-en på og av.

Andre ting du kan gjøre er å øke eller redusere volumet, få tilgang til menyen, bytte kanal osv. Å bruke standard mediekontroll kan være ganske vanskelig hvis du var vant til fjernkontrollen.

Dessuten tilbyr det ikke bekvemmelighet. Det vil du alltid måttetilgang til TV-en fra ett punkt. Det er der den har blitt montert eller fra TV-stativet.

Bruke Samsung TV-kontroller

På de fleste Samsung TV-er er kontrolleren nederst i høyre hjørne. Utformingen av kontrollen er som en kontrollpinne, og den lar deg starte både vertikal og horisontal veksling.

For å få tilgang til TV-menyen må du trykke på pinnen. Et langt trykk på pinnen vil slå Samsung TV på eller av. Du kan også få tilgang til alternativer med ett enkelt trykk.

Kontrolleroppsettene varierer i henhold til de forskjellige modellene. Noen TV-er har en kontroller i midten. I tillegg er det enkelt- og femknappsdesign.

Måter som standard manuell kontroll begrenser deg

Standardkontrollen er ikke vanskelig å bruke. Men fordi de fleste er vant til fjernkontroller, synes de det er problematisk og slitsomt. Selvfølgelig kan det være ganske vanskelig å bruke denne kontrollen og vil begrense deg på flere måter.

For det første kan det være ganske tidkrevende å bla gjennom innstillingene. Det er enda verre når du søker etter en bestemt kanal.

Det eneste du trenger å gjøre med fjernkontrollen er å taste inn kanalnummeret, og du er i gang.

Den andre tingen er at knappene har en tendens til å svikte raskt. Det er fordi folk flest ikke bruker disse knappene når de har fjernkontroller.

Derfor har det en tendens til å samle seg støv i knappene. Når du begynner å bruke knappene, kan du oppleve betydelige problemer. Noen ganger kan knappen til og med slu*tte å virke på grunn av dette.

SmartThings-applikasjonen

SmartThings-appen er allerede nevnt i denne artikkelen. Men det var en kort beskrivelse av søknaden. I denne delen skal vi se nærmere på detaljene.

Samsungs smarte TV-er fungerer over internett. De nyeste Samsung-modellene har flotte funksjoner enn de gamle. Det fine er at du kan kontrollere dem fra smarttelefonen din.

Samsung TV-er har sin dedikerte applikasjon for denne funksjonen. Den er kjent som SmartThings TV, og du kan laste den ned fra Google PlayStore eller App Store.

Etter å ha lastet ned SmartThings-appen, må du konfigurere den til TV-en. Du kan gjøre konfigurasjonen via Wi-Fi, Bluetooth eller IR-porten.

Alle alternativene for å koble Samsung TV til smarttelefonen din er trådløse. Alternativet du går for avhenger av TV-modellen din og mulighetene til mobiltelefonen din.

Standardfunksjoner på Remote App

Det fine med SmartThings-appen er at den lar deg bruke din Samsung TV med fjernkontroll.

Fra applikasjonen kan du bytte kanal, installere nye applikasjoner og til og med få tilgang til dinsosiale medierkontoer, blant mange ting.

Generelt sett er denne fjernkontrollen like funksjonell som fjernkontrollen. Dessuten er installasjonen rask og enkel.

Konklusjon

TV-fjernkontrollen din kan gå seg vill eller til og med bli bortskjemt. Dette betyr ikke at du ikke kan bruke TV-en.

Denne artikkelen handler om Samsung TV, som er et av de mest populære merkene i dag. Samsung TV-er er populære på grunn av deres enestående design og funksjoner.

For å betjene Samsung TV, må du ikke nødvendigvis ha fjernkontrollen. Du kan bruke standard kontrollknappene på baksiden av TV-en.

Alternativt kan du bruke SmartThings-applikasjonen. SmartThings-applikasjonen er en Samsung-applikasjon som lar deg få tilgang til TV-en fra dinmobil enhet.

Med disse to alternativene kan du absolutt få tilgang til kanalene og favorittappene dine. Å slå på TVen er den enkleste tingen å gjøre ved å bruke disse to alternativene.

Men for at den skal fungere på SmartThings-appen, må du ha konfigurert den med TV-en før fjernkontrollen ble borte.

Slik slår du på en Samsung-TV uten fjernkontroll: Arbeid med smart-TV-er (2024)

FAQs

Kan man tænde Samsung tv uden fjernbetjening? ›

Kontroller, om tv'et kan tændes med tænd-/slukknappen på tv'et. Tryk på tænd-/slukknappen på tv'et, og kontroller, om tv'et tændes. Tænd-/slukknappen sidder på siden eller bag på tv'et. Se Referencevejledning for tv'et for at få oplysninger.

Hvordan genstarter jeg mit Samsung Smart tv? ›

Hold tænd-/slukknappen på fjernbetjeningen nede i ca. 5 sekunder, til meddelelsen "Der slukkes for strømmen" vises.

Hvorfor kan jeg ikke se DR på mit Samsung tv? ›

Hvis du mangler DR's kanaler, skal du først lave en ny kanalsøgning, hvis det ikke hjælper, så gå ind i dit TV's menu og nulstil det til fabriksindstillinger. Hvis der stadig er sort skærm, skal du få en antennemontør til at gennemgå din installation. På denne side kan du læse gode råd om antenne-kabler og stik.

Kan man nulstille et Samsung tv? ›

Samsung modeller 2018-2019:
  1. Tryk på Hus knappen, vælg derefter indstillinger. Bladre ned til generelt, vælg reset og indtast kode ( standard 0000 )
  2. Tryk på menu, bladre ned til support. Vælg selv diagnose, bladre ned til reset og indtast kode ( standard 0000 )
  3. Tænd for dit tv, hold dernæst EXIT knappen nede i 12 sekunder.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 6231

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.