Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (2024)

  • 15-04-2024 14:00 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (1)

    Terwijl de wereld vooral kijkt naar de oorlogen in Gaza en Oekraïne is Soedan, dat een paar jaar geleden nog hoopte op democratie en mensenrechten, verstrikt geraakt in een spiraal van geweld en ongekende ellende. ,,Het is een ongelooflijk grote crisis die compleet onder de radar blijft.”

    Lees meer

  • Tiel schiet Fruitcorso met 100.000 euro te hulp, anders was voortbestaan twijfelachtig

    17-04-2024 19:17 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (2)

    Het Fruitcorso in Tiel wankelde, maar een financiële donatie van 100.000 euro door de gemeente heeft het evenement gered. ,,Er is weer genoeg buffer om jaren mee vooruit te kunnen”, zegt Willem Gradisen als nieuwe corsovoorzitter.

    Lees meer

  • Gemiddeld worden tien fietsen per uur gestolen: in deze gemeenten is de kans op diefstal het grootst

    17-04-2024 19:15 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (3)

    Vorig jaar werden in Nederland ruim 85.000 fietsdiefstallen gemeld. Dit aantal ligt bijna 10 procent hoger dan het jaar ervoor en ruim een kwart hoger dan in 2019. In Flevoland steeg het aantal diefstallen in een jaar zelfs met ruim een derde.

    Lees meer

  • Barbra Streisand komt na zes jaar stilte met nieuwe muziek

    17-04-2024 19:09 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (4)

    Barbra Streisand brengt volgende week voor het eerst in zes jaar weer nieuwe muziek uit. Het nummer Love Will Survive verschijnt volgende week en is geschreven voor de zesdelige tv-serie The Tattooist of Auschwitz, is woensdag bekendgemaakt.

    Lees meer

  • Advertentie

  • Ziggo zet kinderzender BabyTV op zwart na Russische propaganda

    17-04-2024 19:03 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (5)

    Televisieprovider Ziggo zet BabyTV ‘tot nader orde’ op zwart nadat woensdag voor de tweede keer in korte tijd Russische propaganda was verschenen op de kinderzender.

    Lees meer

  • Wederom Russische propaganda op BabyTV, Ziggo zet kinderzender voorlopig op zwart

    17-04-2024 19:03 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (6)

    Televisieprovider Ziggo zet BabyTV ‘tot nader order’ op zwart nadat woensdag voor de tweede keer in korte tijd Russische propaganda was verschenen op de kinderzender.

    Lees meer

  • Grote controle op vervoer van gevaarlijke stoffen • Motorrijdster (34) verongelukt

    17-04-2024 18:48 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (7)

    Dagelijks praten we je bij over het nieuws uit onze regio en daarbuiten. Met vandaag: op de A12 is een grote controle gehouden op gevaarlijke stoffen en een 34-jarige vrouw uit Elburg is gisteravond om het leven gekomen bij een eenzijdig motorongeluk.

    Lees meer

  • Bas (40) zag een jong meisje pirouettes draaien op twee wielen en dat veranderde alles: ‘Het is als leren lopen’

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (8)

    Plots kon Bas Verduin uit Overloon niet meer lopen. In plaats van op twee benen moest hij het voortaan met twee wielen doen. Maar hoe, als echtgenoot en vader van twee jonge kinderen? En toen was er ineens dat meisje van nog maar 9 jaar dat zijn ogen opende.

    Lees meer

  • Advertentie

  • Is Ian Maatsen straks op het EK de ideale vervanger van Quilindschy Hartman bij Oranje?

    17-04-2024 18:44 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (9)

    Ian Maatsen is na zijn prima optreden tegen Atletico Madrid weer wat dichter bij het EK gekomen, zo lijkt het. In Kijk op Voetbal legt onze voetbalexpert Maarten Wijffels wat bondscoach Ronald Koeman deze zomer zou kunnen met de linksback van Borussia Dortmund met wie het ineens snel gaat.

    Lees meer

  • Hoe Ierland het beste jongetje van de klas werd (en wat Nederland daar van kan leren)

    17-04-2024 18:30 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (10)

    Terwijl Nederland worstelt met leesvaardigheid onder kinderen en jongeren, blijkt Ierland een succesverhaal te schrijven. Daar werd vijftien jaar geleden alles op alles gezet om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. De oplossing bleek voor een deel heel simpel te zijn, en na vier jaar waren de eerste resultaten zichtbaar. Wat kunnen we leren van hun aanpak?

    Lees meer

  • Stukken onthullen dat ‘moeder’ bewust werd geschrapt uit wetstekst, De Jonge wist van niks: ‘Ik sta voor lul’

    17-04-2024 18:29 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (11)

    Niks ‘foutje’: ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben wel degelijk bewust het woord ‘moeder’ uit een wetstekst geschrapt. Minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) wist van niks en vond dat hij ‘voor lul’ stond, blijkt uit door het ministerie vrijgegeven documenten. ‘Ik heb er niks mee van doen, wil er ook niks mee van doen hebben.’

    Lees meer

  • Stukken onthullen dat ‘moeder’ bewust werd geschrapt, De Jonge wist van niks: ‘Ik sta voor lul’

    17-04-2024 18:29 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (12)

    Niks ‘foutje’: ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben wel degelijk bewust het woord ‘moeder’ uit een wetstekst geschrapt. Minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) wist van niks en vond dat hij ‘voor lul’ stond, blijkt uit door het ministerie vrijgegeven documenten. ‘Ik heb er niks mee van doen, wil er ook niks mee van doen hebben.’

    Lees meer

  • Gevaarlijk en illegaal explosief opgeslagen in schuurtje: politie en EOD aanwezig

    17-04-2024 18:20 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (13)

    BREDA - De politie en Ministerie van Defensie waren woensdagmiddag rond 14.40 uur aanwezig bij een huis aan de Cypresstraat in Breda. Mogelijk zou daar een explosief in een schuurtje opgeslagen liggen.

    Lees meer

  • Voor het eerst stapt een moeder naar de rechter omdat ze wil dat haar dochter een dubbele achternaam krijgt

    17-04-2024 18:11 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (14)

    Ze kregen in 2016 samen een dochter, die vaders achternaam kreeg. Enkele jaren later gingen de ouders uit elkaar. Sindsdien woont het meisje (7 jaar inmiddels) voornamelijk bij de moeder. Door de nieuwe wetgeving, die een dubbele achternaam mogelijk maakt, wil de moeder dat het meisje ook háár achternaam krijgt. Vader wil dat niet, dus stapte moeder naar de rechter.

    Lees meer

  • Unieke zaak over nieuwe wet: moeder wil dat dochter (7) ook háár achternaam krijgt, vader weigert

    17-04-2024 18:11 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (15)

    Ze kregen in 2016 samen een dochter, die vaders achternaam kreeg. Enkele jaren later gingen de ouders uit elkaar. Door de nieuwe wetgeving die een dubbele achternaam mogelijk maakt wil de moeder dat het meisje, dat voornamelijk bij haar woont, dat haar kind (7 jaar inmiddels) ook moeders achternaam krijgt. Vader wil dat niet, dus stapte moeder naar de rechter.

    Lees meer

  • Familiezaak neemt unieke wending: ‘Naam staat al op zwemdiploma’

    17-04-2024 18:11 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (16)

    Ze kregen in 2016 samen een dochter, die vaders achternaam kreeg, enkele jaren later gingen de ouders uit Almelo uit elkaar. Nu er nieuwe wetgeving is, die een dubbele achternaam mogelijk maakt, wil de moeder dat het meisje (7 jaar inmiddels) ook haar naam krijgt. Maar vader wil dat niet. Verhaal over een bijzondere kwestie. „Haar naam staat al op het zwemdiploma.”

    Lees meer

  • Waarom het Britse rookverbod wél grote kans van slagen heeft

    17-04-2024 18:10 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (17)

    Het Britse verbod op tabak voor iedereen geboren na 2009 mist de belerende en rigide toon van de mislukte variant in Nieuw-Zeeland. Heeft het VK de gouden formule gevonden om roken terug te dringen?

    Lees meer

  • Spaanse koning Felipe tegen Guus Hiddink: ‘Geen tijd voor Champions League, ik heb een staatsbanket’

    17-04-2024 18:05 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (18)

    Het luchtigste onderdeel van het staatsbezoek van het Spaanse koningspaar aan Nederland? Een bezoek aan het Cruyff Court, vlakbij het geboortehuis van Johan Cruijff. Koning Felipe is supporter van Atlético Madrid. Maar, zegt Jordi Cruijff: ,,Hij wist ook van alles over mijn vaders tijd bij FC Barcelona.’’

    Lees meer

  • Verkleumde Nederlanders van hoogste Duitse berg gered: droegen sneakers en joggingbroeken

    17-04-2024 18:01 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (19)

    Twee Nederlanders wilden dinsdag de Zugspitze, met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland, beklimmen. Maar daarvoor hadden ze niet de meest geschikte outfit gekozen. Een weersomslag gooide bovendien roet in het eten, waardoor hun avontuur bijna in een drama eindigde. Een reddingsteam moest het verkleumde duo van de berg halen.

    Lees meer

  • Deze jongen liet zijn haar groeien tot zijn billen om het te kunnen doneren: ‘Met kort voel ik mij nu wel anders’

    17-04-2024 17:58 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (20)

    Op het voetbalveld werd hij vaak voor meisje aangezien. Maar de 11-jarige Simon Langendijk uit Arnhem volhardde. Vier jaar lang heeft hij zijn haar laten groeien, zodat hij dat kon doneren aan Stichting Haarwens. ,,Mij kost het weinig moeite om het te laten groeien, maar ik kan voor iemand anders wel veel betekenen.”

    Lees meer

  • Shopaholic-schrijfster Sophie Kinsella (54) heeft hersenkanker

    17-04-2024 17:48 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (21)

    De Britse schrijfster Sophie Kinsella, bekend van de Shopaholic-boekenreeks, is ziek. Bij de 54-jarige auteur is een agressieve vorm van hersenkanker geconstateerd, meldt ze op sociale media.

    Lees meer

  • RKC-baas Frank van Mosselveld opvolger Wouter Gudde bij FC Groningen: nieuwe directeur wacht pittige klus

    17-04-2024 17:31 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (22)

    Frank van Mosselveld wordt de nieuwe directeur van FC Groningen. De huidige baas van RKC Waalwijk is de opvolger van Wouter Gudde, die aan het einde van het seizoen vertrekt bij de noorderlingen. Van Mosselveld tekent voor vijf jaar in Groningen.

    Lees meer

  • Man moet honden afstaan na bijtincident, maar verzet zich hevig: ‘Zelfs na pepperspray pakt hij nog een stok’

    17-04-2024 17:23 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (23)

    SPRANG-CAPELLE - Een man die zijn honden moest afstaan vanwege een bijtincident heeft zich dinsdag flink verzet tegen de politie. De 65-jarige uit Sprang-Capelle wordt verdacht van poging doodslag, poging zware mishandeling, bedreiging, wapenbezit en verkeersmisdrijf.

    Lees meer

  • Nieuwe noodopvanglocatie in Nijmegen-Noord eind mei open, na sluiting opvang Winkelsteeg

    17-04-2024 17:22 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (24)

    Nijmegen opent een nieuwe noodopvanglocatie voor vluchtelingen uit het aanmeldcentrum in Ter Apel. Vanaf eind mei kunnen maximaal vierhonderd mensen worden opgevangen in Nijmegen-Noord, ten zuiden van de Oosterhoutse Plas.

    Lees meer

  • Vliegtuigbom gevonden tijdens werkzaamheden: op scherp, maar nog niet ontploft

    17-04-2024 17:21 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (25)

    Bij graafwerkzaamheden is woensdag in Nijmegen een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. Het explosief is later tot ontploffing gebracht.

    Lees meer

  • Flamingo's strijken neer in de Peel: ‘Bijzonder om ze hier te zien’

    17-04-2024 17:20 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (26)

    OSPEL - Vogelspotters kijken hun ogen uit in de Groote Peel: daar vertoeven nu voor het eerst vier flamingo’s. Dierenvrienden speculeren hardop hoe die daar zijn beland en vragen zich af hoelang ze nog blijven.

    Lees meer

  • Hommels kunnen onder water overleven, ontdekken Canadese wetenschappers per ongeluk

    17-04-2024 17:15 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (27)

    Een bepaalde soort hommelkoningin kan tijdens haar winterslaap onder water overleven. Dat ontdekten Canadese wetenschappers per ongeluk. Het gaat om de hommelsoort Bombus Impatiens, die in Noord-Amerika voorkomt.

    Lees meer

  • Amalia’s debuut bij staatsbanket is een logische optelsom

    17-04-2024 17:00 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (28)

    Dat prinses Amalia woensdagavond voor het eerst aanschuift bij een staatsbanket is vooral een logische optelsom, beschouwt onze koningshuisverslaggever Jeroen Schmale. Om drie redenen.

    Lees meer

  • Kostas vervoert gevaarlijke stof nummer 9, maar wat betekenen die oranje borden op vrachtwagens nou?

    17-04-2024 16:45 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (29)

    Iedereen komt ze weleens tegen: vrachtwagens met op de voor- en achterkant kleine oranje rechthoekige bordjes met cijfers. Onbegrijpelijk voor de leek, voor de kenner zo klaar als een klontje. Die kenners controleerden woensdagmorgen op de A12 aan de grens bij Babberich of de inhoud van de vrachtwagen klopte met de cijfers.

    Lees meer

  • LIVE | Navo-chef Stoltenberg roept op: lever wapens uit eigen voorraad aan Oekraïne

    17-04-2024 16:43 via gelderlander.nl

    Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (30)

    Navo-landen moeten nu al uit eigen voorraad wapens aan Oekraïne leveren, zelfs als hiermee de eigen voorraad niet meer voldoet aan de Navo-afspraken. Dat zei de Navo-chef Jens Stoltenberg op een persconferentie in Brussel. En bij een Russische raketaanval op de Noord-Oekraïense stad Tsjernihiv zijn ten minste zeventien doden gevallen. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne en de situatie in Rusland in dit liveblog.

    Lees meer

  • Soedan na een jaar oorlog: de grootste (en meest vergeten) humanitaire crisis van onze tijd - Ede nieuws - NewsLocker (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Errol Quitzon

    Last Updated:

    Views: 5571

    Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

    Reviews: 90% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Errol Quitzon

    Birthday: 1993-04-02

    Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

    Phone: +9665282866296

    Job: Product Retail Agent

    Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

    Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.