Hvilken lyd lager en hjort? (Med videoer) (2024)

Er du ute etter å tiltrekke deg rådyr når du jakter? Eller vil du holde rådyr unna hagen din? Uansett årsak er det nyttig og morsomt å lære om hjortelyder.

Hjort manøvrerer gjennom skogen som spøkelser og lager vanligvis ingen lyd. Fordi de er byttedyr, unngår de å lage lyder som kan tiltrekke seg rovdyr og risikere sikkerheten til flokkene deres.

Imidlertid produserer disse fascinerende dyrene unike lyder med forskjellige betydninger. For eksempel tråkker hjort i bakken for å varsle andre om fare eller produsere snøftende lyder når de er sinte.

Å forstå de distinkte lydene fra hjort kan bidra til å gjøre deg til en effektiv jeger. Du vil også lære å sette pris på disse dyrenes oppførsel og kommunisere effektivt med dem.

Her vil vi utforske de distinkte lydene som rådyr lager, når og hvorfor de lager disse lydene, og hvordan de kan gjenkjenne og reagere på dem.

Innholdsfortegnelse

  • Vanlige lyder hjort lager i skogen
  • Hvilke lyder lager Bucks?
  • Hvilke lyder lager?
  • Hvilke lyder lager fawns?
  • Andre kjære lyder du bør kjenne til
  • Avslu*ttende tanker

Vanlige lyder hjort lager i skogen

Som nevnt ovenfor lager hjort forskjellige lyder - hver lyd har en unik betydning. De vanligste lydene laget av hjort inkluderer:

Hvilken lyd lager en hjort? (Med videoer) (1)

1.Sniffing

Forskningviser at hjort har en forbedret luktesans, som hunder. Luktesansen deres er minst 500 til 1000 ganger skarpere enn et menneskes. Faktisk har hvithalehjorten tusenvis av følsomme reseptorer i neseborene. Som et resultat kan de skille opptil seks lukter samtidig.

På grunn av deres økte luktesans, kan disse dyrene fange opp en jegers eller rovdyrs duft fra en halv mil.

Når rådyr lager snuselyder, prøver de å sortere ut lukten av ting rundt dem. Sniffing lar dem oppdage fare de ikke kan se mens de varsler resten av flokken.

Selv om hjortsnus ikke høres annerledes ut enn menneskelig snus, er de dypere og kraftigere.

2.Stamping

I tillegg til å snuse,hjort kan trampe hovene lett mot bakken. Hjorten vil stå rett, bøye framfoten under seg selv og kneppe den ned. Den harde hoven vil produsere en dunk på bakken – som en trekloss som slår mot bakken.

I motsetning til hva man tror, ​​er tramping ikke en hjorts måte å vise aggresjon på. Det er en advarsel til resten om potensiell fare. Det setter de andre hjortene i beredskap slik at de kan lokalisere trusselen. Stomping hjelper også til å lokke inntrengere til å vise seg frem eller skremme dem.

3.Snorting

Hjorten kan også kombinere tramping med snøfting. Dette er en skarp, høy lyd som hjort lager når den er redd eller føler seg truet. Det er et tegn på at dyrene har oppdaget fare, for eksempel en jeger eller rovdyr. Og de advarer resten av flokken.

Hjort fnyser høres ut som et menneskelig nys. Og det etterfølges vanligvis av at dyret boltrer seg. Hvis du jakter, er ikke dette en lyd du vil høre.

Hvilke lyder lager Bucks?

I løpet av paringstiden jager bukker (hannhjort) eller hjort etter hunner i brunstsyklus for å avle med dem. Denne oppførselen er også kjent som brunst og involverer ofte flere forskjellige lyder produsert av bukkene. De vanligste lydene inkluderer:

1. Grynting

Bukker bruker vanligvis lave, lange grynt for å kommunisere med andre hjort i brunstsesongen. Men når bukkens grynt er dypt og kort, viser den dominans over sitt territorium.

En bukk vil lage denne lyden når han velger en kompis, og han vil fortsette mens han jager henne. Hunnhjort (doe) synes også gryntekallen er attraktiv. De korte gryntene bidrar også til å skremme andre rivaler og varsle dem om tilstedeværelsen av en dominerende bukk.

2. Brølende

Penger eller hjort vanligvisprodusere høye, dype og langvarige brøli brunsttiden. Bukkebrølet tiltrekker seg hunner og holder konkurrentene i sjakk.

Hjortehann lager denne lyden for å hevde sin dominans over andre bukker og informere potensielle kamerater om tilgjengeligheten deres. Hunner, spesielt hjort, foretrekker dypere brøl fra store hjorter. Bukkebrølet er også en måte for hannhjort å dimensjonere hverandre før de kommer inn i en fysisk kamp.

3.Ralling

I motsetning til grynting og brøling, er ikke rasling en av hjortvokaliseringene. Bucks produserer denne lyden når de sparrer. De slår geviret sammen for å lage en raslende lyd.

Før brunstsesongen klirrer hjorten geviret for å dimensjonere hverandre. Men under brunsten blir kampen alvorlig. De kjemper for kvinner og for å bestemme dominans.

Lyden av gevir som slår til, tiltrekker seg vanligvis oppmerksomheten til andre dollar som ønsker å hevde sin dominans. På grunn av dette,noen jegere bruker gevir eller spesielle skrangleanordningerå etterligne lyden av hanner som kjemper for å lokke bukker til et bestemt område.

4.Snurr-wheeze

Som navnet antyder, kombinerer denne lyden et snøft og et raspende pust. Bukker lager denne aggressive lyden når de har brunst for å annonsere deres tilstedeværelse til kvinnelige hjort rundt og skremme rivaler. Disse vokaliseringene viser også frustrasjon og sinne.

Denne lyden er skarp, eksplosiv og akkompagnert av et pust av luft fra hjortens nesebor, noe som gjør den særegen og gjenkjennelig. De fleste ganger vil denne lyden sende små, engstelige hannhjorter løpende.

Noen jegere kombinerer snørren med raslende jegere for å skape et inntrykk av en kamp. Derfor tiltrekke seg oppmerksomheten til nærliggende dollar.

Hvilke lyder lager?

En doe kan lage flere unike lyder for å kommunisere med andre kjære og vise frykt, sinne, kjedsomhet eller spenning. Her er noen vanlige lyder en doe lager:

1. Blæsing

Hjorteblåsing hjelper flokkmedlemmer til å kommunisere med letthet. Denne lyden er høy og har en merkbar vibrasjon som støyengeitergjøre.

En doblek hjelper også fawns å finne moren sin, spesielt nyfødte faws som fortsatt venner seg til omgivelsene.

2. Grynting

I motsetning til en bukke-grynt, er en doe-grynt litt høy, siden hunnhjort har mindre kropper, noe som oversettes til en kortere luftvei.

Hunnhjort bruker denne lyden tilkommunisere med hverandreog signalisere deres tilstedeværelse. Dessuten advarer en hjort grynt andre hjort om fare og kaller fawns hvis flokken beveger seg.

3. Estrus Bare

En brunstbleking er en type breklyd laget av hunnhjort for å forføre dominerende bukker i hekkesesongen. Denne vokaliseringen er en høyere og mer intens versjon av doe-bleat og brukes til å signalisere at de er klare til å pare seg.

Noen ganger omtales brunstblandet som et pleiekall siden det fanger oppmerksomheten til mannlige hjort rundt området og vekker frieri.

Hvilke lyder lager fawns?

Fawns (babyhjort) er ekstremt vokale de første ukene av livet. Det er fordi de fortsatt venner seg til omgivelsene og er avhengige av mødrene sine.

Nedenfor har vi fremhevet flere karakteristiske lyder som fawns lager:

1. Bråk

Når de er i nød eller er skilt fra moren, produserer fawns høye, høye skrik.Vokaliseringene høres vanligvis sørgelige utl og tiltrekke oppmerksomheten til mor-doen.

Gjennom å rope kan fawns gjenforenes med mødrene sine. Intensiteten på lyden øker vanligvis avhengig av hvor sårbar fawn føler seg.

Hjorteungen vil lage et lavt, rytmisk hyl når det er tapt eller søker etter flokken. Men hvis det er i umiddelbar fare (blir jaget av et rovdyr), kan lydene være høye. Brawling er noen ganger kjent som et fawn nødrop.

Noen ganger lager hunnhjort disse lydene for å finne avkommet sitt eller til og med parre seg.

2. Sutring

Bortsett fra å rope, sutrer fawns når de vil amme. Ammingen er myk og høystemt, som en menneskelig babys gråt. Det signaliserer doemammaen at babyen ønsker å mate.

Denne lyden høres ofte når fawns er mindre enn noen få uker og fortsatt er avhengige av moren sin for å overleve. Det bidrar til å skape et sterkt bånd mellom fawns og mødrene deres.

3. Blæsing

En løveblek er omtrent som en geitbleg. Det er en myk, nasal vokalisering som hjelper fawns å kommunisere med mødrene sine og signalisere deres plassering. Fordi de er små, har denne lyden en høyere tonehøyde.

Fawns lager også denne lyden når de er glade og sosialiserer med moren sin. Videre oppmuntrer det sosialt bånd med andre medlemmer av flokken.

Andre kjære lyder du bør kjenne til

Hvilken lyd lager en hjort? (Med videoer) (2)

1. Tending Grunt

En annen hjortelyd som er verdt å merke seg er den tenderende gryntelyden. Bukker lager denne lave, gutturale vokaliseringen når de jager en doe i hekkesesongen. Lyden oppmuntrer hunnhjortene til å stoppe slik at bukken kan parre seg med henne.

Tending grunt er en dypere versjon av det svarte gryntet, ofte produsert i en serie som en rytme. Det er vanlig under pre-brust når de unge hjortene prøver dettiltrekke seg oppmerksomheten til gjørfør dominerende bukker trår inn.

2. Skriking

Også kjent som en blåser-snort, mannlige og kvinnelige kjære skrik når de er i fare eller skadet.

Det er en kraftig og urovekkende vokalisering som kombinerer et pip og et snøft og er forårsaket av et oppsiktsvekkende øyeblikk. For eksempel når et rovdyr dukker opp fra ingensteds eller møter en uventet forstyrrelse i miljøet.

3. Buck Bawl

En bukkeskrik er en høy, høylyd lyd laget av unge hanndyr som er forvirret av kaoset i paringssesongen eller når de sparrer med sine andre unge bukker.

Bukkeskrik høres ut som en ku-kalv-skril, men ikke like repeterende. Det er med på å trekke oppmerksomheten til doer i området og utfordre de nærliggende bukkene.

Avslu*ttende tanker

Enten du er en dyrelivsentusiast eller jeger, kan det være nyttig å lære om rådyranrop. Rådyr lager flere lyder og lyder, hver med en unik betydning avhengig av situasjonen de befinner seg i.

For eksempel kan lydene hjelpe hjort med å kommunisere med hverandre, varsle flokken om potensiell fare, tiltrekke seg hunnhjort og hevde dominans.

Lydene ovenfor vil hjelpe deg å forstå hjortens oppførsel og øke din verdsettelse av disse fascinerende dyrene. Videre vil du lære å kommunisere effektivt.

Husk å ta hensyn til sikkerhetstiltak når du observerer rådyr i miljøet.

Hvilken lyd lager en hjort? (Med videoer) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated:

Views: 6090

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.